Jessica Blockström

Smart beautyhack – bli kvitt mascarakladd

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Åhléns.*Ouuups, det hände igen… Säg den som inte stressat sig igenom makeupen för att man är sen och såklart slinter så det blir en massa mascarakladd på huden. Det händer mig titt som tätt. Igår t ex när jag hade otroligt bråttom för att göra en intervju men ändå hade lyxats knixa fram en väldigt snygg eyeliner. På med mascara och så satt det en massa svart gegga under ögat. Ja, du ser ju. Så vad gör man? Börjar om? Försöker sudda med fingret? Kanske prövar att sminka över? Mitt tips är att absolut undvika alla de där alternativen. Risken är att ditt mascarakladd bara blir värre. Då är det bättre att använda dig av ett backstage-knep jag lärt mig many moons ago på ett pressmöte med Dior.

Så får du snabbt bort mascarakladd

Tricket är så enkelt att jag faktiskt inte trodde på det tills jag fick se det med egna ögon. Nu använder jag det inte bara till mascarakladd utan också när eyelinern inte riktigt sitter där den ska, skugga trillar ner under ögonen osv. Ja, du fattar. Så hur gör man? Du målar helt enkelt med en ganska blöt concealer över missödet. Ta en ren concealerborste, svep bort concealern och ditt mascarakladd följer med. Fem sekunder senare, då såg det ut så här istället! Inga synliga tecken på makeup messup.

 

Tips på borste

Har du en concealerborste du gillar hemma är det ju toppen men det kan också vara fint att ha en extra, just för dessa ”nödsituationer”. Då är det lite stressande att börja tvätta och torka en använda borste. Bra concealerborste som gör jobbet lätt är t ex Buffing Concealer Brush från Flaer som är precis lagom mjuk. Blir borsten för hård så kommer du göra åverkan på basen under. Den kostar dessutom inte mycket, 129 lusidorer och du hittar den bl a på Åhléns.

Mascarakladd vid franskanten

Skulle det vara så att det fastnar svart färg på ögonlocket där nära franskanten när du målar på din mascara så kan det vara lite knepigt att använda sig av det här tricket. Då är det mycket bättre att ha lite tålamod, andas och vänta tills färgen torkat. När det väl har hänt kan du försiktigt borsta bort ditt mascarakladd med en ren fingertopp eller en lite styvare (och ren) eyelinerpensel eller brynborste. Detta gäller dock inte vattenfast. Då finns ingen nåd, du måste använda remover.

Vill du ha tips på riktigt suveräna mascaror? Klicka dig vidare till det här inlägget! Är du ute efter en ny concealer? Då kan du hitta mycket bra varianter här. Blev du sugen på eyeliner? Håll utkik. Imorgon kommer lååååångt inlägg med stort test av just flytande eyeliners med filtspets.

Ha en härlig fredagskväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 3 kommentarer

 1. Eva

  Hej! Tack för bra tips, och en jättebra och trevlig blogg!
  Med stigande ålder och sämre syn så har jag ofta något att ta bort när jag tittar i förstoringsspegeln. Mitt tips är att ta lite eyemakeupremover på en tops och ta bort kladdet, och sedan en torr tops och dutta bort om det är remover kvar.
  Funkar finfint!

  1. Jessica Blockström

   Hej Eva,
   Tack för fina ord Håller med, tops är perfekt med lite remover. Det använder jag dock mer för lite mindre misstag. Behöver jag bli kvitt en stor mascarakludd så väljer jag hellre concealertricket då det inte tar bort makeupen under. Ha en fin kväll!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.