Jessica Blockström

Bästa plåster för att bli av med finnarna

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Common Clouds, Kicks och Skincity*

Ute på äventyr i värmen med min fina gästrecensent Milla.

 

Det var ett tag sedan finnarna var mina ständiga följeslagare och efter ett par kurer med Roaccutan och annat så har jag nästan varit helt plitfri de senaste 25 åren. Min stökiga hy har tyvärr gått i arv till båda mina tonåringar. Därför var det perfekt att ha dottern som testpilot för att kolla hur de nya finnplåster som dykt upp det senaste året verkligen fungerar. Det visade sig att de förutom att vara enkla att använda också faktiskt kan dämpa finnarna bara över en natt. Men det finns ännu fler positiva effekter – pillandet och klämmande minskar betydligt! Vi har valt ut tre av de mest hajpade som min Milla testat under flera veckor. Kolla här!

Molnformade finnplåster

molnformade plåster till finnarna

Min skönhetsredaktörskollega Maria Ahlgren har redan doppat tårna i hudvårdsbranschen när hon gjorde ett mycket bra samarbete med Skin Treat där produkterna inspirerats av Marias favoritland Japan . Med Common Clouds har hon tagit ett nytt kliv i karriären och startat eget märke. Först ut var just ett plåster som ska få bort finnarna snabbare. Cloud Patch är gjorda av vegansk hydrokolloid, ett sånt där lite studsigt material som också används i skavsårsplåster. Det suger upp vätska utan att det blir kladdigt och kletigt under plåstret och skapar en bra miljö för läkning. Här har man också petat in lugnande centella asiatica i tre olika versioner. Så här säger Milla:

– Cloud Patch är gjorda i ett tunt och flexibelt material som heter hydrokolloid. Det gör att de sitter absolut bäst, plåstret lägger sig bra på huden och känns inte ens. Det stör inte att ha dem på sig. Att de ligger så bra mot huden gör också att det vita i finnarna sugs upp väldigt bra. Den gulliga moln-formen är också ett plus. Det finns två storlekar för att passa olika finnar och för mig har de gjort jobbet 9 gånger av 10.

Cloud Patch från Common Clouds kostar 139 kr/35 plåster och du hittar dem på märkets egna hemsida här.

 

Runda plåster för finnarna

Koreanska märket By Wishtrend gör också de plåster för finnarna i hydrokolloid. Du får två storlekar som båda är runda. Förutom formen så skiljer sig det här också från ovan genom att det bara är själva plåstret som gör jobbet, där är inga tillsatta ingredienser. Så här tycker Milla:

– Materialet liknar Cloud Patch i det att man knappt märker att de små plåstren sitter på huden. De är också bra på att få upp vätskan från finnarna och läka ut dem snabbt. Däremot tycker jag att dessa gör mer ont när man tar bort dem. De olika storlekarna gör det lätt att komma åt oavsett plats som finnarna sitter i ansiktet.

Clear Skin Shield Patch från By Wishtrend kostar 229 kr/36 plåster och du hittar dem hos Skincity.

Piggförsedda plåster

plåster med piggar som ska dämpa finnarna

Det mest avancerade plåstret i det här gänget kommer från Vice Reversa. Även Spot Stoppa ett hydrokolloidalt material men försett med 500 små små ”nålar” tillverkade av hudvårdande serum med bl a hylauronsyra, extrakt från grönt te och salicylsyra. De ska tränga ner djupare i huden och där stoppa finnarna vilket låter bra i teorin. Så hur funkar det? Så här säger Milla.

– Jag tycker att de här plåstren är lite för stora för att ha i ansiktet, det blir inte så osynliga. Dessutom är materialet ganska hårt vilket gör att det inte formar sig lika fint efter huden. De fungerar bäst där ansiktet är mer platt. Piggarna gör inte direkt ont men är obekväma och tyvärr så blir det att plåstret inte sluter riktigt tätt. Piggarna är liksom lite i vägen vilket gör att läkningen inte fungerar lika bra. Det finns bara fyra stycken plåster i paketet vilket är lite och gör att varje plåster blir väldigt dyrt.

Spot Stoppa från Vice Reversa kostar 149 kr/4 plåster och de finns på Kicks.

Plåster för att behandla finnar fungerar men bara på de som sitter ytligt. När finnarna är mer knölar under huden så är de tuffare att rå på. Har du problem med den typen av acne är rådet att kontakta en hudläkare som har fler verktyg att ta till.

Mer hjälp mot finnarna!

Förutom plåster så finns det en speciell ingrediens som visat sig vara väldigt effektiv mot finnarna. Du kan läsa mer om den här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.