Jessica Blockström

Hållbar look till lunch utan slut

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Kicks, Lyko, Sephora, Skincity och Åhléns.*

Varför extra hållbar look kanske du undrar? Lite bakgrund. När jag blev inbjuden till lus nu i helgen kände jag mig något förvirrad. Ordet lus har jag tidigare bara hört när det handlar om små kryp som krälar runt i håret eller smiter ner i resväskan på semestern. Men den här lusen var något betydligt trevligare. Jag googlade och hittade svaret: lus står för ”lunch utan slut”. Till en sådan behöver man ju fixa en riktigt hållbar look som sitter genom dans, skrål och gapskratt. Så det gjorde jag. Kan meddela att den satt så bra att jag hade kunnat gå på ny lus dagen efter, var som Pamela i Dallas när jag vaknade. Allt från bas till eyeliner satt perfekt.. Det var bara i huvudet det var ganska stökigt…

Hållbar bas

primer för hållbar och glowig bas

Huden behöver vara rejält återfuktad innan man börjar mejka om det ska sitta. Därför startade jag med arkmask och ögonpads från Dr Ceuracles fuktserie Hyal Reyouth. Otroligt sköna! Efter det min vanliga ansiktscreme och sedan en gammal goding för utjämning, lyster och fäste – Sensais Glowing Base. Jag har den bara på kinderna och yttre delen av ansiktet, runt näsan kör jag en mer matt variant. Efter detta blev det nya favoriten på foundationfronten, Light Reflecting från Nars. Jag blandar två nyanser pga inte fått rätt när de skickat pressprover, Deauville med en liten plutt Barcelona i. Först sprider jag ut den med fingrarna, sedan pensel och sist mitt bästa trick – mista settingspray på makeupsvamp och pressa in basen. Det blir så bra. Här använder jag Hydro Set & Refresh från Milk som du säkert hört mig tala om tidigare.

Glowing Base SPF 10 från Sensai kostar 485 kr/30 ml och den finns på Åhléns. Light Reflecting Foundation från Nars kostar 515 kr/30 ml och den hittar du på Kicks. Hydro Set & Refresh från Milk finns i två storlekar. Milk finns enbart på Sephora och där kostar just nu den stora flaskan på 100 ml 295 kr, halva den går på ca 160 balubas.

Ögonmakeup som håller för gapskratt

primer till ögonlocken får skuggan att sitta bättre

Precis som basen får du en riktigt hållbar ögonmakeup om du grundar med primer. Jag använde Veil från Hourglass till den här looken. La en lätt guldskimrande skugga ovanför globlinjen och sedan en rejäl mörkblå och skimrande längs franskanten. Den plockade jag från Lancômes Hypnôse Palette som heter Drama Denim. För att ytterligare rama in och kråka till så drog jag till med Voyeur från Hourglass, en kajalpenna man kan lite på sitter väldigt bra. Har skrivit om den tidigare här. Jag jobbade in och formade den med snedställd pensel. På fransarna? Lash Idôle i den nya vattenfasta varianten, även denna från Lancôme. Du kan läsa mer om den här. 

blå toner i lancomes ögonskuggspalett

Veil Eye Primer från Hourglass kostar 349 kr för dryga 9,6 ml och den finns på Skincity. Hypnôse Palette i Drama Denim från Lancôme kostar xx kr och du hittar den på Kicks. 

Hållbar läpplook

läppenna över hela läppen ger extra hållbar look

Hur gör man för att läppstiftet inte ska nötas så där knepigt i mitten och lämna en starkare kontur kvar? Grunda med läppenna över hela läpparna! Det är enkelt men gör så stor skillnad. Du kommer märka att färgen förutom att sitta otroligt länge också nöts av helt jämnt. Till den här looken använde jag den lättmålade och behagliga Lipliner i Harriet från Idun Minerals. Jag växlar mellan den och den lite mer rosa Bibi, Ovanpå målade jag Liquid Soft Matte Lip Colour från Gucci. Det är ett otroligt lättmålat och förvånande behaglig flytande matt läppstift. Pink och Mildred Rosewood tycker jag om väldigt mycket. Här är jag noga att måla ända in i mungiporna.

flytande läppstift som både är matt och väldigt hållbar

Lipliner i Harriet från Idun Minerals kostar 165 kr och den finns på Lyko. Liquid Soft Matte Lip Colour från Gucci kostar 440 kr och du hittar det exklusivt på Åhléns. 

Små saker som gör skillnad

bronzerstift som ger solkysst känsla till huden

Förutom allt ovan använde jag krämigt bronzerstift från Rare Beauty och lika krämigt rougestift från Nudestix. En liten rand under kindbenet med Warm Wiehes Bronzer Stick i Full of Life ger djup och lite ton. Jag blandar ut med fingrarna. Visste du förresten att Selena Gomez varit noga med att produkterna i hennes Rare Beauty ska vara lätta att hålla i? Anledningen är att hon själv har en sjukdom som heter lupus. Med den kan man få problem med motoriken. Br tänkt tycker jag. Rougestiftet är i Bohemian Rose. För att hålla looken glansfri körde jag Translucent Loose Setting Powder i Honey från Laura Mercier som smälter ihop med huden. Lätt lätt borstar jag det bara över näsan, lite i pannan och ovanför brynen med en väldigt liten fluffig borste. Sen ett lager settingspray, samma som jag körde på svampen.

puder för en hållbar bas utan glans

Warm Wishes Bronzer Stick i Full of Life från Rare Beauty säljs exklusivt på Sephora för 339 kr. Translucent Loose Setting Powder från Laura Mercier kostar 440 kr och det finns på Kicks.

Hur lång lunchen blev? Vi höll faktiskt på i hela tio timmar! Strongt av ett gäng sköna damer tycker jag 🧡

Vill du se hur looken arbetades fram? Spana in den på reels här!

Nyfiken på fler looker? Du hittar dem här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.