Jessica Blockström

Sommarens bästa kroppssmörj på burk

*Inlägget innehåller reklam för kroppssmörj genom annonslänk till Kicks, Skincity och Åhléns*sommarens bästa kroppssmörj i fyra versioner

Egentligen är jag inte så förtjust i hudvård på burk men när det kommer till kroppssmörj är det något lyxigt unnigt att stoppa ner fingret och skopa upp en go klick. Här har det också trillat in flera riktigt fina nyheter de senaste månaderna. Jag vill gå så långt att jag tänker utse denna kvartett av nykomlingar till bland det härligaste man kan ha på armar, ben och bak. De är dock inte alls samma lika. Kolla här!

Vispat kroppssmörj

Äldst i gänget är Mantles kroppssmörj The Whipp som lanserades någon gång i våras. Det är en burk fylld med härligt fluffig kroppskräm. Namnet är talande, man tänker på vispad glass när man skopar upp den. När du arbetar in den är det som att den blir ett med huden, så luftigt skön och lätt. Huden blir väldigt len och känns dessutom uppfräschad. Doftar alldeles förtrollande ljuvligt gör den också. Här får du Mantles lena citrusdoft med en touch av lavendel. INCI bjuder på hudförbättrande ingredienser som Allantoin, CBD, E-vitamin, hyaluronsyra, olivolja och sheasmör. Bonus är att denna burk är ovanligt lätt vilket gör den enkel att få med sig. En höjdare som jag spår kommer finnas kvar länge.

swatch på fluffigt kroppssmörj från mantel

The Whipp från Mantle kostar 380 kr/200 ml och du hittar den bl a hos Kicks.

Rikt kroppssmör

mandarindoftande kroppssmör med olivolja från the body shop

Nummer två att lanseras var the Body Shops Boost Whipped Body Cream som är mer ett smörigt kroppssmörj. Även om den heter något med vispat så är konsistensen rikare och fylligare än ovan nämnda. Jag gillar den inte mindre för det. Däremot dras jag till denna då huden verkligen känns torr, t ex efter många salta bad, och behöver mycket näring. Doften är också åt citrushållet men mer åt apelsinblom som ju kan ha en lite sträv ton. Trots det kommer doften från eteriska oljor från bergamott och mandarin. I detta veganska kroppssmörj hittar du olivolja, solrosolja, illipiesmör och sheasmör. Förutom torrisar passar den också fint om du vill ha mycket naturliga ingredienser som också är lätt nedbrytbara och en burk där man tänkt på återvinning. Det gör dock att den är rätt så tung, den enda nackdelen jag kan komma på.

Boost Whipped Body Cream från the Body Shop kostar 345 kr/200 ml och den finns bl a hos Åhléns.

Kroppssmörj med bonuseffekter

Tredje kroppssmörj att lanseras den här sommaren är Ole Henriksens välformulerade BeamCream Smoothing Body Moisturizer.  Den ingår i den helt nya serien Touch och är inte bara skön med sin lent krämiga formula. Det är en fuktkräm för kroppen med ett innehåll som vanligtvis hittas i ansiktsprodukter. Väldigt på trenden just nu. Här finns specialeffekter tack vara AHA-syra, fruktenzymer och koffein. Det med andra ord ett kroppssmörj för dig som vill ha både mjukare, studsigare och slätare hud. Inte känner man av den exfolierande slipeffekten från syror och enzymer direkt. Den visar sig när du smörjt dig med denna i några veckor. Men mjuk, det blir man pronto. Den ska ha en lätt citrusdoft men jag känner inte den. Tycker den doftar som många andra produkter mot celluliter, det är en lite mustig ton över den, något som dock inte alls dröjer sig kvar som ovan produkter.

BeamCream Smoothing Body Moisturizer från Ole Henriksen är lyxliraren i kroppssmörjs-kvartetten. Den går på 495 kr/190 ml och du finner denna hudförbättrare hos Skincity.

Somrigt doftande kroppssmörj

Sist ut att dimpa ner här på hemma-kontoret var Silk Sensation Body Butter, ett kroppssmörj som ingår i Caias nya och somriga Tropical Collection. Det är den mest plånboksvänliga och dryga i gänget. Men den känns också lite mindre lyxig än övriga. Kanske för att vi här har en av de saker jag verkligen kan bli surtant över nuförtiden. Varför måste märken idag envisas med att göra det otroligt svårt att läsa texten på produkterna. Här vitt på ljust turkost, allt bara flyter ihop framför mina skrala ögon. Med det sagt så är konsistensen sval och skön, mer som en gelcreme än ett kroppssmör vilket kan vara väldigt härligt när det är varmt. På hemsidan står det att den innehåller olivolja och arganolja, på burken lyfter man fram sheasmör och makadamianöts-olja. Hur som så är det glycerin i topp efter vatten på INCI, övriga hamnar en bit ner. Den sjunker in snabbt och gör huden len,. Doften är ganska stark men samtidigt fräscht och luftigt blommigt, anar ett äpple eller liknande.

Silk Sensation Body Butter från Caia kostar 245 kr/175 ml och den finns exklusivt på märkets hemsida.

Behöver du något som är mer återfuktande och lugnande efter en dag med mycket sol? Då ska du kika på den här nya favoriten. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.