Jessica Blockström

Enkla knep som ger finare hår

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Glowid, Hudoteket, Kicks, Lyko och Åhléns*

Önskar du att du hade lite mer schvung i ditt hår? Hänger stråna mest som ledset gräs där på huvudet? Det finns många anledningar till att ett hår kan tappa glans och studs men det finns också flera enkla saker som kan hjälpa det att få tillbaka livfullheten. Imorgon är det dags för mig att gå till frisören igen efter väldigt många veckor. Ändå tycker jag att håret hållit sig väldigt bra. Så vad beror det på? Här är några saker jag gör för att hålla mitt hår i go form.

Tvätta ditt hår lite mer sällan

Det gör skillnad vilka produkter du har i duschen men också hur ofta du använder dem. Även om du tvättar ditt hår med sulfatfritt schampo så går det inte att komma ifrån att det sliter på håret. Jag tvättar mitt hår max ett par gånger i veckan och jag har schampo bara i håret närmast hårbotten. Resten av håret blir rent ändå när du sköljer det. Om det skulle ha dragit åt sig någon trist lukt eller om jag skulle råka träna och bli svettig mellan dessa duschar jag såklart men blöter håret och använder sedan bara balsam. Jag kör alltid schampo och balsam från samma serie. Favoriter är:

Television från R+Co som kostar 309 kr resp 319 kr och finns på Hudoteket, Bond Maintenance från Olaplex som finns i kit för 619 kr på Lyko samt Defy Damage från Joico som finns till otroligt pris på Meds, 168 kr/300 ml schampo och 164 för 250 ml balsam.

Investera i kur

Inpackning är absolut bra att göra regelbundet men vill du ha riktig superduper-effekt på överbehandlat hår – satsa på en kur. De senaste åren har det kommit en rad spännande varianter som verkligen ger nytt liv till stråna. Olaplex var den första där man på riktigt kan laga bindningar inne i hårstrået – en revolution inom hårvård. Sedan dess har vi också fått t ex K18. Båda gör verkligen skillnad och är enkla att använda. De är dock inte helt lika. Olaplex ska sitta i längre än K18 som å andra sidan ska användas flera gånger i rad för bäst effekt. Vad Linnea, Kicki och undertecknad sagt om just K18 tidigare kan du läsa här.

Hair Perfector N° 3 från Olaplex kostar 329 kr/100 ml och den finns bl a på Åhléns, Leave In Molecular Hair Mask från K18 finns i lite olika storlekar, från en liten minitub på 5 ml för ca 126 kr till ca 760 kr/50 ml, alla storlekar finns på Lyko.

Dra ner på värmen

Värme torkar ut ditt hår och får färg att mattas av. Här finns det flera knep att ta till.

låt ditt hår bli nästan torrt innan du går på med värmeverktyg
Att låta håret självtorka kan i vissa fall vara tålamodsprövande men jag har lyckats få in en rutin där jag fixar makeupen under tiden. Då är det fortfarande lite fukt kvar när jag börjar blåsa.

 

Låt luften jobba med ditt hår

 

Låt ditt hår självtorka en stund innan du fönar det så behöver du inte hålla på med värmen så länge. Dåligt tålamod? Skaffa en hårturban, då går torkandet i raketfart och materialet är snällare mot stråna än en frottéhandduk. Aquis variant finns inte bara i flera färger utan numera också i en ny variant med koppartrådar som gör att hårtorkandet går ännu fortare. Den kostar 369 kr och du hittar den hos Lyko. 

Smarta natttricket

 

silkesörngott gör hår mindre frissigt

Ta hand om håret när du sover. Då behöver du inte styla om det lika ofta. Här gör en bra sidenkudde otrolig skillnad! Den ruggar inte upp stråna och drar inte ut lika mycket fukt som ett örngott av bomull. Jag önskar bara att det fanns lite fler färger på de som är riktigt bra. Lyxigast tycker jag de från Amelie Soie är, här har man tänkt på alla detaljer. Den kostar 995 kr och finns på Lyko. En lite enklare variant hittar du från Cloud & Glow som finns på Åhléns för 699 kr.

Preppa torrt

Torrschampo är ju fantastiskt bra, med ett sådant slipper du tvätta och styla om vareviga dag. Men om man är en riktig tröttmössa på morgonen? Jag brukar ladda med torrschampo innan jag hoppar i säng. Då fördelas formulan över håret medan jag sover, frisyren ser fräschare ut när jag vaknar och den har lite mer volym. Det blir bättre än att spraya torrschampot när man vaknar. Är topparna lite torrare? Då finns ”torrschampo” med vårdande och mjukgörande effekt som fixar det. Använd det på morgonen och bara på längderna. Nyfunnen favorit är Advanced Clean Dry Shampoo från torrschampoproffsen på Living Proof. Den här får verkligen får håret att kännas rent utan att det syns eller känns över huvud taget. Älskar att det också finns i en smart liten resestorlek.

Advanced Clean Dry Shampoo från Living Proof kostar 159 kr/90 ml och 329 kr/198 ml. Du hittar båda på Lyko.

Hår ska ha skydd

Använd värmeskydd och använd det rätt. Jag vet hur stor skillnad det kan göra. Utan värmeskydd blir mitt hår skört, frissigt och glasigt bara efter ett par stylingar med plattången. Är jag noga märks det på färgen att jag plattat eller lockat mycket men först efter flera veckor. Värmeskyddet har jag i fuktigt hår och jag ser till att kamma igenom håret efter att jag kört i det för att det verkligen ska fördela sig jämnt. Det finns så otroligt många olika varianter idag där du kan välja mellan att få stadga eller inte men också mellan olika konsistenser. lla kan hitta en favorit som man trivs med. Just nu går Shiki Worker från Shu Uemura varm hemma hos mig. Den är både vårdande och skyddande utan att den blir tung eller klibbig i håret.

Shiki Worker från Shu Uemura är en dyrgrip på 370 kr/150 ml men bjuder på riktigt hög kvalitet. Du hittar den på Åhléns.

 

Vårda din hårbotten

behandling för en välmående hårbotten

Det är där nere det händer. I hårbotten märks allt från stress till för dålig cirkulation men också konsekvenserna av att du inte får bort alla stylingprodukter. Det visar sig ganska snabbt på ditt hår. Har du irriterad hårbotten? Investera i ett återfuktande och lugnande serum. Behöver du göra rent? Jag är inte ett stort fan av hårbottenpeeling, de varianter med korn. Jag upplever att de är lite svåra att få på plats, knepiga att tvätta ut och många får färgen att mattas. Det finns dock andra alternativ för att få fart på prylarna här. Testa t ex en hårbottenrengöring med mild syra. Är skalpen lite stel? Kör fingertoppsmassage. Tänk dock på att inte gnugga. Det är huden som ska röra sig, inte fingrarna.

Scalp DX Voluming Treatment från Dr Ceuracles hårmärke La’dor är en helt ny spännande behandling för hårbotten med milt exfolierande PHA-syra men också fungerar som hårinpackning. Den kostar 399 kr/200 ml och finns exklusivt på Glowid.

Kam är grejen

bredtandad kam reder ut trassligt hår

När jag fick Budgies kanariegula och bredtandade kam blev mitt hår mindre slitet. Det sliter inte så mycket när man reder ut det och dessutom är den perfekt att använda när man inte ska styla om håret på morgonen utan bara behöver separera det lite snyggt. Jag använder den också när jag ska fördela stylingprodukter i håret, t ex värmeskydd som är så viktigt att få ut ordentligt. Den gula färgen gör att man hittar den snabbt i necessären och den är dessutom ett kap!

The Comb från Budgie kostar 59 kr och du hittar den på Kicks.

Nyfiken på fler hårfavoriter? Då kan jag tipsa om inläggen här och här

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

20

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.