Jessica Blockström

Veckans bröllopslook med nya paletter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Lyko och Åhléns.*

Makeuplooken efter cirkus sju timmar och många kvar att parta på.

 

Under en period kändes det som varenda märke släppte nya paletter någon gång i månaden. Jag kände mig faktiskt rätt mätt. Sedan dess har jag använt några få som jag haft i flera år, bl a Tartlette in Bloom som är världens bästa baspalett med jordiga toner från ljust till mörkt eller den ultimata resepaletten komponerad av makeupartisten Nathalie Berzelius. Den heter the Riviera Palett. Om du följt med här på bloggen ett tag har du säkert sett dem flimra förbi. Till helgens stora händelse, bröllopet mellan Olga och Per på Trädgården, var det dock några andra paletter som kom till användning. Jag kommer inte gå igenom hela looken här, basen var den samma som du kan se här.  Men ögonen – det blev en himmelsinspirerad makeup. Kolla här.

Grunden till en bra ögonlook

Primer är så bra om man ska vara på fest i många timmar, även på ögonlocken. Till denna makeup valde jag Till the end Eyeshadow Primer från LH Cosmetics och den håller inte bara allt på plats. Det är också lättare att arbeta ut skuggor och pennor. Många skuggprimers har en lätt ton men det upplever jag inte att denna har. Den blir helt osynlig på huden.

Til the End Eyeshadow Primer från LH Cosmetics kostar 249 kr och du hittar den på Åhléns.

Paletter för himmelssprakande ögonlook

Det finns några riktiga höjdare bland palettnyheterna i år och två av dem kombinerade jag till bröllopet. Den första heter Urban Soul och kommer från italienska Nouba. De här skuggorna osar fest, jag blev verkligen sminksugen när jag fick se den första gången. Här använde jag den guldskimrande Venice ovanför globlinjen. Den andra heter Daybreak Palette och kommer från LH Cosmetics. Det är en ovanligt ljuv historia för att ha Linda Hallberg som upphovskvinna men jag älskar den. När jag öppnade locket blev jag så sugen på ljusblått. Här använde  jag just den nyansen över hela locken för att sedan köra den skimrande lila närmast franskanten. Förutom dessa ramade jag in med Voyeur från Hourglass och vattenfasta Lash Idôle från Lancôme pga gråter mkt på bröllop. Även den duon har jag använt tidigare. 

Urban Soul från Nouba innehåller nio lättarbetade och bra pigmenterade skuggor som alla är lite skimrande. Den är otroligt prisvärd med 349 kr och finns att bevaka på Lyko (inte släppt än).

Daybreak Palette från LH Cosmetics innehåller även den nio skuggor, här en mix av matt, skimmer och metallic. Den kostar 449 kr och du hittar den på Bangerhead.

Palett för pigga kinder

Förutom skuggor så finns det en kategori paletter jag gillar. Både för att man har flera nyanser att välja mellan men också för att det är så smidigt på resa. Det handlar om rouge- och bronzerpalett. Jag har mest använt krämiga rouge på stift den senare tiden men nu ville jag ju att det skulle sitta riktigt bra. Då är puder på foundation överlägset. Till den här looken körde jag en palett som kom redan förra året, närmare bestämt Iconi Blush Kit från Beauty Act. Här får du fyra mycket bra pigmenterade färger och just den här kombinationen är otroligt väl genomtänkt. Jag kan använda alla för olika tillfällen. Lätta att tona är de också.

Iconic Blush Kit från Beauty Act kostar 299 kr och den finns exklusivt på Kicks.

tre paletter fixade denna look
Veckans look till bröllopsfesten i framskridande, tre paletter fixade den.

 

Vill du se hur hela looken kom till? Då kan du kolla här!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Maja

    Tjusigt! Men, behöver också veta vad det är för tjusiga glasögonbågar du har, exakt vad jag söker att ersätta nuvarande med men hittar inte rätt.

    1. Jessica Blockström

      Vad kul att du gillar dem! Det är Dolce & Gabbana, om jag ser rätt så heter modellen 3258 501. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.