Jessica Blockström

Bästa flytande eyeliner med filtspets

*Inlägget innehåller reklam för eyeliner genom annonslänk till Kicks, Skincity och Åhléns.*

Flytande eyeliner i olika versioner och prisklasser.

Jag har fått dille på eyeliner. Det här är en produkt jag haft så svårt att närma mig tidigare. Nästan så att jag var rädd för att misslyckas och därför hoppade över. Ja, så kan man ju inte hålla på i mitt jobb. Jag tror också att lekfullheten som vi sett i makeupen de senaste åren hjälpt tillås jag kom över den där märkliga låsningen. Inspiration på Instagram också. Nu kastar jag mig över allt jag kan testa. Som dessa fem i kategorin flytande eyeliner. Tycker du att det är knepigt att få till en eyeliner-look? Kika längst ner för mitt bästa tips.

Felt-Tip Eyeliner Long-Lasting, Gucci

Djupt svarta och rika pigment bjuder Gucci på i sin relativt nya eyeliner. Den är otroligt lätt att måla med även för mina lite darriga fingrar. Formulan är lagom blöt utan att bli kladdig, applikatorn har en tunn spets som ger fint avslut och linjen blir snyggt avgränsad. Den går också att måla över innan den torkat men smular en smula om du meckar efter det. Däremot kan du med fördel lägga skugga över. Resultatet sitter verkligen toppenbra utan att färgen brer ut sig eller överförs till övre ögonlock. Även när det är riktigt hett och svettigt ute. Den finns endast i svart. Färgen ligger i handtaget så innan du börjar är det viktigt att skaka.

Rare Beauty

Felt-Tip Eyeliner Long-Lasting från Gucci kostar 450 kr/6,5 ml och du hittar den exklusivt hos Åhléns.

Auto-Graphique Eyeliner, Surratt

Det här är en ganska blöt formula med en otrolig applikator. Du kan få till riktigt finlir, komma nära franskanten, göra skarpa kanter och fixa tunn spets på vingen. Här finns också mycket fina färger att välja mellan. Jag tycker den sitter betydligt bättre om jag har primer under så det är en rekommendation. Just vid vingen upplever jag iofs det med de flesta eyeliners, oavsett formula. Stort plus för att denna går att köpa refill till vilket är både hållbart och får ner priset lite i längden.

Auto-Graphique Eyeliner från Surratt kostar 445 kr/0,43 g och den finns att köpa på Cow Parfymeri.

Idôle Liner, Lancôme

Ännu lite blötare eyeliner än ovan från Surratt är faktiskt Lancômes senaste släpp. Den ger också en lacklik finish. Något annat som utmärker Idôle Waterproof Liner är att formulan torkar i raketfart. Du behöver inte stå med en solfjäder och vifta den torr eller vara orolig för att den ska kladda av sig på ett hängande ögonlock. Det är imponerande. Att den är så blöt gör dock att det kan bli lite för mycket färg så att linjen liksom växer och växer och växer. Lite så var det på bilden här nedan. Jag har lättat upp den lite genom att lägga skugga ovanpå.

Idôle Ultra Precise Waterproof Liner från Lancôme kostar 285 kr/1 ml och du hittar den bl a hos Kicks.

Clean Line Liquid Liner, Ilia

Här har du som gillar hårdare applikator ett tips. Ilias eyeliner är styvast i gänget. Man kan tro att det ger bättre kontroll men för mig funkar det bara så när jag ska korrigera spetsen på vingen. Däremot tycker jag det är svårare att få en mjuk och bra linje längs franskanten. Den är nästan så hård att den liksom studsar där det är ojämnt. Som ett par för hårt pumpade cykeldäck på grus. Om du gillar att jobba med korta små streck du sedan binder ihop tror jag den passar fint. På pluskontot är att den torkar väldigt snabbt, sitter mycket bra om du håller dig torr och ger en djup svart ton. På bilden har jag kombinerat den med skugga och endast lagt den i underkant på vingen. Jag gillar effekten det gav.

Clean Line Liquid Liner från Ilia kostar 359 kr/0,55 ml och du hittar den hos Skincity.

Maximist Liquid Eyeliner, Bare Minerals

Ännu en ganska blöt liner är nya Maximist från Bare Minerals. Anledningen är att applikatorn sitter i formulan istället för att färgen rinner ut i toppen när du skakar det hela. Plus för denna är att den trots blötan torkar fort och sedan sitter mycket bra. Så länge du inte blir blöt. Den är inte vattenfast. Applikatorn glider fint längs med franskanten och fördelar färgen snyggt om man sveper på med sidan istället för toppen. Spetsen upplever jag lite hård. Jag är inte heller helt vän med storleken samt designen på handtaget. Det känns lite småttigt. Formulan ska vara vårdande och stärkande för fransarna men det kan jag tyvärr inte uttala mig om. Jag har testat den lite för kort tid för att se någon skillnad.

Med eyeliner från bare minerals och bronzer från Westman Atelier

Maximist Liquid Eyeliner från Bare Minerals kostar 295 kr/3 ml* och den finns på Åhléns.

Från ovan eyeliner från Gucci, Surratt, Lancôme, Ilia och Bare Minerals.

Mer eyeliner-tips!

Grejen som fick det att lossna för mig när det kommer till eyeliner är guideline. Med det menar jag att man målar med en penna eller en skugga först och sen fyller i. Det behöver inte vara exakt grundat men på ett ungefär där du vill sätta linjen. Det blir otroligt mycket enklare. Speciellt om man har lite halvtaskig syn som jag. Vill du hellre ha en eyeliner du själv bestämmer formulan på? Kika på den utmärkta variant jag använt i detta inlägg. Önskar du fler tips på hur man bäst lyckas med eyeliner? Då ska du kolla in detta inlägg med Glossgods-grundaren Marielle Isaksson bästa råd. Har du frågor? Kör på i kommentarerna eller under inlägget på instagram.

Vi avslutar  med den här gamla godingen, så på pricken hur det kan kännas att måla på eyeliner ibland…

*På min förpackningen står det 3 ml men i flera av webbshopparna har man angett 4 ml. Jag utgår att det står rätt på själva produkten.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

8

Detta inlägg har en kommentar

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.