Jessica Blockström

Veckans look med svenska makeupfavoriter

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Lyko och Sweed.*

veckans look med svenska makeupmärken

Att svenska märken är bra på hudvård och hårvård visste vi redan. Det här året har dock också visat upp en hel radda med riktigt suveräna makeupprodukter. Det kommer från svenska märken och svenska influensers. Till veckans look du ser här ovan släppte jag loss på en riktigt somrig eyeliner-look. Inspirationen har legat och pyrt ända sedan de fina nyheterna från kollegor som Brow Felicia och Spindelsven dök upp. Kolla på det här sköna gänget.

flera svenska makeupmärken

Basen med två svenska stjärnor

Efter hudvården mistade jag hela huden med nya Ready Set Refresh från svenska Idun Mineral. Den fungerar både som primer och setting spray. Du kommer inte få samma sug som t ex med Milk Makeups Hydra Grip men en bättre och fräschare finish. Sedan testade jag en ny foundation från Hourglass. Den lanseras den senare delen av augusti så mer om den senare. Förutom den svepte jag bort mörka ringar och ljusade upp väl valda ställen med en annan produkt från Idun. Illuminating Brush Concealer har fått ny miljövänligare förpackning. Förutom att det är en utmärkt produkt som smälter in och har hudvårdande ingredienser får du nu dubbelt så mycket utan att betala mer. Hemligheten? Nya förpackningen är bra mkt billigare än metallhylsan den bodde i tidigare. Jag använder 002 Havre.

concealer från svenska idun minerals

Illuminating Brush Concealer från Idun Minerals kostar 255 kr/6 ml och du hittar den på Lyko.

Ljuvlig bronzer med hudvårdseffekt

flytande bronzer för glöd

Ovanpå basen borstade jag flytande favoriten Nutri-Bronze Adaptive Sheer Tinted Serum från Oskia. Det är en av de bästa när man vill ha en naturligt fräsch solkysst glöd. Den gifter sig så fint med huden, är fjäderlätt på och ger aldrig några fula kanter. En perfekt produkt för den som tycker det är lite knepigt att få till puderbronzer. Det här är en produkt jag köper igen och igen!

Nutri-BronzeAdaptive Sheer Tinted Serum från Oskia kostar 795 kr för 30 superdryga ml men finns på Bangerhead för några tior mindre.

Ögonmakeup signerad svenska influencers

ögonskuggspalett från svenska glosögds i samarbete med brow felicia

För att få ögonlooken att hålla hela kvällen grundade jag med LH Cosmetics Til the end Eye Primer. Den är väldigt lätt att jobba med. Läs mer om den här. Efter det använde jag tre skuggor från Brow Felicias palett Lychee i samarbete med svenska Glossgods. Det blev Miso närmast ögat, Elva över globlinjen och SB som jag la över eyelinern. Den senare är också ett samarbete med Glossgods men signerad Spindelsven. Eller Ida Kyllerman som denna stjärna heter. Low-key är två nyanser av brunt i Glossgods Power Liners. Perfekt för en rejäl vinge när man ändå inte vill att det blir för skarpt. Av Ida har jag lärt mig att spraya penseln med settingspray först, då sitter eyeliner otroligt bra. På fransarna svenska Sweeds nyhet för i år som heter Cloud Mascara. Jag har använt den mycket senaste tiden. Anledningen är att jag gärna målar undre fransraden och förutom volym så går just detta utmärkt med just Cloud.

Lychee 9 Pan Eyeshadow Palette från Glossgods är otroligt prisvärd för bara 289 kr just nu. Du hittar den endast på märkets egen webbshop här.  Samma sak gäller Power Liners i Low-Key som just nu kostar 159 kr och finns här.

mascara från svenska speed

Cloud Mascara från Sweed Lashes är även det en riktigt prisvärd makeupprodukt. Den kostar 265 kr och du hittar den på märkets egen hemsida här.

Svenska William fixar brynen

Jag la inte så mycket krut på brynen den här gången. Men det behövdes inte heller. Med nya bryngelen från svenska I Will så fick jag till en snygg form och även lite extra fyllighet. Detta är makeupartisten William Värnilds eget märke och hans andra produkt.

Amazing Eyebrow Gel från I Will Makeup kostar 179 kr och den finns endast att köpa på märkets egen hemsida.

Sista piffen

 

De sista stegen gick fort. Först knalligt rosa skuggan i Felicias palett på kindens högsta punkt för härligt sommar-rosig effekt. Det är den färg som gett namn till hela paletten och heter Lychee. Efter det mistade jag Ready Set Refresh från Idun igen. Allra sist ett svep med nya Tinted Lip Elixir från samma svenska märke. Den känns som ett skönt lätt balsam på läpparna och ger fin mjuk färg. Här hade jag rosiga Linnea. Det finns två nyanser till. Så liten att man lätt får ner den i fickan och kan fylla på när andan faller på. Perfekt nu på sommaren då den också ger SPF 15.

Tinted Lip Elixir från Idun Minerals kostar 195 kr/8 ml och du hittar den på Lyko.

Gillar du att köpa svenska märken? Då hittar du fler tips här och här.

Nu dags att dra på sig klänning och bege sig för att träffa en gammal god vän. Vill du se hur looken kom till ska du kika på min nya reels här. Hoppas du får en härlig lördag 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

18

Detta inlägg har 2 kommentarer

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.