Jessica Blockström

Oldie but goldie – rondell med supereffekt över en natt

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket.*

Om du hängt med mig på bloggen ett tag känner du säkert till min kärlek för Dr Dennis Gross servett med bus-effekt. Men visste du att han också har en helt annan typ av servett, eller mer som en rondell, som också gör magi med huden? Den har funnits sedan mer än fem år men det är faktiskt först nu som jag själv upptäckt hur otrolig den här.

serumpreppad rondell med retinol som ger superlyster och spänst

Snabbjobbande rondell med supermix

Att jag hittat fram till den just nu är kanske inte konstigt. Dr Dennis Gross har ganska nyligen utökat sin Advanced Retinol + Ferulic och då kom denna upp på tapeten. Overnight Texture Renewal Peel, som min nya favorit heter, är själva modern till serien. Så vad är det? En rund rondell preppad med en mix av retinol, bakuchiol, rambutan och ferulsyra som kommer från jättefänkål. Det senare är dock mer en superantioxidant än en exfolierande syra men här finns också ett helt koppel av andra AHA-syror som mandel, glykol osv. Många kanske tänker att ”oh, detta låter starkt” men jg blir faktiskt knappt ens röd när jag applicerat den. Jag är dock van vid retinol så vänj huden sakta om du inte använt det tidigare.

Vad gör Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel?

Denna rondell tar bort de gamla trista, gråa och döda hudceller som ligger och skräpar på ytan och ser till att nya fräscha, pigga och glowiga celler kan komma upp istället. Cellförnyelsen blir mycket bättre och ferulsyran boostar retinolet för att maxad effekt. Det är otroligt att man ser det redan efter att ha sovit med detta serum en natt men så är det. När man använt dessa ett tag ser man också både bättre spänst och mindre linjer. Makeupen går dessutom på mycket finare. Galet! Att inte de här fått mer uppmärksamhet kan jag inte förstå.

Hur använder man doktorns rondell?

rondell med retinol
Det är retinolet som gör dessa rondeller lite gula, det färgar inte av sig på huden.

Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel sveps över ren hud på kvällen och det går så lätt. Dessa rondeller är stora, tänk creme brulée-form. Glöm inte att köra även över hals, dekolletage, handryggar och runt munnen. Serumet räcker till detta och du ska använda upp allt, rondellen ska vara torr när du är klar. Jag har sett fin effekt på mina gamla trista rökrynkor (slutade för många år sedan!). Eftersom du bara behöver använda den ett par gånger i veckan räcker ett paket länge länge. När du fått in allt serum går du på med din vanliga kvällsrutin.

Advanced Retinol + Ferulic Overnight Texture Renewal Peel från Dr Dennis Gross är en liten investering. De kostar 1395 kr/16 st. Det räcker för en kur på två månader, sen tycker jag man kan göra ett uppehåll. Du hittar dessa pads hos Hudoteket.

Obs! När man använder retinol…

…ska man vara extra noga med solskyddet. Är du nyfiken på några nya för ansiktet som är toppen så kika här. Gillar du inte känslan av solkräm på huden – då ska du istället spana in dessa!

Trend: Retinol & syra

Retinol anses ju vara hudvårdens guldstandard och jag vet själv hur bra det kan bli. Men faktum är att det verkligen blir ännu mycket häftigare om man kombinerar retinol med en liten sudd syra, som här. Första gången jag kom i kontakt med just en sådan produkt var ej en rondell, utan en nattcreme. AlphaRet Overnight Cream från Skinbetter Science är en kombo av retinol och glykolsyra. Det här är något jag tror vi kommer se mycket av den närmaste tiden. Förutom Dr Dennis Gross nya produkter i Advanced Retinol & Ferulic så är det ett par spännande produkter från Peter Thomas Roth på g om ett par månader. Och säkert många fler… Håll utkik!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Eva Eriksson

  Hej Jessica!

  Angående Retinol, använder du det på morgonen också?

  Eva, ha en härlig helg!

  1. Jessica Blockström

   Hej Eva,
   Jag använder endast retinol på kvällen. På morgonen är det fukt, C-vitamin och solskydd som gäller. Ha en härlig dag!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.