Jessica Blockström

Hudmagi med niacinamid i din bodylotion

*Inlägget innehåller reklam för kroppsprodukter med niacinamid genom annonslänk till Kicks och Skincity.*

Niacinamid är en av de hetaste ingredienserna i hudvård just nu tillsammans med retinol och C-vitamin. Inte konstigt med tanke på att den här vitaminen gör så mycket fint med huden, allt från att jämna ut tonen till att trolla med porer, Fram tills för ett år sedan var det dock främst hudvård för ansiktet som niacinamid var poppis att lyfta fram i. Men det börjar nu förändras i och med att alltfler också vill ha en mer aktiv hudvård för kroppen. Och halleluja, att ha en liten sudd av just vitamin B3 i din bodylotion visar sig faktiskt göra otrolig skillnad. Huden blir bra mycket mjukare, tonen betydligt jämnare och barriären starkare. Här ser du den i tre av mina favoriter där man på olika sätt kombinerat med andra fina hudförbättrare.

Lyxig lotion med niacinamid

Verso var en av de allra första att lyfta fram niacinamid i en kroppsprodukt. Märkets lyxiga Body Lotion with Niacinamide lanserades förra hösten och blev snabbt en favorit här hemma. Det är en otrolig mix av hudpimpande ingredienser. I den fräscha och lätta formulan finns allt från glycerin och sheasmör till havre som har fina lugnande egenskaper samt allantoin och hydrolyserat jästextrakt som är toppen på att binda fukt och få igång den naturliga produktionen av hyaluronsyra. Samt en fin dos på 5 % niacinamid.  Jag är väldigt förtjust både i effekten och i den lena doften av grapefrukt som piggar upp utan att den är ett dugg påträngande. Bonus? Flaskan rymmer en rejäl laddning och har en välfungerande pump även om den gör att man inte gärna slänger den i gymväskan.

Body Lotion with Niacinamide från Verso kostar 600 kr/300 ml men du hittar den denna helgen på Skincity för 450 lusidorer.

Lent kroppsserum med niacinamid

Rykande färsk bland kroppsprodukter med den heta ingrediensen är Niacinamide 5 % Body Serum från Paula’s Choice. Detta har varit en sådan supersnackis bland både skönhetsbloggare och skönhetsredaktörer sedan den skickades ut till oss för test. Anledningen är enkel. Den är helt magisk. Du som lyssnat på avsnittet där jag gästar Kakans podd Under huden har redan fått en liten hint om den. Formulan är otroligt len, som en riktigt skön smekning för huden. Den smälter också in riktigt fint och gör huden supermjuk och dessutom snyggare på en gång. Som namnet antyder så får du även här 5 % av stjärningrediensen men här finns också d-panthenol (vitamin B5), glycerin, sheasmör, squalane, propanediol och fröolja från vattenmelon. Den passar även dig som helst undviker parfymerade produkter. Flaskan har en bra pumpmekanism och designen gör den smidig att ta med. Det enda minus är att den inte alls är så dryg som Versos och du får betydligt mindre i flarran jämfört med ovan.

Niacinamide 5 % Body Serum från Paula’s Choice kostar 409 kr/118 ml och den finns exklusivt på Skincity.

Mysigt kroppssmör med niacinamid

Betydligt snällare för plånboken är Skin Treats burk med Brightening Enzyme & Niacinamide Body Butter. Men så innehåller den inte riktigt samma smällkaramell av ingredienser som Versos och Paula’s Choice varianter och niacinamid hamnar längre ner på INCI. Med det sagt är det en väldigt mysig produkt att smörja in sig med och perfekt för dig som vill ha något rikare på huden. Namnet är väldigt talande, det är en mycket smörig och rätt så kompakt formula. Den går tämligen snabbt in och resultatet är behagligt mjukt. Jag har inte testat den tillräckligt för att se om det efter en längre tid blir jämnare i hudtonen. Den har en subtil men lite annorlunda doft som sägs bestå av gurkmeja, havtorn och ingefära. Burk är burk. Smidigt att ta med men inte så hygieniskt och innehållet håller sig inte lika piggt som i en sluten pumpflaska.

Brightening Enzyme & Niacinamide Body Butter från SkinTreat kostar 149 kr/150 ml och du hittar den enbart på Kicks. 

Vill du läsa mer? Kolla här:

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Annica

  Vilka spännande produkter! Men jag undrar om man ska ha en vanlig body lotion ovanpå PC body serum?

  1. Jessica Blockström

   Så bra att du tar upp den frågan! Jag tror att många missuppfattar produktnamnet och tänker att det är samma som ett serum för ansiktet. Om du inte har supertorr hud så skulle jag säga att den räcker alldeles utmärkt för sig själv, som en bodylotion. Det är så jag använder den. Tänker att Paulas Choice kallar det serum för att verkligen framhålla att den har aktiva ingredienser likt en hudvårdsprodukt för ansiktet. Har du fler funderingar så bara hojta till!
   Ha en fin söndag

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.