Jessica Blockström

Hajpade produkter & smart hack från Tik Tok

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko, Sephora, Skincity och Åhléns.*

Om man verkar i skönhetsbranschen är det omöjligt att inte trilla in på Tik Tok. Detta fenomen som blivit en spin doctor för både nya och gamla skönhetsprodukter samt en outsinlig källa till ibland smarta men ofta tveksamma hacks. Om jag hänger på Tik Tok? Mycket sällan. Det är en röra. Jag blir också en smula upprörd när jag slinker in på grund av det ohämmade hyllandet av produkter trots att där uppenbart används filter. Det saknas också utvärdering i det mer långa loppet. Men tack vare tonåringar och andra alerta personer i min omgivning har jag ändå rätt bra koll på vad som händer där. Idag bestämde jag mig för att testa alla de där Tik Tok-raketerna som snurrar runt just nu och använda dem i en och samma mejk. Vill du se hur den blev till ska du kika på min Instagram. Här kommer en lista med vad som användes och mina tankar.

Primer med 3,7 miljoner visningar på Tik Tok

 

Plump Right Back Primer från NYX Professional Makeup är den senaste primer att hyllas på Tik Tok. Det är en sval gel som är lätt att applicera och som sprider sig fint över huden. Den jämnar ut bra och när den landat på huden får den en lätt klistrig känsla. Det gör att den verkligen sköter sitt jobb när det gäller att hålla kvar makeupen utmärkt. Jag gillar den mer och mer för varje gång jag använder den. Anledningen är att själva effekten inte är så uppenbar direkt när man mejkat sig men efter några timmar sitter allt fortfarande snyggt och huden får en snygg finish. Det här är ett bra alternativ om du inte vill lägga flera hundra på Milk Makeups suveräna primer Hydro Grip.

Plump Right Back Primer från NYX Professional Makeup kostar 219 kr/30 ml och du hittar den på Åhléns.

Omformulerad foundation med fina recensioner

foundation som hyllas på tik tok

Det är många klassiska foundations som fått ny formula på sistone. Tyvärr inte alltid med så lyckat resultat. En jag testat och blivit rejält besviken på är Sensais Flawless Satin med tilläggsnamnet Moisture som inte är i närheten så bra som sin föregångare. Tvärtom är det med Make Up Forevers HD Skin Undetectable Stay-True. Första gången jag testade den tyckte jag den fastnade lite i torra partier. När jag använt den igen har iofs huden varit bättre återfuktad (det är ju inte vinter längre) men finishen har också varit toppen. Den glider på snyggt, lägger sig fint och jämnar ut huden utan att det ser spacklat ut. Jag tycker också den är väldigt lätt och behaglig samt sitter otroligt bra. Det är en foundation för dig som vill ha foundation. Inte en Skintint eller färgad dagkräm. Jag skulle också säga att den int går att applicera så lätt som det ser ut på vissa videos på Tik Tok där man bara drar en pensel över huden så är det klart… Det finns hela 30 nyanser, den jag har heter 1N14.

HD Skin Undetectable Stay-True foundation från Make Up Forever kostar 479 kr/30 ml och den finns exklusivt på Sephora.

Tik Tok-hack med lättjobbad concealer

Den nya concealern från Bobbi Brown är visserligen inte en Tik Tok-stjärna men den är väldigt bra. Trots att det är ett stift så är den fjäderlätt i formulan och väldigt smidig att arbeta in i huden. Jag gillar enkelheten här, att man bara drar den snabbt över huden och duttar in med fingret eller med en concealerborste. Det finns 18 nyanser, den jag använder heter Ivory. På Tik Tok snurrar det ett hack just nu där du lägger en ljus concealer i ett streck lite ovanför mungipan och snett uppåt bakåt för att ge ansiktet ett osynligt lyft. Jag testade det här idag och effekten blir kanske inte wow men visst får man en aningens skarpare drag. Subtilt blir det och det är ju ändå bra. Jag kommer fortsätta experimentera med det här tricket.

Skin Concealer Stick från Bobbi Brown kostar 365 kr och du hittar den på Åhléns.

2 smarta vingtrick

För en vecka sedan gjorde jag en så fin makeup med eyeliner och tjusig vinge i brunt. Det trista var att när några timmar gått fanns knappt något kvar trots att jag fäst pennan med skugga. Jag fick tipset av makeupartisten Dominika Newelska att köra på vattenfast eyeliner och bestämde mig för att också grunda med primer över både locket och den där biten utanför där vingen målas. Nu satt den. Primern jag använde är Crease Killer Eyeshadow Base från svenska Glossgods. Den är både lätt att applicera och finns i fyra nyanser för att passa alla hudtoner. Den jag har är no 3. Jag tycker det blir bäst när man låter den torka en stund innan man går på med ögonmakeupen.

Crease Killer Eyeshadow Base från Glossgods kostar 149 kr/15 ml och den finns på Lyko.

eyeliner med gelformula som glider fint längs franskanten

Ovanpå primern drog jag först en ny ögonpenna med gelformula från Hourglass. Den är vattenfast och väldigt härlig att måla med. För att få rätt vinkel på vingen har jag hittat ett nytt knep. Jag drar helt enkelt huden utåt och uppåt vid tinningen och på något magiskt sätt så blir då vingen perfekt i formen men också i placering. Nya Voyeur från Hourglass finns i 5 färger. Den här gången använde jag den som heter Chestnut. Den är lite för röd i sin bruna ton, nästa gång ska jag ta den mörkbruna Cave istället som är kallare.  Ovanpå eyelinern la jag en bronstonad skugga (Firecracker) för att ge en mjukare look och ovanför globlinjen tonade jag försiktigt en ljust beige skugga (Smarty pants) för att ge ögat lite mer form. Båda dessa finns i min favoritpalett från Tarte som du kan läsa om här.

Voyeur Waterproof Gel Eye-Liner från Hourglass kostar 329 kr och du hittar den på Skincity.

Laddbar Tik Tok-favorit till fransarna

mascara som går bananas på tik tok

Jag vet att MAC Cosmetics pumpat in en hel del balubas på Tik Tok inför lanseringen av de två Macstack-mascarorna. Det kan vara en av nycklarna till att man nu har nästan 250 miljoner visningar. Men det är inte hela sanningen. För det här är en så rolig mascara. Man får megavolym och det går att ladda på lager på lager. Visst blir det lite klumpigt efter tre rundor men eftersom formulan inte torkar likt en traditionell mascara så blir det ändå snyggt. Dessutom är den ju ovanligt kul i designen. Jag har dock bara använt den stora versionen än så länge. Får återkomma med recension av den lilla senare.

Macstack mascara från Mac Cosmetics kostar 355 kr och du hittar den på Åhléns.

Krämrouge med stjärnglans

Jag följer skönhetsjournalisten Sali Hughes och blev full i skratt när hon lyfte Selena Gomez märke Rare Beauty här om dagen. Det var hög igenkänning på att man inte har full koll på vad hon gjort och därför inte riktigt hade några förväntningar på makeupen. Den är både bra och genomtänkt. Många kommenterar designen som är rätt chubby men det finns en anledning. Selena har själv lupus och har tänkt att produkterna ska vara lätta att öppna och hålla i även för den med lite motoriska svårigheter. Väldigt fint! Flytande rouget Soft Pinch måste vara märkets mest omtalade. Det är också toppen. Smälter ihop med huden och blir så snyggt och naturligt. En liten braskis här bara. Det är väldigt rikt pigmenterat så ta inte mycket. Jag arbetar in det med fingrarna eller tar foundationborsten om jag vill ha det skirare. Det finns 11 nyanser, den jag har heter Encourage.

Soft Pinch Liquid Blush från Rare Beauty kostar 299 kr för mycket dryga 7,5 ml och det finns exklusivt på Sephora.

Kommande Tik Tok-raket till läpparna?

glossigt balm kommande tik tok raket till läpparna

Nej, Hourglass lyxiga Phantom Volumizing Lip Gloss är inte viral än men det är en av nyheterna den här våren som verkligen förtjänar en plats i rampljuset. Herre, så härligt detta lippie är. Formulan är otroligt smörig, glider på som en dröm och ger en mjuk snygg ton till läpparna. Trots den lena konsistensen så sitter det förvånande bra. Mycket bättre än många läppoljor, som är så hett just nu. Du får också fylligare look på läpparna och återfuktande effekt. Klibbigt? Inte ett dugg. Det finns åtta färger, jag vill ha alla. Den jag använt på min reels heter Lure och är mörkt plommon i hylsan men blir inte så där goth-lik på eftersom din egen läppfärg lyser igenom. Det enda minus jag kan komma på, förutom att detta är i lyxklassen så ganska pricey, är att stiftet krymper ganska snabbt på grund av smörigheten. Jag upplevde exakt samma med Tartes Maracuja Juicy Lips. Det sitter dock inte lika bra som Hourglass Phantom.

Phantom Volumizing Lip Gloss från Hourglass kostar 400 kr och du hittar det på Skincity.

Nyfiken på fler omtalade Tik Tok.produkter? Jag, Kicki Norman och Linnea ”Arga tanten” Öst gick ihop och testade några av de som trendade förra våren. Du kan läsa om det här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Detta inlägg har 5 kommentarer

  1. Sara

    Vilket roligt inlägg!

    1. Jessica Blockström

      Tack, vad kul att höra!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.