Jessica Blockström

Rosa detaljer som ger vårkänsla till makeupen

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks och Åhléns*

Det är inte ofta du hittar rosa produkter i min makeup. Men precis som jag med åren faktiskt börjat gilla även rosiga dofter så har jag upptäckt att det inte är så dumt med den här färgen. Den gör något med hudtonen, passar de flesta och får hela utseende att se piggare ut. Så det blev rosiga kinder och rosa läppar den här fredagen. Kanske man kan säga att skuggan ovanför globlinjen också drar åt rosa. Här är produkterna som fick vara med, precis som förra gången försökte jag hålla ner antalet.

Rosa i basen

Nja, inte grundbasen. Jag körde faktiskt bara med concealer på en rejält återfuktad hud. Med inspiration från Lisa Eldridge så arbetade jag in den där jag tyckte det behövdes utjämning och använde fingrarna. Concealern är från Anastasia, en krämig variant du kan läsa mer om här. På kinderna blev det en bekant  om du följt med här de senaste veckorna, närmare bestämt Crushed Creamy color for Cheeks & Lips.

Crushed Creamy color for Cheeks & Lips från Bobbi Brown kostar 315 kr för 10 dryga ml och du hittar den och övriga tre nyanser på Kicks (Creamy Coral är också väldigt fin om man vill ha en mer sportig blush-känsla!).

Skuggan som ger ögat form

För att ge ögat djup borstade jag ljusbeige skugga längs övre kanten av globlinjen. Om den läggs tunt gifter den sig med egna hudtonen och ser nästan rosa ut. Skuggan finns i min mest använda palett, den från Tarte. Har du inte sett den tidigare så kolla här. På ögonlocket har jag bara ögonskuggsprimer. Jag älskar det eftersom lila och röda nyanser som annars lyser där neutraliseras. Det får blicken att se piggare ut utan att det syns vad du gjort. Här använde jag en gammal goding, se nedan. För att ge en aningens ram målade jag snabbt med Satin Khol Eyeliner i Dusty Brown och suddade med fingret. Ville bara att det skulle bli en skugga av brunt. Ångrade mig när jag var klar och målade innan för franskanten också. Den sitter riktigt bra där och nyansen är kall vilket får vitan att bli lite mer vit.

Eyeshadow Primer Potion från Urban Decay kostar just nu bara 204 kr på Åhléns, ett kap. Den här klassikern återkommer jag ofta till, den ger locken både en utjämnande ton och får både skugga och liner att sitta bättre.

Vattenfasta frallor

Många mascaranyheter har det kommit, du kan läsa om flera av favoriterna här. Men den nya varianten av Lancômes supersuccé Lash Idôle har jag inte hunnit berätta om. Den är otroligt bra om du vill ha vattenfast på fransarna, perfekt om du upplever att böjen inte håller eller färgen lätt lossnar. Jag tycker den ger ovanligt mycket volym, tjusig separation och snygg form för att vara just vattenfast.

lancomes succémascara i rosa och svart tub men nu vattenfast

Lash Idôle Waterproof Mascara från Lancôme kostar 299 kr/9 ml men finns ju nu till kampanjpris på Kicks.

Läppar i rosa

Det blev Bobbi Browns lilla tub med rosig gel även på läpparna. Nej, den färgen sitter inte som ett riktigt lippie. Vill du ha bättre hållbarhet skulle jag istället välja lyxiga nyheten Liquid Soft Matte Lip Colour från Gucci i färgen Cinnamon Grace eller Pink. De finns inte online just nu men kommer snart på Åhléns. Där kommer dessa att kosta 440 kr.

mjukt rosa flytande läppstift från gucci

Ha en fin fredag 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.