Jessica Blockström

5 härliga nyheter för dig som älskar fruktiga dofter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko och Parfym.se.*

Solen försvann väldigt hastigt och ersattes av ihållande regn men med fruktiga noter på huden går det att få skön sommarkänsla ändå. Jag har aldrig varit någon storkonsument av parfymer som är just väldigt fruktiga, ofta tycker jag det blir för sött och lite för barnsligt. Men det här året har det kommit så många nyheter som med moderna kompositioner verkligen lyckats charma min känsliga näsa. Kolla in dessa!

Fruktcocktail med fräschör

rabarberblad, ros, litchi och pion i fruktiga doften från molton brown

Blommigt, fruktigt och grönt i en elegant mix får du med den limiterade Delicious Rhubarb & Rose från brittiska dofthuset Molton Brown. Den öppnar med en lite söt och saftig fruktdos där man använt litchi och grapefrukt ihop med rabarberblad som ger en grön lite sträv touch. Snart blandar det med både ros, pion och rosépeppar för att till slut landa med cederträ och mysk i basen. Det blir en frisk och piggt kryddad rosdoft. Lite som Pleasures från Estée Lauder som en gång var min mammas favorit, därför älskar jag den. Flaskan är den snyggaste jag sett från märket, tycker den rosa knoppen gör något med den annars ganska strikta och industriella designen.

Delicious Rhubarb & Rose från Molton Brown kostar 1400 kr/100 ml EdP och den finns att bevaka på Lyko.se.

Fruktiga noter från mjuk mandarin

Jimmy Boyd upptäckte jag på Daisy Beauty Expo tidigare i år, ett ekologiskt och biodynamisk doftmärke. Det finns inte många som jobbar med den här typen av ingredienser i parfymvärlden. Ofta väljer man ut en eller ett par noter som ska vara hållbart framtagna. Här går Moder Jord-tänket igen i hela produktionen. Favoriten är Tangerine Water, en lycklig och glädjespridande citrusexplosion. Det är uppfriskande men samtidigt lent och krämigt där de fruktiga inslagen kommer från mandarin, citron och bergamott och paras med apelsinblom och en blygsam jasmin. Då det är en cologne och en generöst tilltagen flaska gillar jag att mista den från topp till tå och låtsat att jag är i Italien.

Tangerine Water från Jimmy Boyd kostar 379 kr/200 ml EdC och den finns på Lyko.

Sofistikerade svartvinbärs-ackord

Hör jag svartvinbär tänker jag något saftigt eller kanske sådan där matgelé som gör grytan riktigt god. Bäret är i vilket fall huvudnot i nya Passione Éclat från Armanis doftsuccé Sì. Det här är dock den första i familjen som jag fallit för. Det trodde jag inte när jag läste om noterna. Den öppnar med en sprudlande luftig känsla där ett mer krispigt svartvinbär matchas med uppiggande bergamott och daggig ros. Efter ett tag så landar den och får mer djup och sofistikerad sötma. Jag förutspår att den kommer få den lilla svarta att kännas somrig när man ska på middag under bar himmel. När jag tänker efter fungerar den fint till linne och jeans också. Den har något klassiskt elegant över sig med precis lagom fruktig feeling. Superfin!

Sì Passione Éclat från Armani kostar 680 kr/30 ml EdP och den finns hos Kicks.

Krispig pärondrink

fruktiga noter av päron i pear inc

Päron i parfymer har jag haft mycket svårt för. Kan vara den allra svåraste frukten faktiskt. Det blir lätt sötsliskigt. Så är inte fallet med Pear Inc från lilla indiemärket Juliette has a gun. Här får du inte sockrig päronexplosion i näsan. Snarare doftar det som ett stort glas läskande päronjuice fyllt till brädden med is, krispigt och fräscht. Päronnoterna flankeras av ambroxan och mysk som gör att den fruktiga känslan dämpas ganska snabbt och bara kan anas om man kommer riktigt nära.

Pear Inc från Juliette Has a Gun kostar 999 kr/50 ml och den finns i tre olika storlekar på NK som nu också har online-shop.

Kul nykomling i DKNY’s fruktiga familj

fruktiga noter från mandarin och guava hos dknys nya be delicious

Jag minns fortfarande när den första Be Delicious från DKNY lanserades med sina krispiga äppelnoter. Det var verkligen något nytt och spännande. Sedan dess kan jag inte ens räkna hur många så kallade flankers det kommit. Ingen av dem har fått det att pingla till direkt. Men så landade Guava Goddess här på hemmakontoret. Den är verkligen inte dum. Kanske lite saftig och ungdomlig men ändå en doft som ger lyckokänslor. Den är lätt, solig och härlig. Bland doftnoterna finns mandarinolja, guavablomma och sandelträ samt något överraskande basilika. Det här är något jag och tonårsdottern kan dela på när vi vill dofta gott på vägen till stranden i Kroatien i sommar.

Be Delicious Guava Goddess från DKNY kostar 599 kr/50 ml EdT och du hittar den bl a hos Parfym.se.

Nyfiken på fler nya dofter som inte är lika tydligt fruktiga? Spana in det här!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

9

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.