Jessica Blockström

Knep som snyggar upp skruttiga naglar

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket, Kicks och Lyko.*

Orangerött nagellack från depend
Ett av årets snyggaste nagellack, det lysande orangeröda som har nummer 696 och heter Move It. Kommer från Depends O2-serie.

Den här tiden på året brukar det börja ordna upp sig för mina naglar. Av min fina mamma har jag ärvt en rätt bra kvalitet vilket betyder att mina naglar kan växa sig rätt långa och fina av naturen. Med det sagt har det blivit lite skruttigare på den här fronten de senaste åren. Anledningarna är flera. Dels har jag mot bättre vetande haft gel lack lite nu och då. Jag är bara så otroligt kass på att ta hjälp i tid när lacket ska av. Istället börjar jag pilla på kanterna och dra av där det går. Och inte går. Det andra som gjort naglarna rätt flisiga och torra är det ständiga handtvättandet under pandemin. Så vad kan man göra för att få naglarna i form igen. Här är några saker jag brukar ta till.

5 tips för att få dina naglar i form

 1. Klipp ner dina naglar! När jag har gjort bort mig och ryckt loss delar av övre nagellagret är det bara detta som gäller – att börja om.
 2. Köp en mjuk nagelborste. Använd den för att stimulera huden under nageltopparna. Det gör att den växer utåt och du får en längre nagelbädd som dina naglar kan få stöd av. Det finns en jättebra från Scratch Nails som bara kostar 20 kr. Du hittar den på Kicks.
 3. Smörj, smörj, smörj. Slösa med handkräm och nagelolja för att hålla hud och naglar återfuktade och motståndskraftiga. Bra såklart att göra det här varje dag, därför har jag handkrämer i varje väska samt ett par produkter på nattduksbordet för att köra en runda när jag ändå ska sova. En annan bra grej är att ha en nageloljepenna i handväskan. Min favorit heter Solar Oil CarePen och kommer från CND. Den kostar 199 kr/2,5 ml och du hittar den på Hudoteket.
 4. Skydda naglarna med lack. Vanligt nagellack är toppen för att hindra vatten från att torka ut, stoppa stötar att flisa upp topparna osv. Vill du har tips på snygga nagellack? Du hittar vårens finaste nyheter här. 
 5. Städa nagelbanden. Det samlas massor av död hud här. För att nagelolja och nyttigheter från din handkräm ska kunna göra sitt allra bästa jobb behöver det tas bort. Bonus är ju att det ser mycket snyggare ut. Min bästa alla kategorier är också den från CND och heter just Cuticle Eraser Gentle Exfoliator. Det är en nagelbandscreme med både vårdande ingredienser och en sudd AHA-syror som utan att torka ut löser upp de här torra gamla cellerna. Så lätt! Den kostar 149 kr för en tub som räcker länge länge. Även denna finns på Hudoteket.

Makeup för skruttiga naglar

Så vad göra om naglarna ändå ser skruttiga ut och lacket får svårt att lägga sig jämnt? Då kallar vi in en klassiker. Nail Foundation Priming Basecoat från Butter London finns efter många års väntan äntligen här i Sverige. Det är ett tonat och utjämnande baslack, en så kallad ridgefiller som gör mirakel med nagelformen. Den får ditt vanliga lack att glida på lättare och lägga sig snyggare. Du kan också ha det enbart, du får då en naturlig och lite matt finish. Jag tycker man ska nöja sig med ett lager i det fallet. Så här fint blir det!

skruttiga naglar utan och med nagellacksfoundation

Nail Foundation Priming Base Coat från Butter London kostar 199 kr/11 ml och du hittar äntligen denna stjärna på Lyko (även om man inte lyckats ladda upp rätt bild på den här produkten).

orangerött till naglar från ny kollektion

Nyfiken på var du hittar nya favoritlacket på mina naglar? Move It från Depends O2-kollektion kostar 49 kr/5 ml och det finns på Lyko. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Ewa

  Precis vad jag behöver! Nu har jag visserligen precis hittat ett lack som hjälper till att skonsamt ta bort hel hemma och det är fantastisk men pillandet har gjort sitt Vet du om det funkar lika bra på tånaglar?

  1. Jessica Blockström

   Hej ewa,
   Tänker du på Nail Foundation så har jag faktiskt inte testat det där. Men bra idé! Ska göra det ikväll. Återkommer ☺️

  2. Jessica Blockström

   Hej Ewa,
   Nu har jag testat på naglarna och den fungerar absolut där också men jag tycker det är svårare att få på där eftersom penseln är rätt tunn och naglarna här större. Det blir helt enkelt knepigare att få det lika jämnt.
   Ha det fint!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.