Jessica Blockström

Skönhetsproffsens bästa beautyhacks

Vilken väldigt packad vecka detta är. De senaste dagarna har jag roddat med det sista inför sonens USA-vistelse, kramat honom hårt och släppt iväg honom ut i världen men också spenderat 48 timmar i Aachen, Tyskland, för att lära mig allt om Babor. Helgen fortsätter i samma anda med skönhetsmässan Daisy Beauty Expo så en hinner inte tänka så mycket på att mamma-hjärtat kniper. Alla dessa kollegor som jag hängt med de senaste dagarna har också varit otroliga. Vi har skrattat, stöttat, klurat, diskuterat och delat erfarenheter. Härligt gäng detta. Dessa bloggare, redaktörer och journalister besitter ju dessutom oceaner av kunskap om skönhet. Därför passade jag på att klämma dem på deras bästa beautyhacks. Här kan du kika på dem.

skönhetsproffsens bästa beautyhacks
Skönhetsproffsen Therese Hallberg, Hedvig von Mentzer och Agneta Elmegård på spaning i Aachen.

Elmegårds fransfixare

”Spraya din franstång med hårspray innan du böjer fransarna. Då håller de formen mycket bättre. Det är perfekt om du färgar dem permanent som jag ofta gör. Använder du mascara behöver du vänta en stund så att sprayen verkligen torkat innan du borstar på färgen. Annars kan det bli kladdigt då sprayen löser upp mascaran. Tänk också på att torka av gummilisten så det inte byggs upp spray där.”

”Jag lägger alltid extra krut på ögonen och är mer noga där eftersom det definierar hela ansiktet. Något jag fixat den senaste tiden för att snabbt få till detta är att tatuera in en tunn eyeliner. Den gör att jag nästan känner mig färdig direkt när jag vaknar på morgonen.”

Agneta Elmegård är skönhetsredaktör på Aftonbladet och grundare av bloggen Skönhetsredaktörerna.se. Du hittar henne även på Instagram under namnen agnetaelmegard samt skonhetsredaktorerna.se

Loopiz partytips

beautyhack fejkfräknar
Linda var svårfångad i Aachen så jag har tagit en fint fräknig semesterbild från hennes Instagram.

 

”Ska du på fest, har gjort en smokey eye och verkligen vill att det ska sitta? Då är mitt knep att försiktigt spraya över makeupen med en hårspray. Gör det på armlängds avstånd, se till att det hamnar på makeupen och inte på huden. Och blunda såklart. Du kan också spraya ett moln framför dig och gå blundades igenom några gånger om det känns bättre. Mejken sitter något otroligt bra, mycket bättre än med setting spray. Det här tricket använder jag bland annat när det står brudmakeup på agendan.”

”Ingen tid att vänta på att nagellacket ska torka? Doppa fingertopparna i ett glas kallt vatten så snabbar du på processen rejält.”

”För att fejka fräknar använder jag tonad brun utan sol-mousse som jag applicerar med en tunn eyelinerpensel. Tricket för att få det att se naturligt ut är att inte placera prickarna symmetriskt. Några kan gärna sitt ganska tätt. Det ser inte riktigt klokt ut först men när du tvättat ansiktet så blir det superfint.”

Linda ”Loopiz” Zander är makeupartist, influenser och digitalt geni. Du hittar henne på Instagram under namnet lindaloopiz.

Arga tantens Cajsa Warg-knep

”Behöver du fräscha upp dig i armhålan men har inget tillgång till tvål eller vatten? Testa en modern raggardusch. Jag häller exfolierande vatten på en bomullspads och sveper över huden här så är problemet löst och du slipper gå omkring och lukta brottarbralla.”

”Istället för bomullsrondeller köper jag kompresser i storpack på Apoteket. De kan användas på flera sidor, det går inte åt lika mycket produkt som med en bomullsrondell och om det är kris och jag är pank kan jag skölja kompressen och använda en gång till. Den har dessutom en lätt struktur så det blir en mycket mild exfoliering. De jag köper heter Mesoft.”

Linnea Öst är skönhetsredaktör på M Magazine och bloggar hos Daisy Beauty under namnet Arga Tanten.

Therese antifriss-trix

Inga stökiga friss-strån som sticker ut från Therese Hallbergs vackra svall. Här med Agneta Elmegård.

 

”Mitt långa hår blir väldigt snabbt statiskt och flygigt. Då tar jag lite handkräm och sveper över stråna så lägger det sig ner direkt.”

”Svårt att få nagellacket att bara lägga sig på själva naglarna? Ingen panik! Du behöver ingen dyr removerpenna för att få bort misstaget. Låt det bara torka så lossnar det lätt med hjälp av vatten och en nagelborste.”

Therese Hallberg är frilansande skönhetsredaktör på Tara, du kan läsa mer om henne här samt kika på Instagram där kontot heter theresehallberg_

Hedvigs primerpiff

Hedvig fångad i steget på väg med beautyhack-pimpat dekolletage

 

”Har du en vackert urringad tröja eller klänning och skulle vilja snygga till dekolletaget lite brukar foundation ställa till problem pga färgar kläderna. Jag använder en mattande primer istället, det fungerar som ett utslätande och förskönande filter som gör linjer och rynkor mindre tydliga utan att det blir kladdigt.”

Hedvig von Mentzer är redaktör på Åhléns Magazine och du hittar hennes Instagram-konto hedvigvonmentzer här.

Ett av mina bästa beautyhacks kan du kika på här. Fler är på gång så håll utkik här. Har du några egna smarta beautyhacks som du använder? De vill jag gärna höra mer om! Skriv och tipsa i kommentarerna. Bästa hack belönas med en liten skönhetsgåva.

17

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Annika Sannerström

  Många är allergiska mot dofter. Jag gör egna med mandelolja som bas. Jag har patchouli, vanilj och citrus/bergamott eller apelsin. Även andra blandningar.Roligt att exprimentera och sällan att någon klagar. Snarare får jag komplimanger. Återvinner mörka flaskor från serum eller andra oljor. Egen skrubb med råsocker, olivolja, honung eller eterisk olja.

  1. Jessica Blockström

   Vad kul! Tack för fina tips

 2. Sirje

  Anastasia Beverly Hills brow wiz är min favoritögonbrynspenna. Tyvärr går den lilla spoolieborsten går sönder väldigt lätt, men det går fint att använda en liten mellanrumstandborste i stället. Mellanrumstandborstar är toppen när man färgar ögonbrynen också.

  1. Jessica Blockström

   Underbart! Mellanrumsborstar är ju perfekt. Tack för tips

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.