Jessica Blockström

Oldie but goldie – ikonisk strumpbyxa på tub

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Hudoteket*

Drömmer du om den utslätande och uppsnyggande effekten av en förlåtande strumpbyxa men står varken ut med den irriterade grenen eller den instängda känslan? Jag är med dig. Just nu får man värmeslag bara man tänker på nylon och denier. Men jag har fått en hel del spruckna blodkärl på benen, trista röda myggbett och på toppen är mitt pigment av det segare slaget. Det vill helt enkelt inte bli brunt. Så vad gör man när man ändå vill ha lite tjusigare spiror? Då tar man fram sin lilla strumpbyxa på tub!

Belgisk strumpbyxa

Jag kan inte ens minnas när det belgiska hudvårdsföretaget Nannic kom med den första versionen av sin Golden Legs. Många år sedan var det i alla fall, detta är en sann ”oldie but goldie”. Jag föll pladask. Det trots att formulan var ganska märklig och den första färgen som landade på huden såg, eh, väldigt lysande och inte alls naturlig ut. Men det är sluteffekten som är det fiffiga här.

Uppdaterad stjärna

Nannic har nyligen gjort om Golden Legs så att den nu är helt vegansk. Trots att denna ”strumpbyxa på tub” inte innehåller några silikoner och har en lite konstig konsistens så är den trots allt förvånande lätt att stryka ut. Jag använder enbart händerna men effekten blir ändå så jämn och fin utan några större insatser. Den där initialt mycket märkliga nyansen förvandlas och ger en förskönande ton som slätar ut, suddar bort och får benen att se riktigt snygga ut. Den har ett väldigt subtilt skimmer så det blir ingen glänsande lycra-look. Alltså detta är en genialisk produkt. Du behöver inte heller speciellt mycket för att täcka en större yta. Det gäller bara att massera ut den. Kolla skillnaden här.

strumpbyxa på tub som landat på ett ben
Höger ben har strumpbyxa på tub, vänster ingenting och därför typ spräcklig och grårosa.

 

Golden Legs är dessutom vattenfast och jag har än så länge inte upplevt att den färgar av sig på kläderna. Min garderob består dock till största delen av svarta plagg så tvärsäker, det är jag inte. Man får jobba lite när den här strumpbyxan ska tvättas av men så värt.

Denna ”strumpbyxa” finns i två varianter: Beige som ger en lite kallare och något mer rosa ton och Bronze som blir något mörkare utan att bli brun men drar mer åt varma undertoner. Jag tycker båda funkar fint på mig.

Bronze till vänster, Beige till höger och exakt samma som på bilden ovan men ser plötsligt blekare ut i relation till sin vänstra syster. Knän osmorda.

 

Golden Legs Silk Waterproof Body Makeup från Nannic kommer i en en tub med väldigt dryga 30 ml kostar 419 kr och du hittar den på Hudoteket.

Vill du ha en mer solkysst färg med längre hållbarhet? Då ska du kika på dessa brun utan sol som lanserats under våren. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Sara

  Så besviken jag blev! Tog äntligen tag i och löpte Golden Legs (i den mörkare nyansen) efter att ha varit nyfiken i flera år. Men alltså, nej…

  För det första, hur i hela friden får du rent händerna efteråt??

  Och för det andra; mina ben färgade av sig på ALLT (och då sprang jag ändå omkring helt näck i 30 minuter innan jag klädde på mig mjuka löst sittande kläder. Innan kvällen kom (och jag faktiskt försökte skrubba bort allt pga ville inte missfärga hela sängen) hade jag lyckats få guldskimrande färg på både kläder och soffa!

  Jättetrist, för färgen blev helt okej. Först såg jag knallorange ut, men det lade sig efter ett tag.

  1. Jessica Blockström

   Men så tråkigt. Det är inte alls min upplevelse. Kan det ha blivit för mycket produkt? Så den inte riktigt torkade, tänker jag? Jag tar väldigt lite, nästan som en ärta och sedan jobbar jag på rätt bra för att tona ut den i tunt tunt lager. Jag tycker färgen är lite svår att få bort från benen när den väl torkat, då får jag skrubba. Från händerna upplever jag att det fungerar med bara tvål. Håller verkligen med om färgen dock. Den ser galen ut i början men när man väl arbetat ut den så blir den väldigt fin.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.