Jessica Blockström

3 favoriter till kroppsrutinen med det lilla extra

*Inlägget innehåller reklam för extra bra produkter till kroppen genom annonslänk till Lyko*

Det blev en extra semestervecka den här sommaren. Just nu hänger jag i Krakow dit vi åkt för att fixa amerikanskt visum till sonen. Om bara några veckor är tanken att han ska åka till Utah för att spela juniorhockey i Utah och intervjutid för visum i Stockholm var tyvärr en omöjlighet att få detta år. Jag är inte ledsen för det, har länge velat besöka den här staden. Väldigt vacker. Med mig på resan följde nya favoriter till kroppsrutinen, tre som bjuder på något alldeles extra.

Extra krämig kroppsskrubb

extra krämig kroppsskrubb

Hos Pernilla Wahlgrens hudvårdsmärke L’Acuila finns en hel del pärlor att upptäcka. Min nyaste favoriter är kroppspeelingen Smooth Radiance Scrub. Den har en krämig formula där man rört ner en perfekt avvägd mängd peelande korn från aprikoskärnor och mandelskal plus rengörande kaolinlera. Här finns också en sudd enzymer samt glycerin och olja från aprikoskärnor och solros. Det gör att den både är skön att massera, den har en behaglig skrubbkänsla och den har den där lilla extra utslätande, lenande, lystergivande och uppiggande effekten på huden. Allt till ett otroligt bra pris.

Smooth Radiance Scrub från L’Acuila kostar 149 kr/150 ml och du hittar den på L’Aquila.se.

Rakhyvel som håller stubb borta extra länge

rakhyvel som håller stubben borta extra länge

Jag har testat en radda rakhyvlar då jag tycker vaxning är krångligt och hårborttagningskräm är lite för starkt. Aldrig har jag varit hundra nöjd. Gillettes Venus-varianter är bra men stubben är där på bara någon dag. Estrid är skönt tung i handen och fin att se på men på tok för vass. Nu har jag hittat drömhyveln. Svenska Melle gör eleganta hyvlar i hållbara material. Älskar att den bl a finns i svart. Dessutom är de suveräna på att få bort hår under både armar och på ben. Jag förstår inte hur då den inte känns skarp på huden och du behöver inte trycka för att den ska göra jobbet. Ändå försvinner håret smidigt och håller sig borta längre än med konkurrenterna. Jag har inte råkat ut för blodvite en enda gång. Jag gillar också att man kan ha denna i år framöver. Det blir billigt i längden. Kostnad per användning är ett bra sätt att räkna. Se bara till att byta rakblad med jämna mellanrum. Melles rakbalsam ska också vara något utöver det vanliga. Det ska jag klicka hem snarast. Vill du ha fler hyllningar till denna hyvel? Läs här.

Razor Kit från Melle kostar 489 kr, då ingår handtag, tre rakblad och en hängare så du kan ha hyveln på väggen. Du hittar kitet på Lyko. Precis som Estrid kan du prenumerera på rakbladen och få dem smidigt hem i brevlådan. Då sparar du dessutom några kronor. All info om det hittar du här.

Extra ljuvt doftande duschgel

Duschgel med extra ljuvlig syrendoft

Lite extra knasigt är det ändå att jag lyckades packa med mig en duschgel från ett märke som är polskt. Tänkte inte på det när jag plockade ihop kroppsrutinen inför resan. Botanical Natural Shower Gel i Lila & Vanilla från Yope tickar dock i otroligt många plusboxar hos mig. Där är en gullig katt-illustration på flaskan, den variant jag har doftar ljuvt av syren (men mycket lite vanilj vilket jag är glad för) och huden blir ren utan att kännas torrt stram. Den är dessutom otroligt prisvärd, du får hela 400 ml i den smarta pumpflaskan och det för mindre än en hundring. Den innehåller glycerin, arganolja, rosextrakt samt milda naturliga tensider, dvs tvålämnen. Löddret är lätt krämigt och eftersom det är så snällt tycker jag det funkar fint som tillfällig stand in för rakgel här i Krakow: Hade ej rum för en extra sådan i väskan. Vill du ha fler anledningar till varför detta är ett kap kan du läsa om denna duschgel hos Itsmebjooti som skrivit som den här.

Botanical Natural Shower Gel i Lila & Vanilla från Yope kostar 89 kr/400 ml och du hittar den hos Lyko. 

Raktips som ger det där extra!

Min benrakning har steppat upp en nivå sedan jag intervjuade en barberare. Tre-vägs tekniken som han kör på gubbarnas hakor nyttjar jag på kroppen. Den går ut på att du först rakar medhårs, sedan på tvärsen och sist mothårs. Då får man ett otroligt lent och slätt resultat.

Letar du efter ny & extra skön hudvård till ansiktet? Spana in det här inlägget!

Nu dags att ge sig ut på stan för att testa pedikyr på polska. Ha en fin dag 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.