Jessica Blockström

Glazed donut – årets hetaste nageltrend

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Kicks och Parfym.se.*

Glazed donut nails – hört talas om det? Denna hajpade nagellook började som så många andra gånger med en kändis på gala. I det här fallet Hailey Bieber som vandrade röda Met-mattan fram med sina långa och välmanikyrerade naglar mjölkigt glänsande som gjorda av glasyr. Internet gick i spinn och idag har looken, som för några månader sedan var helt okänd, nästan 2 miljoner träffar på Google och hela 72 miljoner på Tik Tok. Kan detta bli den nya franska manikyren? Varför inte. Detta är fräscht elegant och passar till det mesta – allt från jeans och t-shirt till just galadress.

Så vad är Glazed Donut Nails?

En lackad nagellook där basen är en ljust mjölkig nyans som toppas med ett skimrande lack. Det är dock inte ett vitt klassiskt pärlemorskimmer. Det hade min syslöjdslärare och just den typen av lack ger mig fortfarande rysningar. Hon brukade nämligen knacka med naglarna i katedern när hon var arg. Glazed donuts är precis som namnet antyder en glaserad, nästan oljigt glansig, stil. Är det svårt att göra? Verkligen inte.

Så fixar du glazed donut nails

Här har jag använt två Essie-lack: klassiska Ballet Slipper som är ljust rosa tillsammans med rykande nya effektlacket Expressie Iced Out FX med kallt lila underton. Tricket för att få till det är att grunda med effektlacket, pensla på Balett Slipper och sedan avsluta med ett lager till av Iced Out. För superglans kan du också lägga till ett lager av överlacket Gel-setter. Om du inte vill ha så tydligt synlig nageltopp är mitt tips att ta två lack av det rosa. Tänk bara på att låta alla lager torka ordentligt emellan. Annars blir det lika kladdigt som när man har med riktiga glaserade munkar att göra. Fast inte lika gott….

Expressie är ett av mina favoritlack och det passar extra bra för glazed donut-looken eftersom penseln är så bred och lättmålad och formulan snabbtorkande. Det gör att tre lager inte är några problem att få till utan märken. Viktigt dock att alltid starta med helt ren nagel för att få din manikyr att hålla länge. Där tar jag hjälp av Butter Londons smarta servetter Nail Scrubbers. De är preppade med remover och har en räfflad struktur som sveper av även glitterlack.Så bra att ha med på resa också. En servett fixar alla tio naglar.

Iced Out FX från Essies Expressie-serie kostar 119 kr. Det har sålt slut på flera ställen redan men du kan ännu hitta det hos Bangerhead.

Nail Polish i nr 06 Ballet Slipper från Essie kostar 129 kr och den fina färgen hittar du hos Kicks.

Nail Scrubbers från Butter London kostar 179 kr/10 st och de finns att köpa hos Parfym.se. 

Fler fina nagel-looker kan du kika på här. Är naglarna lite skruttiga? Spana in tips på hur du får dem i form här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

14

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.