Jessica Blockström

Fem solskyddsfavoriter med tonad formula

*Inlägget innehåller reklam för tonad solkräm genom annonslänk till Kicks, Skincity och Åhléns*

5 tonade solkrämer i olika prisklass

Med en tonad solkräm får du både bra skydd mot UV-strålarna och en fräschare hudton. Flera av dem har utjämnande effekt och några innehåller dessutom en laddning med hudvårdande ingredienser. Generellt sätt kan man dock säga att hudvårdande är i minoritet, solfilter tar upp det mesta av formulan. Men visst kan det ändå göra skillnad, framför allt för känslan. Här är tonad solkräm i fem mycket olika versioner – ett par klassiker och tre helt nya stjärnor.

Tonad och lättflytande solkräm med matt effekt

tonad solkräm med vulkaniskt vatten

Ny för i år är Vichys mycket lättflytande Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50+ som är smidig att smörja in och har en snyggt utjämnande effekt. Bra att veta är att den torkar ganska snabbt och när den väl gjort det så är finishen mer åt det sammetsmatta hållet. Huden känns inte alls torr, det är bara själva looken som blir så. Tvärtom så upplever jag den nästan elastisk på huden. Den ska också sitta mycket bra även i vatten. Rent generellt tycker jag att det här är en skillnad många tonade solkrämer har jämfört med foundations. De mattas ner och alltmer under dagen. Till slut kan huden se ganska trist och trött ut. Riktigt så illa är det inte här men mer åt det matta, ja, det blir den. Du får ett riktigt högt solskydd , över 50 och dessutom bredspektrigt. Vichy är proffs på detta! Tonen är fin på mig, inte för gul som jag upplevt en hel del liknande produkter. Förutom solfilter finns här glycerin, niacinamid, peptider, probiotika och vulkaniskt vatten.

Capital Soleil UV-Age Daily SPF 50+ från Vichy kostar 199 kr/40 ml och du hittar den hos Meds.

Solkräm med inkapslade pigment

Colorescience är en klassiker på detta område. Märkets Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF 50 har en formula som liknar CLEs CCC Cream eller Erborians Red Correct, dvs lite gråvit i tuben men de inkapslade pigmenten förvandlas när de landar på huden och blir som din egen. Den har ganska så täckande finish och liknar ovan men med en krämigare formula. Den glider på fint, det kan man tacka ett lass silikoner för. Även här finns niacinamid men också allantoin, bisabolol och  extrakt från snow fungus som säjs likna hyaluronsyra i effekten. Stort plus är att här finns 4 färger. Minus? Kostar en rejäl slant och svår att få tag på. Du hittar den enbart på salong.

Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF 50 från Colorescience kostar 595 kr/50 ml. För salonger som säljer den är detta numret att ringa 08-409 10 400.

Tonad solkräm med lätt täckning

klassisk tonad solkräm

Dermaceutics Sun Celtic SPF 50+ är en hybrid som hyllats av många skönhetsskribenter. Här får du en tonad solkräm med ljuvligt len och skön formula. Den känns hudvårdande och återfuktande när den landar på huden trots att aloe vera, glycerin, hyaluronsyra, veteprotein och någon slags stamcellsstimulator hamnar en bit ner på INCI. Den ger en väldigt lätt täckning vilket ger en mycket naturlig finish och det går inte att bygga på så bra. Till skillnad mot övriga så kan man inte pilla på den när den väl torkat för då smular den. Jag gillar att den kommer i en pump, problemet är att det lätt blir en propp i öppningen. Det gör att du varje gång får slänga en liten sudd. Surt på en så dyr produkt.

Sun Celtic 50+ från Dermaceutic kostar 515 kr/50 ml och den finns bl a hos Skincity.

Solcreme med tonad glow-effekt

solcreme med tonad och lystergivande formula

Min absoluta favorit är en nyhet som alldeles nyss landat på diskarna. Det är holländska brun utan sol-märket Marc Inbane som lanserat en solkräm som både är tonad och ger bronzig glow. Huden blir helt otroligt fin. Den har tyvärr lite lägre SPF än övriga här. I detta solinferno som råder just nu tycker jag att 30 är lite. Men jag tänker att denna är mer efter stranden när man duschat och ska fixa sig för kvällen. Då är det ju fortfarande sol den här tiden på året. Jag gillar också att den inte torkar in i huden utan känns smidig och skön flera timmar efteråt. Förutom solfilter innehåller den sheasmör, hyaluronsyra och något som heter Bronzyl som ska ge jämnare hudton, göra dig brun snabbare och bättra på lystern på några dagar. Det finns bara ett minus här och det är prislappen. Så här ser Crème Solaire Bronze ut på, inget annat än den har jag på bilden här nedan.

tonad solkräm med glow-effekt från marc inbane

Crème Solaire Bronze SPF 30 från Marc Inbane kostar 595 kr/50 ml och den finns hos Hudoteket.

Tonad solkräm för lilla plånboken

solcreme med bb-formula

En prisvärd liten pärla är nya Tinted BB Super UV från Garniers solserie Ambre Solaire. Denna uppföljare till förra årets solskyddsstjärna har alltså en tonad formula och en sudd mjukgörande och utjämnande C-vitamin, glycerin, solrosolja och sheasmör. Den ger ganska mycket täckning och färg för att vara en solkräm. Tonen är åt det lite gulare hållet, något som verkar vara trend just nu. Jag upplever också att den får huden att se fräschare och mer återfuktad ut. Den är väldigt skön att smörja in, lätt och inte ett dugg kladdig. Lätt är också tuben, den är tillverkad i L’Oréal-gruppens speciella mix av plast och kartong som ska vara mer miljövänligt.

Ambre Solaire Tinted BB Super UV från Garnier kostar 139 kr/50 ml och du hittar den på Åhléns.

tonad solkräm i fem versioner
Här ser du hur de fem tonade solkrämerna ser ut på efter ca 15 min, från vänster Vihy, Colorescience, Dermaceutic, Marc Inbane samt Garnier.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

20

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.