Jessica Blockström

6 favoriter för snyggt solkysst hy

*Inlägget innehåller reklam genom solkysst annonslänk till Hudoteket, Kicks, Sephora och Åhléns.*

bronzers för fint solkysst hy

Som tonåring fanns bara ett sätt att få känslan av solkyssta kinder – indianpuder. Någon annan som minns detta? Vi använde det i kilon, borstade ivrigt över huden och kände oss väldigt tjusiga. Naturligt solskysst? Inte mycket. Så tacksam för modern makeup-teknologi som gör att man nu kan få en solkysst look som faktiskt ser helt äkta och fräsch ut. Dessutom finns det flera olika sätt att fixa det. Under senaste månaderna har jag testat årets nyheter men också använt ett par gamla godingar. Jag gillar alla dessa men av lite olika anledningar. Kika här hur de ser ut på och läs vilka för- och nackdelar jag tycker var och en bjuder på.

1. Solkysst med stift

Swish, swish säger det så sitter den solkyssta färgen där på kinden. Stift-kategorin har fullkomligt exploderat det senaste året och Rare Beautys Warm Wishes är en av produkterna i formatet jag gillar allra bäst. Ett streck över kindbenet och så blanda med det redskap du gillar bäst. Jag använder ibland fingrarna, ibland duofiber-borste. Det senare ger en skirare finish. En sak jag tycker är bra här är att du får en matt formula men den ger ändå en fräscht återfuktad lyster. Perfekt för dig som vill undvika att det glittrar och glimrar på huden. Den kan dessutom dubbla till contouring tack vare den skimmerfria formulan. Jag har nyansen Full of Life som ser väldigt mörk ut vid första blicken men blir så fin på!

Warm Wishes Effortless Bronzer från Rare Beauty kostar 339 kr/7 g och den finns endast att köpa hos Sephora.

2. Flytande solkyss

solkysst med flytande bronzer

Drunk Elephant är primärt ett hudvårdsmärke men med Sunshine Drops har man nu gett sig in i hybridvärlden. Detta är makeup boostad med hudvårdande antioxidanter och bronsigt skimrande pigment. Dryg som tusan, en droppe räcker till en hel kind. Tror du mig inte? Kika in på Instagram och se någon av de reels där jag använt denna. Fingrarna fungerar utmärkt att arbeta med. Det finns tyvärr bara en enda färg men även om jag inte testat denna på fler hudtoner än min egen gissar jag att den fungerar till ganska många. Möjligtvis inte porslinsvit hy där det kan bli lite för kraftig bronslook. Jag gillar de här hudvårdande bronzer-varianterna, det blir verkligen som att glöden kommer naturligt från insidan. Även strukturen blir väldigt fin. En annan flytande storfavorit med hudvårdande effekt kan du läsa om här.

D-Bronzi Ani-Pollution Sunshine Drops från Drunk Elephant kostar 409 kr/30 ml och även den finns exklusivt på Sephora.

3. Solkysst med creme

Lite trött mamma i Krakow efter hektiska dagar i jakt på amerikanskt visum. Men lite solpuder piggar ju ändå upp.

 

Man kan tro att en fast kräm på burk är lite mer svårarbetad. Faktum är att jag blev väldigt positivt överraskad första gången jag stoppade fingrarna i Anastasias glitterfria Cream Bronzer. Den liknar Rares stift med skillnaden att den inte är lika snabb att få på. Även denna gör att finishen blir naturlig och fräscht solkysst. Perfekt på mogen hy som ser mer återfuktad ut. Kolla skillnaden mellan min försiktigt pudrade näsa och kinderna som fått en lätt slöja av denna bronzer. Jag älskar också att den kan användas även till att göra en mjuk och enkel contouring och att den går att bygga på. Guldstjärna för att den sitter extremt bra. Det finns 7 soliga nyanser där du hittar både kalla och varma toner. Min heter Amber.

Cream Bronzer från Anastasia Beverly Hills kostar 345 kr/30 g och den hittar du på Kicks.

4. Primer-kyssen

Lyxigt krämig, nästan gräddig, är RMS Beautys ljuvliga Master Radiance Base. Denna kan du använda på många olika sätt. Ha den som primer (på väl valda ställen) under makeup för en vacker ”lit from within”-glöd, mixa med foundation för extra lyster eller lägg ovanpå makeup som highlighter. Du kan dessutom använda den helt själv när du bara vill att huden ska se fräschare och piggare ut. Det fina med den hudvårdande formulan är att den får huden att se jämnare, nästan polerad ut. Som du kan se på bilden högst upp är min burk välanvänd. Förutom mjukt skimrande pigment innehåller den ekologisk olja från jojoba, chiafrö-olja och ängskrasseolja. De får den fluffiga krämen att bli som ett med huden.

Master Radiance Base från RMS Beauty kostar 350 kr/15 ml och den finns i två nyanser hos Åhléns.

5. Solkysst med puder

Det finns en djungel av bronzers i puderform. Här kan du få både matt och skimrande effekt. Vill du ha allt i ett? Kika på Art Decos vackra mosaikinspirerade All Seasons Bronzing Powder från sommarens limited edition-kollektion. Jag ska erkänna att en stor del av min kärlek till denna ligger i just förpackningen. Under locket hittar du tre olika nyanser av solkysst. Det är toppen om du vill kunna nyttja ditt puder länge. Du kan glida över till en ljusare ton när sommarens solfärg börjat falna. Två nyanser är matta, den runda i mitten skimrande. Den kan därför dubbla som highlighter. Jag har kört borsten över alla tre här. Att tänka på! All Seasons är rejält pigmenterat så var lätt på handen om du vill ha en naturlig effekt med mjuka övergångar. När du väl lärt dig dosera får du dock fin solton.

 

 

All Seasons Bronzing Powder Summer från Art Deco kostar 365 kr och du hittar det ännu ett tag till på Åhléns.

6. Allt i ett-lösning

Dags att lägga ett nytt ord till skönhetslingot. Blonzer är en kombo av blush och bronzer. Bare Minerals lanserade först Gen Nude Blonzer som limited edition. Den blev så poppis att man nu gett den plats i ordinarie sortiment. Så vad är det? Ett tjusigt präglat puder med krämig känsla. Tanken är att du ska få snygg rodnad och solkysst glow på samma gång. Det tycker jag absolut man får, speciellt det senare. Dock finns ett problem. Den kan ej användas på alla sätt som en bronzer ofta kan. Blonzer passar bäst på kinderna, möjligen axlarna. Där är den verkligen fin. Det är ett modernt puder som smälter ihop med huden när du jobbar med det. Borste är att föredra. Det finns tre nyanser, jag har testat Kiss of Copper. Den blev väldigt solig måste jag säga men inte riktigt så skimrig som den ser ut i asken.

Gen Nude Blonzer från Bare Minerals kostar 395 kr och den finns bl a att klicka hem på Hudoteket.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Anna

  Kul! Ska botanisera vad jag har hemma, eller om det blir inköp. Men, du har så snygg hårfärg, är den färgad eller medfödd? Väldigt snygg

  1. Jessica Blockström

   Oh, vad glad jag blir! Hårfärgen är tyvärr inte min egen även om det är den jag trivts bäst i av alla regnbågens färger jag testat. Men jag låtsas ibland att det är så då sonen har fått ungefär samma helt naturligt. Hans pappa var rödhårig som liten men det försvann tidigt. Sonen är snart 20 och har fortfarande den där snygga färgen ☺️

 2. Å

  Vilket bra inlägg, så kul att se hur produkterna blir på huden! Jag vill även slå ett slag för Lumenes Natural Glow Skin Tone Perfector i Perfect Tan som jag duttar på kinderna och lite överallt. Så fin!!

  1. Jessica Blockström

   Tack! Vad kul att du gillade det ska absolut spana in ditt tips också. Har bara hunnit testa de andra nyanserna hittills. Ha en fin dag!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.