Jessica Blockström

Veckans skönhetsfajt – ögongel med peptider

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko och Åhléns.*

Den första ögongel jag någonsin kom i kontakt med var the Body Shops klassiker Elderflower. den var skön men effekten mest bara sval och uppfriskande. Det har runnit mycket vatten under broarna sedan dess. Det senaste jag testat är två ögongels som är både lika och samtidigt väldigt olika. Båda innehåller bland annat peptider. Jag har duttat dem runt varsitt öga i flera veckor för att verkligen kunna avgöra vad skillnaden är. Men vi börjar med att gå igenom dem var för sig.

Lyxig ögongel

Från Dermalogica kommer en härligt krämig ögongel vid namn Awaken Peptide Eye Gel. Förutom tetrapeptider, som förbättrar elasticiteten och gör huden fylligare, innehåller den en rad andra hudvårdande ingredienser. Här finns t ex extrakt från rosmarinblad, koffein, glycerin, mjölksyra, äppelsyra och ett ovanligt extrakt som heter Voandzeia Subterranea, eller bambarajordnöt. Huden känns direkt bättre återfuktad, fräschare och klarare. Trots att det är en gel och inte en kräm känns den dessutom betydligt mjukare och studsigare. Den har en lätt uppstramande och utslätande effekt. Otroligt skön.

konsistensen på dermalogicas ögongel

Awaken Peptide Eye Gel från Dermalogica kostar 679 kr/15 ml och du hittar den hos Skincity.

Plånboksvänliga ögongel

Q & A är ett ganska nytt märke på svenska marknaden. Jag har dock hunnit testa några av produkter och de flesta är imponerande bra, speciellt med tanke på prisnivån. Seaweed Peptide Eye Gel är inget undantag. Första gången jag använde den fick jag dock en reaktion. Huden hettade som attan i några minuter. Ingen rodnad dock och när det lagt sig så var allt bra. Jag masserade in den ganska länge men läste sedan att den ska klappas in. Efter det har jag inte känt något. Här har man använt tripeptide-29 som ska signalera till cellerna att producera mer kollagen tillsammans med algextrakt, aloe vera, glycerin och trollhassel samt en rad andra fuktgivande och lugnande ingredienser. Formulan är lite lösare än ovan nämnda men ändå skön.

konsistens på Q & As ögongel

Seaweed Peptide Eye Gel från Q & A kostar 99 kr/15 ml och du hittar den hos Eleven.

Ögongel från Q & A och från Dermalogica innehåller båda peptider
Ögongel från Q & A har piffat ögat till vänster, Dermalogicas Awaken har gjort huden mjuk till höger.

Vem vinner skönhetsfajten?

Det finns några saker som förenar dessa två. Båda är uppenbart ögongels och båda har peptider i både namnet och formulan. De är härligt svala och behagliga, sjunker snabbt in och gör att huden omedelbart känns fräschare, slätare och piggare. Men det finns också en del skillnader. Jag är inte något peptidproffs men det är två olika varianter som används. Båda har effekt på studsen i huden men när jag letar info får jag uppfattningen att Dermalogicas är en nyare upptäckt. Kanske att det ger mer långsiktiga resultat. Den har även en annorlunda formula. Den är inte bara rikare utan har också en aningens ton som jag tror bidrar till att huden ser slätare och något mindre mörk ut. För det gör den. Huden blir också något mjukare. Men den är också betydligt dyrare. Efter att ha använt dessa i mer än fyra veckor och det under en period när min hud kring ögonen varit under en hel del stress tycker jag båda varit toppen. Slutsatsen är att Q & As ögongel är extremt prisvärd, ett verkligt kap.

Har du hellre en creme kring ögonen? Då ska du spana in de här stjärnorna.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Annica

  Har du använt dessa båda morgon och kväll eller bara morgon? Har du någon annan favorit för kvällsbruk du kan rekommendera?

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Jag har bara använt dem på morgonen. På kvällen har jag en ögonkräm med retinol som jag verkligen gillar, den nya från Sunday Riley som heter 5 Stars. Det kommer ett inlägg om den snart ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.