Jessica Blockström

Saker som får hjärtat att pingla i september

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för beautynyheter i september till Lyko, Skincity och Åhléns.*beautynyheter från september

Tycker du september varit väl deppigt hittills? Jag håller med. Men det finns ljusglimtar, åtminstone på beautyfronten. De senaste veckorna har bjudit på några riktigt upplyftande nyheter som doftar ljuvligt, fräschar upp huden, ger håret schwung, boostar glow, är en fröjd att vila ögonen på och bjuder på en hel del överraskningar. Här är sex sköna släpp som får mitt hjärta att pingla just nu.

1. Foundation som lyfter huden

lyxig serumfoundation lanserad i september

Gucci Westman är en hejare på att få fram hudvårdande makeup med skyhög lyxfaktor både när det handlar om känslan, effekten och designen. Hennes Westman Atelier har precis släppt en foundation som är precis detta. Vital Skincare Complexion Drops är som en smekning på huden och du applicerar den buslätt med fingrarna. Den tunna serumformulan förfinar huden, jämnar ut tonen och ger fräsch lyster med magisk naturlig finish. Den innehåller välgörande olja från tsubaki, extrakt från granatäpple, squalane och ginseng. Den är en dröm på torr till normal hy som får en så fin livfullhet. Det finns 20 nyanser att välja mellan.

Vital Skincare Complexion Drops från Westman Atelier kostar 770 kr/xx ml och den finns exklusivt hos Cow Parfymeri.

2. Lyxigaste paletten i september

exklusiv ögonskuggspalett från ysl

Letar du efter en skuggpalett med färger som verkligen smickrar ögonen och är lätta att kombinera? Det hittar du i YSLs senaste version av Couture Clutch Eyeshadow Palette. Desert Nude är 10 nyanser  inspirerade av ökefärger och här finns allt från matta och metalliska skuggor till de med glänsande satin-finish. Du kan fixa en mer neutral makeup men också en snyggt modern sotning i brunt, guld och vinrött. Visst kan man hitta betydligt billigare paletter men med denna har du något alldeles extra, både för skuggornas fina kvalitet och den exklusiva asken med modehusets signaturlook och generös spegel under locket.

Couture Clutch Eyeshadow Palette i Desert Nude från YSL Beauté kostar 1170 kr/20 g och den finns hos Åhléns.

3. Drömmig doft som ger luft under vingarna

724 elegant och fräsch blomdoft från maison francis kurkdjian

En av vår tids stora parfymörer är Francis Kurkdjian, mannen bakom en av mina absoluta älsklingsdofter Baccarat Rouge 540. Nu har han skapat en ny magisk EdP som också har en siffra i namnet. Vad jag förstår så står 724 för dygnet runt. Beskrivningen är som så ofta helt obegriplig och säger mig inget om hur denna faktiskt doftar, det handlar om urban arkitektur och stadens puls.  För mig är det här en vacker blommix som är ren, krispig och pärlande samtidigt som den har en behaglig, mjölkig och mjuk värme i botten. Bland noterna finns apelsinblom, jasmin och liljekonvalj tillsammans med sandelträ, aldehyder och mysk. Egentligen tänker jag mer på vår och nystart när jag sniffar på den men så fin är den att jag inte kan motstå trots kyliga höstvindar. Jag får liksom lite mer luft under vingarna. Precis som 540 är denna en dyrgrip men du behöver bara några ljuva droppar för en doft som håller hela dagen och innehållet i flaskan är generöst tilltaget.

724 från Maison Francis Kurkdjian kostar 2350 kr/70 ml EdP och du hittar den exklusivt på NK.

4. Hetaste serumet i september

nytt serum från verso i september

Hos svenska Verso är man proffs på retinol och nu har man precis lanserat en riktig innovation med denna mirakelingrediens. Super Elixir med nya patenterade molekylen Near 1 är en olja som togs emot av min hud med ett stort hurra. Här har man lyckats kombinera A-vitamin med niacinamid där den senare inte bara gör huden gott utan också stabiliserar vitaminet. I denna ljuvliga olja finns också lugnande och uppljusande lakritsrot och återfuktande och barriärstärkande squalane. Jag har bara hunnit använda den en vecka men tycker redan den fått huden att må fint med jämnare struktur och hudton. Det fina är att detta lyxiga och välgörande serum faktiskt även fungerar på en känslig hy.

Super Elixir m Near 1 från Verso kostar 1800 kr/30 ml och du hittar det hos Skincity.

5. Älskad kultspray i retro-skrud

Många har försökt men det finns faktiskt ingen texturspray som är lika bra som Oribes klassiker. Dry Texturizing Spray skapades av grundaren Oribe Canales själv när han ville ha ett bättre alternativ till torrschampo på sina stylinguppdrag. Och visst ger den här sprayen fyllighet som ett torrschampo. Men du får också struktur och skön dagen efter-känsla. Den är perfekt på att puffa upp håret så att det blir elegant rufsigt och det är så enkelt. 12 år efter lanseringen släpper man nu en limited edition för att hylla märkets grundare. Den färgglada 50-tals inspirerade illustrationen ska också föreställa mannen i fråga, här tolkad av New York-konstnären Alvaro.

Dry Texturizing Spray Limited Edition från Oribe kostar 550 kr/300 ml och den finns endast på salonger där man säljer märket.

Efter september kommer….

Den uppmärksamme kanske undrar vilken den sjätte produkten jag nämner i inledningen är. Där är bara fem på bilden. Men det är faktiskt själva lilla byrån de övriga står på. Under dem hittar du nämligen den finaste julkalendern Skincity släppt. Dock inte i september, för att lägga vantarna på denna lyxpjäs är 4 oktober dagen du ska kryssa i kalendern. Varför jag gillar den? Här har du en stilren minibyrå i svart och vitt med tre lådor. Förutom ett härligt innehåll också verkligen kommer att kunna användas långt efter att julgranen åkt till återvinningen.

The Skincare Calendar 2022 från Skincity kostar 1699 kr och innehåller produkter till ett värde av ca 6000 kr. Där är 25 fina påsar inuti med både hudvård och makeup från märken som Dr Levy, Ole Henriksen, Filorga, Skinceuticals, CLE, Sensai, Dr Ceuracle osv. Såklart även några från webbshopens egna märken. Läs mer om den här!

Nyfiken på vilka sköna produkter som fick det att pingla i våras? Spana in detta inlägg 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

12

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Johanna

    Hej Jessica, Åh härligt inlägg! Vilken nyans har du på Vital Skincare Complexion Drops? Tycker du att nyansbeskrivningarna stämmer (ibland drar ju t ex vissa märken mer åt gult än väntat osv)?

    1. Jessica Blockström

      Tack, vad glad jag blir Min är trean, den är verkligen en perfekt match och inte alls gul. Tvåan hade blivit för ljus men om jag minns rätt så var inte heller den gul. Håller helt med dig att många drar åt det hållet nu, det känns nästan som en trend.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.