Jessica Blockström

Doftljus som ger mys i höstmörkret

*Inlägget  innehåller reklam för doftljus genom annonslänk till Lyko.*

 

Höstmörkret har rullat in och jag har faktiskt inte ett dugg emot det. Man får sätta på sig mer kläder, kan njuta mer av en kopp te än man gör i 35 gradig värme och det är så mysigt att lysa upp hemma med doftljus. Jag vet inte hur många jag har, det står krukor av olika storlekar lite överallt faktiskt. Men jag har tre favoriter som går lite extra varma just nu. Jag har fastnat för dem eftersom noterna de är byggda på väcker minnen av olika slag. Så här.

Favoritparfymen i ett doftljus

För ett par månader sedan förlorade jag en av mina absoluta favoritparfymer på litet tråkigt sätt och jag har verkligen saknat den. Det är ju inte så att jag kan spraya mig med Rituals doftljus Sacred Saffron från den lyxigare Private Collection. Men om jag blundar så är det som att jag har min Baccarat Rouge 540 från Maison Francis Kurkdjian här igen. Sacred Saffron sprider en varm och lite karamelliserat söt doft omkring sig. Förutom saffran finns här noter från kryddnejlika, ingefära och amber. Det är ingen bedövande doft trots den mörka färgen och den kryddiga beskrivningen. Den är fin helt enkelt och brinner väldigt länge.

Sacred Saffron Scented Candle från Rituals Private Collection kostar 359 kr och finns på märkets egen webbshop.

Krispiga blommor

Garden Candle i White Iris från ekolyxmärket Bamford har en fylligt krispigt och klorofyllrik blomdoft. Noterna har en härligt rogivande effekt och det vackra skenet från den transparente gröna glaskrukan värmer. Här kan du sniffa dig till irisrot, narciss, ros och ekmossa. Det är mer vår än höst och mörker. Ljusmassan är paraffinfri men inte vegansk då den delvis innehåller bivax. En kul detalj är att rapsoljan man använt faktiskt är odlad här hemma. Brinntid ca 30 timmar.

Garden Candle i White Iris från Bamford kostar 949 kr/330 g vilket är ett ljus med två vekar. Det finns bl a hos Lyko.

Doften av Paris

Diptyque är världsbäst på att göra lyxiga hemmadoft-produkter och ljusen är inget undantag. Jag har flera favoriter från märket men min senaste kärlek är 34 boulevard Saint Germain. Det doftar inte som något annat, kryddigt elegant och franskt. Jag landar mitt i bistro i ett chict kvarter när jag tänder detta. Ah, minnen från tiden då jag pluggade här. Bland noterna finns klöver, kardemumma, kanel och en nypa eucalyptus i kombination med fikonblad, svartvinbär, tuberos, iris och viol. Allt mixat i en avskild matt vit kruka med loggan diskret i vitt lite glansigare finish. Brinntid hela 75 timmar.

Candle i 34 boulevard Saint Germain från Diptyque kostar ca 850 kr/300 gram och du hittar det exklusivt på NK. Det finns tyvärr inte i deras webbshop ännu.

Tänk på…

Att låta det översta lagret på ditt doftljus smälta ordentligt första gången du har det tänkt. Annars finns risken att det brinner ner i en tunnel och du får inte ut lika många timmar ur det.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

8

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.