Jessica Blockström

Veckans reel-look med 5 smarta produkter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Glowid, Kicks och Åhléns*

Makeup är ändå en magisk grej, när man känner sig sliten och trött så kan några smarta produkter ändå pigga upp humöret. Idag testade jag att lägga en look med bara fem produkter eftersom jag varken hade oceaner av tid eller laddat batteri. Du kan kika på hur det gick till på Instagram. Det gick både upp och ner. Så här!

Smarta basen

smarta basen som ger både utjämning, lyster och spf

När jag vill ha snyggare hud snabbt är CCC Cream från Cle helt suverän. Den jämnar ut hudtonen direkt, ger fin lyster och är dessutom otroligt skön. Man behöver inte gå över med concealer för den trollar bort det mesta av oönskade rodnader vis näsvingarna och mörka blånader under ögonen. Idag använda jag färgen Medium som egentligen är en anings för mörk men tycker det bara piggar upp. Jag får liksom lite fräsch ton på köpet. Bonus? Här får du SPF 50! Vill du läsa mer om den har jag skrivit om CCC Cream tidigare här. 

CCC Cream SPF 50 från CLE kostar 379 kr och den finns hos Glowid.

Coola kajalen

knubbig kajal med kolsvarta pigment

När jag gör en sotig ögonlook vill jag ha en ganska krämig kajal som bas nära fransrötterna. Då kan jag måla på den lite hej och hå för att sedan sota till den med en skugga. Kajal Pencil i svarta Kali Kali från Byredo är relativt ny och det var första gången jag testade den idag. Smarta jag… Den är jättefin men denna tänker jag är perfekt om du vill göra en snygg vinge. Den var inte så krämig som jag trott. Däremot fick jag städa upp lite runt omkring ögat efteråt för det blev lite kladd. Med det sagt så hade jag den även som inliner och wow. Den har suttit hela kvällen utan att ge någon pandalook. Älskar det. Men som sagt, jag fick jobba ett tag för att sota ihop det hela. Det finns fyra nyanser, jag är lite sugen på att testa den som är rökigt brun och heter Bhoora Bhoora.

Kajal Pencil i Kali Kali från Byredo kostar 310 kr och du hittar den hos Kicks.

Smarta minipaletten

Jag har gjort många looker i mer bruna och bronsiga toner senaste tiden och blev sugen på att testa något annat. Valet föll på lila. I Glossiers lilla palett Monochromes Mist hittade jag tre kalla varianter av den färgen. De blev väldigt fina tillsammans. Jag jobbade med den matta lila över kajalen för att få ihop det. Inte helt nöjd. Den var lite mesig i pigmenten. Därför körde jag skuggan med satinfinish över och det gjorde så stor skillnad. Det blev ett bättre djup direkt. Sist tog jag lite (för mycket) av den skimrande skuggan och placerade i ögonvrån för lite blänk. Jo, jag fick städa upp lite grann för det glimrade väl mycket. Jag ville ju bara ha en subtil effekt. Slutsats? Den matta är ljusare än den ser ut, satinvarianten mer drag i och glitterskuggan skulle funka i en dragshow. Det finns 10 kombinationer som alla har en signaturfärg i tre olika effekter.

Monochromes Essential Eyeshadow Trio från Glossier är ett kap för 220 kr, refill 180 kr. Paletten finns tyvärr enbart på märkets egen hemsida här.

Tub med dubbla funktioner

Till både läppar och kinder använde jag samma lättjobbade produkt, närmare bestämt den lena galen Crushed Creamy Color for Cheeks & Lips från Bobbi Brown. Den smälter så fint in i huden men den stora överraskningen tycker jag är att den faktiskt också fungerar på läpparna. Jag tycker många stift osv som ska ha den funktionen är så fina på kinderna men blir för torra när de hamnar på läpparna. Var lite sparsam dock. Till skillnad mot ovan nämnda skuggor så är det drag i pigmenten här. En plutteliten prick räcker till en kind. Till den här looken använde jag Tulle som du kan se här nedan. Det finns tre nyanser till.

Crushed Creamy Color for Cheeks & Lips från Bobbi Brown kostar 315 kr och du hittar den här smarta lilla tuben på Åhléns.

Allt i ett-mascara

Vad det trillat in fantastiska mascaror de här första månaderna på 2022. Jag var snabb med att utse vårens bästa i det här inlägget men då hade inte Cliniques nyhet landat hos mig än. High Impact Zero Gravity har den smarta kombinationen av böjd borste och volymgivande gelformula som tillsammans ger fransarna ett sånt lyft. Det blir både snyggt formade och rejält fylliga. Den sitter också strålande på grund av att det är en så kallad tubmascara. Det innebär att du väldigt enkelt får bort den med ljummet vatten, precis som klassikern 38 grader från Sensai.

High Impact Zero Gravity Mascara från Clinique kostar 295 kr men den finns just nu på Kicks till specialpris.

Här ser du alla produkterna plus en liten till. Jag var tvungen att fylla sex rutor (det fanns inte bara fem) och då fick ett nytt favoritlack följa med på köpet. Det heter Dearie Me och kommer från Butter London.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.