Jessica Blockström

Veckans look med somriga nyheter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Kicks, Sephora, Skincity och Åhléns*

somriga nyheter i veckans look

Snart midsommar och några dagars ledighet. Jag laddade sminkväskan med en hel hög somriga nyheter innan vi styrde nosen mot spenaten. Jag testkörde flera av de här godingarna tidigare idag. Resultatet kan du se på Instagram, där kan du följa exakt hur jag använt dem. Här har jag knapprat ner en lista med produkterna jag använt som är nya. De som varit med tidigare kan du klicka dig vidare till. Nu kör vi!

Somriga nyheter samlade, allt från bronzer till daggig primer.
Nästan hela ligan med somriga nyheter samlade, produkterna som blev veckans look både här och på dagen reel.

Somriga basen

primer som ger fin mjuk lyster

Skincitys sminkmärke Make the Make gör moderna hybridprodukter som blir en fin länk mellan hudvården och makeupen. Så också deras senaste släpp Ginger Dewy-Glowy Primer. Det är en tunn och behaglig formula som smälter fint in i huden och gör den mycket snyggt och subtilt lystrig. Perfekt glow för en 50+-lady, inget skimmer.  Du kan såklart också dutta den ovanpå basen om du vill  ha lite extra daggig effekt på något parti. Bland de hudvårdande ingredienserna finns ingefära som är rik på antioxidanter (toppen nu när solen blir allt starkare), probiotika som ger ett hälsosammare mikrobiom samt havreolja som är skönt lugnande.

Ginger Dewy-Glowy Primer från Makethemake är otroligt prisvärd med sina 279 kr/30 ml och den finns exklusivt på Skincity.

Miracle Pure Concealer är en uppföljning av Max Factors hudvårdande foundation som kom i våras. Den lanseras först i augusti så jag får återkomma till den senare men lovande är den. Förutom färgutbudet. Foundation är Light Reflecting från Nars, du kan läsa om den favoriten här.

Somriga misten

skön mist som sätter makeup men också svalkar under dagen

För att sätta detta så körde jag rykande nya Ready Set Refresh Setting Spray från Idun Minerals på deras gröna makeupsvamp. Fint mistmoln, uppfräschade formula och snygg finish. Inte lika dewy som med denna, men nu har jag ju en glowprimer under så det gör verkligen inget. Du kan verkligen med fördel stoppa denna i väskan och ha som fuktdusch under dagen. Lovar det blir en härlig upplevelse! Där är glycerin och niacinamid i formulan som innehåller få ingredienser och ingen parfym. Tummen upp för det.

Ready Set Refresh Setting Spray från Idun Minerals kostar 249 kr/100 ml och den finns bl a på Lyko.

somriga kinder mer flytande bronzer

För att få solkänsla på huden använde jag en annan av de somriga nyheterna, närmare bestämt en flytande bronzer från Drunk Elephant. D-Bronzi är som rådande trenden såklart hudvårdande. Här finns bl a marulaolja, kakaopulver och svart vinbärsolja, det är omega fettsyror och antioxidanter i skön blandning. Första gången jag testade den applicerade jag med fingrarna och tyckte inte det blev bra. Du får ganska mycket pigment här. Till denna gång bytte jag fingrarna mot en duofiber-borste och då blev det superfint. En liten droppe räcker mycket långt kan jag meddela. Jag tänker också att denna kommer göra sig ännu bättre när min hy fått lite mer av sommarfärg. Så här ser formulan ut.

D-Bronzi  Anti-Pollution Sunshine Drops från Drunk Elephant kostar 409 kr för dryga 30 ml och den finns endast att hitta hos Sephora. 

Mjuk kindkyss

silkeslent rouge i flytande form

Det behövs lite rosighet på kinderna även om man använt bronzer. Ny i stugan är Cheek Veil Liquid Blush från det lilla märket Mii, ett flytande silkeslent rouge med hudvårdande bäroljor (antioxidanter igen) och ett komplex som ska ha både utslätande och uppstramande effekt. Vet inte om jag ser någon tydlig sådan men det är väldigt fint på och lätt att jobba med. Man applicerar med en läppglansliknande applikator och arbetar ut med fingrar eller borste. Det finns fem nyanser, i min reel använder jag den som heter Splendour och ser lite gammalrosa ut, den du ser näst längst ner på bilden. Det ger en snyggt djup rodnad. Även här räcker mycket lite väldigt långt men jag tycker ändå det är en smula pricey.

Cheek Veil Liquid Blush från Mii kostar 398 kr och det finns just nu enbart på Åhléns.se.

Finaste pudereffekten

Förutom setting spray använder jag numera puder, en revolution. Men en gnutta av Loose Setting Powder från Laura Mercier som vispas runt med en rejäl och fluffig borste i t-zonen gör mirakel med hudytan och håller oönskad glans borta. Det kostar en slant men burken räcker i evighet. Jag tar aldrig bort den lilla klisterlappen som sitter på hålen i locket utan gör bara några stickhål  med en tandpetare så kommer det ut precis lagom med puder när jag vänder på burken.

Loose Setting Powder från Laura Mercier kostar 450 kr och det finns bl a på Bangerhead.

Somriga ögonlooken

somriga skuggan från givenchy

Visst är det alltid fint med bronsiga ögonlock men det är ändå något visst med den här färgen när man kombinerar den med sommar. En av de senaste att landa här är Givenchys Ombres Interdites, en flytande krämskugga som när du väl fått den på plats sitter förvånande bra. Jag har färgen Outline Bronze som drar liiite åt det grönbronsiga hållet. Jag fick justera kanterna lite, det är inte helt lätt att få på en krämskugga så den tonas jämnt ut. Men lite puderskugga på övergångarna så blev det bra. Den är vattenfast och färgintensiteten håller i sig en hel lång dag. Pluspoäng för det. Det finns totalt sex färger, några skimrande som denna men även de med matt finish.

Ombres Interdites från Givenchy kostar 355 kr och du hittar dem exklusivt på Åhléns.

Glädjespridande till både yta och innehåll

Jag körde en ny ögonpenna från MAC för lite mer tryck till blicken, den fick bli en vinge. Kajalen fästes med skugga från min mest använda palett från Tarte. Men sedan! En ny mascara från Sweed som ju gjort succé med sin Lash Lift. Så vad är nu detta? I den underbart somriga och molnklädda hylsan får du exakt samma formulan som märkets första mascara. Om du testat den och inte lyckats få till det med den lite märkliga kammen så har du här en mycket mer lättarbetad och rätt tät plastpiggsborste. Jag gillar den precis lika mycket. En sak jag verkligen är förtjust i är att man inte måste dra av så mycket formula som hos Lash-varianten. Eller ingen alls faktiskt. Fransarna blir otroligt långa och du kan bygga på så det nästan ser lite knasigt ut.

Cloud Mascara från Sweed kostar 265 kr för hela 12 ml och den hittar du hos Hudoteket.

Juicy för läpparna

Sist ut ett snabbt svep med ett otroligt skönt och smörigt läppglans från Tarte. Jag har testat Maracuja Juicy Lip Gloss här men denna som ska vara mer plumpande var ny för mig. Lite kylande som många plumpare är men ändå inte så stickigt. Härom dagen testade jag en annan sådan som till och med gjorde ont. Den åkte i runda arkivet direkt. Maracuja Juicy Lip Plump är en lite mindre lyxig variant av Hourglass Phantom. Får jag välja så tar jag den senare alla dagar i veckan. Men så är den något alldeles extra. Har man en lite mindre plånbok är Tartes variant också härlig. Hyaluronsyra och en hel rad superfrukter gör läpparna mjuka, lena och jämna och är skönt somriga dagar när man vill att det ska gå snabbt. Precis som läppglanset i samma serie så tycker jag att sticket blir mindre och mindre väldigt snabbt. Det är som att smörigheten gör det mycket odrygt.

Maracuja Juicy Lip Plump från Tarte kostar 269 kr och finns enbart hos Sephora.

Här looken efter en lång trevlig lunch på lokal och några svettiga timmar i kollektivtrafiken. Höll himla bra ändå.

Har du missat veckans look tidigare så hittar du alla här. Nu blir det det ett glas rosé i kvällssolen. Ha en härlig midsommar men glöm inte solskyddet imorgon. Det ska bli varmt 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

7

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.