Jessica Blockström

Sommartipset: ögoncreme med solskydd

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Meds, Skinity och Åhléns*ögoncreme med spf x 3

Att hitta en ögoncreme med SPF verkar nästan lika knepigt som samma fast till händerna. Eftersom jag har dålig syn och inte längre lirar med linser så blir det här en viktig produkt. Jag kan inte alltid ha mina solbrillor med styrka på mig. Sorg och bedrövelse då jag upptäckte att en av mina absoluta favoriter från Dermalogica har försvunnit från hyllan. Operation ”hitta solskydd för det känsliga ögonområdet” drogs därför igång för ett tag sedan. Tre fina har jag hittat varav två faktiskt är nya för i år. Kika här!

Utjämnande ögoncreme

ögoncreme som återfuktar och skyddar mot solen

Ny för i år är Eucerins mycket plånboksvänliga och dessutom behagligt återfuktande Hyaluronsyra-Filler + 3x Effect Eye SPF 15. Hyaluronsyran, som här är både hög- och lågmolekylär, hjälper dock inte bara till med att binda fukt. Den har också en lätt utslätande effekt på den tunna huden här. Ej mirakel men ibland gör liten insats stor skillnad. Dessutom gör detta att ev concealer lägger sig snyggare ovanpå. I denna mycket lätta och snabbabsorberade ögoncreme finns även något som heter enoloxon och glycine saponin. Dessa hjälper till att stimulera den naturliga produktionen av hyaluronsyra i huden och ska dessutom skydda mot nedbrytningen av hyaluronsyra. Jobbar på flera fronter med återfuktande med andra ord. Som sagt, mycket skön för den som vill ha fukt och solskydd.

Hyaluronsyra-Filler + 3x Effect Eye SPF 15 från Eucerin har ett rek utpris på 209 kr/15 ml men den finns på Meds för bara 149 lusidorer.

Ögoncreme med högt solskydd

Ej ny för i år är Medik8s Advanced Day Eye Protect men det är både en riktigt bra ögoncreme och den har ett rejält skydd i SPF 30 samt ett så kallat 5-stjärnigt skydd mot UVA. Den innehåller ectoin, fettlösligt C-vitamin, glycerin, hyaluronsyra och koffein vilket gör att den också har både rejält återfuktande, antioxidant och cirkulationstimulerande effekt. Tre bra grejer man önskar av en ögoncreme och mer aktiv än ovan. Dessutom bildar den en tunn film på huden som håller elaka luftföroreningar på avstånd. Jag gillar också att den kommer i hygienisk pump och är helt parfymfri. Formulan är något krämigare än ovan och lätt gul vilket har en mikroskopiskt uppfräschande effekt på hudtonen.

Advanced Day Eye Protect SPF 30 från Medik8 kostar 605 kr/15 ml men finns på Åhléns för några tior billigare.

Drömmig dubbel

Härligt fluffig, nästan vispad och väldigt sval formula bjuder Coola på i sin två-delade Day SPF 30 & Night Eye Cream Duo. Den verkligen smälter in väldigt skönt. Som namnet antyder får du en dagcreme för ögonen med rejält solskydd plus en du kan använda till natten där det inte finns något solskydd. Bra eftersom du inte behöver just det. På dagen får du en extra dos antioxidanter som stärker solskyddet. På natten har man däremot tillsatt reservatrol som hjälper till med reparations- och återhämtningsprocessen. Den här en fin fruktig doft men trots att den är subtil så föredrar jag alltid produkter till ansiktet som har parfymfri formula. Har du inget emot doft – då är detta en toppenprodukt. Det finns en sak jag dock saknar. Jag kan inte för mitt liv hitta  någon notering för vilken creme som ska användas när. Nu kan jag gissa att den med lavendelfärg är till natten, så brukar det vara. Googlade dock för säkerhets skull. Värt att notera är också att du faktiskt får dubbelt så mycket i denna burk som hos en traditionell ögoncreme.

Day SPF 30 & Night Eye Cream Duo från Coola kostar 629 kr/2×15 ml och du hittar den hos Skincity. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

Letar du efter en ögoncreme men vill inte ha solfilter i? Även om det är bra att skydda  huden så ska man vara medveten om att SPF osv tar upp plats i formulan som kan användas till annat. Därför har jag en annan ögoncreme på kvällen. Just nu kör jag Sunday Rileys supersköna 5 Stars som du kan läsa om här men fler bra tips med lite olika egenskaper hittar du också här.

16

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Lotta

    Tack för tips!

    1. Jessica Blockström

      Tack för att du läser

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.