Jessica Blockström

Samma lika fast olika: läppbalsam med solskydd

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Lyko, Meds, Skincity och Åhléns*

Läppbalsam kanske inte är den hetaste skönhetsprodukten i handväskan men den här lilla rackaren gör så mycket gott om du har den nära. Speciellt om du skaffar dig ett läppbalsam som också har SPF. Nu när solen är så otroligt het läpparna bli brända men UV-strålarna är också väldigt uttorkande. Så vad ska man välja? Jag har testat en hel radda av årets nyheter. De skiljer sig väldigt mycket. Här hittar du allt från söta ministift med fruktdoft för några tior till lyxvarianter med bonuseffekter som är mer av en investering. Kolla här!

Tonat läppbalsam med lyxeffekt

Säsongens tjusigaste läppbalsam med SPF kommer från solproffsen på Coola. Med Tinted Mineral Liplux SPF 30 får du en riktigt skön formula som glider på fint och lägger sig väldigt jämnt utan att kännas trögt vaxigt. Den solskyddande effekten kommer från mineralfilter där man kombinerat titaniumdioxid och zinkoxid. Förutom det hittar du även mjukgörande kokosolja, sheasmör och något som heter mongongoolja. Plus för att hylsan inte bara är snygg utan har skruvgängor vilket minskar risken att locket glider av i väskan så det kommer in smuts. Du kan välja mellan fyra nyanser som alla ger en väldigt subtil ton. Min favorit heter Nude Beach, den får läpparna att se så mycket snyggare ut på ett svep. Färgen blir inte alls så rosa som på bilden, mer åt MLBB.

lätt tonat läppbalsam från coola

Tinted Mineral Liplux SPF 30 från Coola kostar 259 kr/4,4 ml men det finns just nu hos Skincity för 207 balubas.

Läppbalsam med rejält solskydd

The Body Shop har smugit in ett läppbalsam bland årets nyheter och det här är en riktig goding med härlig formula och extra hög solskyddsfaktor där du får filter mot både UVA och UVB. Protective Lip Balm ingår i märkets Skin Defence-serie. Det innehåller lite pepparmyntsolja vilket gör att det svalkar skönt när solen hettar. Förutom det finns här också kokosolja men även nyponolja och vitaminerna C och E.bDen har en mer glidig formula än nedan cerat-liknande stick från Eucerin.

Skin Defense Protective Lip Balm SPF 50+ från the Body Shop kostar 110 kr/4 g och du hittar det på Åhléns.

Knubbigt stift

pH Formula är ett favoritmärke så när det här salongsmärket släppte ett läppbalsam för några veckor sedan blev jag riktigt taggad. Första gången jag testade det blev jag dock en smula besviken. Det kändes så hårt i formulan. Men att testa något en gång går ju inte. Sedan dess har jag ändrat mig. Jag vet inte om det kanske var någon slags hinna på toppen som behövde vallas av för nu är detta toppenskönt att svepa på, väldigt lent. Förutom solfilter innehåller det framför allt reparerande och barriärstärkande sheasmör samt triglycerider som är en mix av kokosolja och glycerin och väldigt mjukgörande. Skulle du redan ha råkat bränna läpparna? Då är det detta jag väljer att svepa på. Det kommer i ett knubbigt stick som går att skruva upp och korken har en klickfunktion som gör att det sitter bra. Lite stort för att ha på fickan dock.

L.I.P. Hydrate SPF 15 från pH Formula finns enbart på salonger som säljer märket och priset ligger på 298 kr.

Glassigt för läpparna

Gillar du söta saker ska du spana in bus-märket Bondi Sands flytande läppbalsam. Det smakar mjukglass så risken är att du slickar i dig formulan istället för att låta det sitta kvar. Gör inte det. Det höga solskyddet gör mycket bättre nytta på utsidan. Lip Balm SPF 50+ Sweet Vanilla innehåller sheasmör, syntetiskt bivax och jojobaolja. Jag kan också se att där är sötningsmedel i vilket förklarar den goa smaken… Du får en mix av balsam och glans, kika nedan så förstår du vad jag menar. Jag gillar förpackningen, det är smidigt med en liten tub på fickan.

läppbalsam med glosseffekt och glassig smak
Bondis läppbalsam har både glossig effekt, glassig smak och SPF.

 

Lip Balm SPF 50+ Sweet Vanilla från Bondi Sands kostar 159 kr/10 g men du hittar det på Meds för ett par tior mindre.

Plånboksvänligt läppbalsam

Klassiskt läppbalsam till riktigt bra pris hittar du hos Eucerin. Deras parfymfria Lip Active SPF 20 skyddar mot både UVA och UVB och har en formula som går lätt på, är en smula vaxigt men sitter också väldigt bra. Här finns en hel rad med fina ingredienser som sheasmör, jojobaolja, vax och olja från solros, panthenol och E-vitamin men även bivax i en ganska riklig dos. Det senare gör att just detta läppbalsam inte är veganskt. Hos samma märke hittar du också en handkrämsfavorit med SPF som jag skrivit om här. 

Lip Active SPF 20 från Eucerin kostar 49 kr/4,8 g och det finns också på Meds.

Skön fruktstund

Sun Bum är ett nytt solskyddsmärke i Sverige men det startades i Florida för över 10 år sedan. Man har satsat på lekfull design och smarriga dofter. Deras Sunsreen Lip Balm SPF 30 finns t ex i sex olika smaker. Jag har testat mango som är riktigt saftig men här hittar du också ananas, banan, granatäpple, kokos och vattenmelon. Konsistensen blir nästan flytande när du sveper stiftet över läpparna. Här finns mjukgörande triglycerider men annars kommer de vårdande ingredienserna ganska långt ner på INCI jämfört med övriga i inlägget. Därför tycker jag att detta läppbalsam främst passar dig som vill ha bra solskydd och somrig feeling. och gillar när det smakar sött på läpparna.

Sunscreen Lip Balm SPF 30 från Sun Bum kostar 55,20 kr/4,25 g och det finns hos Lyko.

Behöver du fylla på med solskydd till ansiktet? Här hittar du favoriter för dig som inte alls gillar solkräm och här är några av årets bästa nyheter.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.