Jessica Blockström

Nya skönhetskap till hudvårdsrutinen

*Inlägget innehåller reklam för fantastiska skönhetskapgenom annonslänk till Kicks, Lyko och Sephora.*fem skönhetskap till hudvårdsrutinen

Det börjar kännas väldigt luftigt i plånkan nu. Det är inte bara den gamla vanliga efter semestern-torkan som märks av. Varje dag blir man påmind om den galopperande inflationen. Så hur ska man göra när man måste hålla lite extra koll på slantarna men ändå vill ha en rutin som gör gott för huden? Då finns det numera en hel radda med härliga budgetstjärnor att satsa på, produkter med riktigt bra innehåll trots en blygsam prislapp. Här är några jag fastnat för den senaste tiden.

Löddrande rengöringsstjärnor

Budgie har lanserat en hel serie med sköna hudvårdsprodukter som har antioxidantrik avocado som stjärningrediens. Jag har fastnat för båda rengöringarna där jag tycker du får betydligt mer kvalitet än du betalar för. Båda har en mild fräsch doft och innehåller en liten sudd BHA som gör gott för allt från stökiga porer till inflammationer. Lena Creamy Avocado & BHA Cleansing Balm löser upp det mesta av smink och smuts när du masserar den över huden. Den smälter och går sedan fint att skölja av om du tillsätter vatten. Denna passar allt från känslig till kombinerad hy. Krämigt löddrande Nourishing Avocado Water Gel Cleanser gör huden ren utan att torka ut men passar kanske inte dig som har väldigt torr och känslig hy. På kvällen kör jag balm först och gelen som andra steg för att bli riktigt ren och redo för natten.

Creamy Avocado & BHA Cleansing Balm & Nourishing Avocado Water Gel Cleanser från Budgie kostar 199 kr/65 ml resp 149 kr/125 ml och du hittar båda exklusivt på Kicks.

Plånboksvänlig ansiktskräm

skönhetskap för huden

En viktlös gelkräm som ändå verkligen känns rejält återfuktande, det får du med Inkey Lists skönhetskap Omega Water Cream. Den här vattenbaserade hudvårdshjälten är perfekt om du gillar parfymfritt, inte vill ha för rik formula, har känslig eller på annat sätt krånglande hy och/eller gärna grundar med ett oljebaserat serum. Den har en ganska kort INCI där du hittar fina grejer som glycerin, niacinamid, betain, ceramider samt essentiella fettsyror. Det gör att huden både binder fukt, får starkare barriär och blir väldigt mjuk. För mig är den perfekt just nu på dagen när det fortfarande är varmt.

Omega Water Cream från the Inkey List kostar 149 kr/50 ml och du hittar den hos Sephora.

Koppardroppar till drömpris

skönhetskap på serumhyllan

Ett av mina absoluta favoritserum är Niods kopparbrygd. Den kostar dock några sköna slantar. Men nu finns ett mycket prisvärd alternativ hos Niods mer plånboksvänliga systermärke The Ordinary. ”Buffet” + Copper Peptider 1 % har dessutom fördelen att det är lite rikare i formulan och därför betydligt lättare att applicera än Niods vattenrika droppar. Båda är dock blå. Bli inte avskräckt, du kommer ej se ut som en smurf av detta. Så vad gör denna brygd? Den får huden att kännas så mycket fräschare, slätare och skönare med klarare och jämnare ton. Till skillnad mot ovan är INCI här mycket lång. Det är dock inga problem för min del för det är så otroligt många fina ingredienser som samsas i denna flarra. Förutom en radda med peptidkomplex får du probiotika, flera varianter av hyaluronsyra och framför allt rena kopparpeptider som visat sig särdeles bra på att stödja hudens egna funktioner. För den senaste versionen av Niods kopparserum får du betala dubbelt så mycket. Toppendroppar till drömpris helt enkelt!

”Buffet” + Copper Peptider 1 % från the Ordinary kostar 409 kr/30 ml. Det är ofta slut men du hittar det just nu hos Kicks.

Skönhetskap till ögonen

budgetvänligt ögonserum

När jag först blev presenterad för L’Oréals återfuktande ögonserum Revitalift Filler Eye Serum 2,5 % Hyaluronic Acid+Caffeine tänkte jag att det var en så konstig produkt. Jag fick gimmick-feeling. Men så testade jag det och blev alldeles förälskad. Huden blev direkt slätare, den kändes skönt återfuktad och sminket gick på som en dröm. Dessutom var ju den här knasiga applikatorn överraskande härlig, den fick det nästan att pirra till av lycka. Jag vet inte om mörka ringar blir så mycket mindre tydliga men man känner sig piggare oavsett. Förutom de uppenbara ingredienserna som återfinns i namnet så har du här också niacinamid och vitamin Cg. Det ska bidra med mer lyster. Så glad man blir när något så bra är så billigt också. Det enda jag blir lite trött på är det vansinnigt långa och tungvrickande namnet.

Revitalift Filler Eye Serum 2,5 % Hyaluronic Acid+Caffeine från L’Oréal Paris kostar 249 kr för hela 20 ml och du hittar det hos Lyko.

Pigg mist för tajt budget

Vill du unna dig något härligt som piggar upp när jobbhösten dragit igång så kan en skön ansiktsmist vara ett enkelt knep. En av mina budgetfavoriter i kategorin här tyvärr utgått. Tur då att det trillade in ett annat fint skönhetskap härom dagen. Instant Refresh Hydrating Face Mist från Pernilla Wahlgrens märke L’Acuila blir till ett uppfriskande moln av fukt när du mistar den över huden och den bjuder på en ganska kort men fin INCI. Den innehåller bl a det senaste årets trendingrediens vattenmelonsextrakt men också glycerin, sodium PCA och lite mjölksyra. Ingen hyaluronsyra och det tycker jag är bra eftersom du kommer lägga denna längst ut på huden. Varning dock för dig som inte vill ha parfym eller inte gillar lite söta dofter. Jag tycker den försvinner snabbt så för mig är fruktdoften helt ok. Flaskan är av plast vilket är toppen om du tänkt bära den med dig under dagen.

Instant Refresh Hydrating Face Mist från L’Acuila kostar 99 kr/100 ml och den finns endast i märkets egen webbshop.

Fler härliga skönhetskap hittar du via den här länken 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

17

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Åsa

  Hej! Nån (kanske var du 🙂 nämnde att man bör låsa in fukten i L’oreals ögonserum med en ögonkräm. Är det nödvändigt tycker du? Är en torris på 46!

  1. Jessica Blockström

   Hej Åsa,
   Jag tycker det kan vara en bra idé, speciellt om du inte har makeup ovanpå och är mycket torr i huden här. Allt med hyaluronsyra behöver något ovanpå, annars kan huden istället bli mer torr på sikt.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.