Jessica Blockström

Veckans snabba look utan mascara

*Inlägget om look utan mascara innehåller reklam genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket, Kicks och Sephora.*

veckans look utan mascara

I veckan har jag varit iväg på jobbresa igen och trots att jag för ett dygn på bortaplan hade fått ihop fyra necessärer så lyckades jag glömma mascara. Hade det varit mer än 24 timmar skulle jag passat på att köpa en ny och testa något märke jag inte kört på tidigare. Men nu fanns ingen tid till det. Schemat var knökat. Så vad göra? Fick  plocka fram mina penslar och pennor och fixa drag i blicken på annat sätt. Väl hemma igen så prövade jag igen. Otroligt nöjd faktiskt, looken blev annorlunda mot annars på ett bra sätt. Kika gärna på den senaste realen på Instagram för att se exakt hur jag gör. Du hittar den här. Passade på att testa några roliga nyheter samtidigt. Hela produktlistan kommer såklart här.

Rena basen till mascaralösa looken

foundation från mrs

Jag ville ha en riktigt bra och fräsch bas som grund när där inte ska vara mascara. Eftersom jag duschat på morgonen och tvättat ansiktet men började med looken först framåt lunch så behövde jag fukta upp huden lite. Det fixades lätt med den finfina serummisten Fundamental Ampoule Mist från Klairs. Den kan du läsa om här. På det en RMS-dubbel: vårdande primern ”Re” Evolve Radiance Locking som precis som namnet antyder ger extra lyster under nyheten ”Re” Evolve Natural Finish Foundation. Den senare är mer täckande än märkets Un Cover-up men var lätt att jobba in i huden. Här använde jag mitt knep med settingspray och svamp. Läs om det här. Jag har nr 11 som blir lite ljus, tror 22 skulle passa precis. Det finns 16 nyanser.

”Re” Evolve Natural Finish Foundation från RMS Beauty kostar 550 kr/29 ml och det finns refill för xx kr. Du hittar den hos Hudoteket. 

Piffigt & plånboksvänligt krämrouge

krämrouge med vårdande ingredienser från max factor

Det trillar in krämrouge just nu och många kommer från de lite billigare märkena. Så många bra jag testat, som Cheek me Later från Florence by Mills och här Infused Cream Blush från Max Factor. Den senare mer lättflytande, hudvårdande och otroligt lätt att tona. Behaglig på huden också och rodnaden satt sedan en hel tjejmiddag. Jag är förtjust i rejält med färg på kinderna så här valde jag den mörkaste som heter Bloomig Berry. Tips är att ta liiiite rouge också under ögonbrynen. Det ger hela looken en fräsch känsla.

Infused Cream Blush från Max Factor kostar 139 kr/15 ml, finns i fyra nyanser och går att hitta hos Kicks.

Framhäv ögonen utan mascara

Oavsett om du glömt mascaran, kanske inte gillar mascara eller har lite skralt på fransfronten går det att lyfta fram ögonen riktigt fint. Förutom en ganska nougatfärgad skimrande ögonskugga på locken och en i liknande ton men matt över globlinjen målar jag mörkt brun ögonpenna i, under och precis ovanför franslinjen. Suddar sedan ihop den med en bra pensel. För att få den krämiga pennan att sitta tar jag en tunn pensel med mörkt brun skugga och trycker in ovanpå. Här använde jag skuggorna Rocker och Jetsetter från Tartes underbara palette Tartelett In Bloom, Infallible Gel Automatic Eyeliner från L’Oréal Paris i Brown Denim och Smokeshow från redan nämnda palett. Pennan sitter som en sportkeps efter detta och ögonfärgen framhävs verkligen fint. Utan mascara blir det en mer clean look, man ser ögonen. Jag kommer köra på detta fler gånger.

kajal som framhäver ögonen utan mascara

 

Infallible Gel Automatic Eyeliner från L’Oréal Paris kostar 109 kr men du hittar den hos Bangerhead för bara 81 pickadorer nu.

ögoonskuggspalett med neutrala nyanser från tarte

Tartelett In Bloom-paletten från Tarte kostar 529 kr och du hittar den exklusivt på Sephora.

Mjukt målade bryn

För att inte looken ska bli för tuff så körde jag rätt mjukt på brynen. Istället för penna eller att använda brynvaxet från Depend med den tillhörande spoolie-borsten penslade jag på formulan med en tunn snedställd eyelinerpensel. Det går fint att köra med brynskugga också men var lite lätt på handen. Den nya Brow Lift Illusion Styling Wax som kommer i flera färgade varianter har inte lanserats än.

Pricken över i till look utan mascara

Läppstift är ju så kul och jag har hittat en ny favorit som är skön, rejält pigmenterad och elegant matt. Det är Color Riche Intense Volume Matte från L’Oréal Paris. Härom dagen körde jag deras knalliga Le Fuchsia Libre, till den här looken blev det den mjukare rosiga färgen Rosy Confident. Det är dessutom otroligt lätt att måla på och få till en snygg form.

Color Riche Intense Volume Matte från L’Oréal Paris kostar 149 kr och du hittar alla färgerna på Kicks.

Fler Veckans look kan du kika på här!

Ha en skön avslutning på veckan 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.