Jessica Blockström

4 x snäll peeling när huden är känslig

*Inlägget innehåller reklam för snäll peeling genom annonslänk till Glowid, Hudoteket och Kicks.*

Känner du dig plötsligt skör i huden när vädret växlar? Det här händer mig varje höst men är bara någon slags puckel jag måste över. Efter några veckor brukar det stabilisera sig igen. Men under den här tiden backar jag på de mest aktiva ingredienserna för att inte reta huden mer. Jag laddar den bara med sådant som lugnar, skyddar, bäddar in och återfuktar. Men jag slutar inte med peeling. Däremot byter jag till peeling i pulverform som jag själv mixar med vatten. De löser upp döda hudceller med hjälp av enzymer men är mycket milda. Man blir av med yttorrhet och skrufs som annars kan hindra övriga produkter att gå ner i huden. Cirkulationen får en skjuts, lystern kommer tillbaka och huden blir otroligt len utan att den känns eller ser irriterad ut. Nu finns några nya varianter som också har lugnande effekt. Så bra! Kolla några av mina favoriter här.

Lugnande peeling med havre

Dermalogica är pionjär när det gäller peeling i pulverform. Märkets Daily Microfoliant är en kultprodukt som fått många efterföljare. Nu har man lanserat en lillasyster. Daily Milkfoliant är anpassad för en känsliga hud. Jag tycker den är superhärlig. Det går snabbt att mixa pulver och vatten till ett krämigt och lättarbetat skum som på snällaste sätt lyfter bort döda hudceller. Jag kan inte ens minnas att jag testat någon skonsammare produkt som exfolierar, gör huden så len och samtidigt lugn. Nyckeln är att man kombinerat enzymet papain (från papaya) med extrakt från vete och kokos. Formulan är dessutom parfymfri men här finns en svag lukt av havre som kan upplevas en smula störande om man har en känslig näsa. Det enda stora minus är dock att man lätt får lite för mycket pulver i handen på grund av något stor öppning i burkens topp.

Daily Milkfoliant från Dermalogica kostar 195 kr/13 g alt 725/74 g (som räcker otroligt länge) och du hittar båda storlekarna hos Kicks.

Lyxig peeling med lavendel

Ny den här hösten är också Exfoliating Enzyme Mask från Sisley som blir till ljuvligt krämigt lödder. Detta är en fröjd att massera över huden. Tänk att ett pulver kan höja lyxkänslan i rutinen så mycket, Den har en mild lugnande doft av lavendel. Precis som ovan nämnda innehåller den papain som försiktigt löser upp döda hudceller. Här har man även tillsatt niacinamide som gör att du får en jämnare hudton med mer lyster. Den här vitaminen är som bekant också antiinflammatorisk, dämpar rodnad, minskar irritation och har fin effekt på porer. Precis som namnet antyder kan den dubbla som mask. Lämna den bara någon minut på huden för att boosta effekten. I instruktionen står att du ska använda 1 tsk men det är alldeles för mycket. Jag tar hälften av det. Pröva dig fram för att se vad som passar dig.

Exfoliating Enzyme Mask från Sisley kostar 1150 kr/40 g och den finns på Hudoteket.

Eko-peeling med björkbark

Vill du ha lite mer peeling-känsla? Testa Exfoliating Face Powder från Björk & Berries. Det här är en naturlig produkt som förutom exfolierande effekt från papaya-enzymet bjuder på just peelande björkextrakt. Det ger extra boost framför allt till cirkulationen. Kornen är mycket mjuka så inget direkt riv. Annat som skiljer denna från övriga i inlägget är att du inte får något fluffigt skum. Pulvret blir mer av smidig och lättmasserad gel när det mixas med vatten. Är du väldigt känslig tycker jag du ska välja något annat. Har du dock bara lite torr hy och vill ha en uppfräschning så är den både enkel och prisvärd. Dessutom fin burk du kan återanvända. På minussidan är att pulvret gärna hamnar lite överallt – inte bara i handflatan eller på huden utan också över typ hela handfatet.

Exfoliating Face Powder från Björk & Berries kostar 250 kr/45 ml och den finns på märkets egna webbshop.

Plånboksvänlig peeling med grönt te

By Wishtrends pulverpeeling är en av de som hängt med i många år. Jag gillar att man tänkt till när det gäller förpackning här. Den lätta plastflaskan har en smart topp som gör doseringen smidig. Innehållet ger ett lite kraftigare fluff att massera med och tar lite mer jobb att lösa upp jämfört med peelingarna från Dermalogica och Sisley. Jag skulle inte heller använda den på en väldigt torr hy, den känns något mer polerande och innehåller bikarbonat som kan vara irriterande för vissa. Därför ska du inte heller massera den här alltför intensivt. Den är skön för att få bort yttorrhet och hjälper fint om du har en fet eller kombinerad hy. Jag har inga problem med doften, som kommer naturligt från ingredienserna, men vet att vissa upplever den lite algig.

Green Tea & Enzyme Powder Wash från By Wishtrend kostar 259 kr/110 g och du hittar den på Glowid.

Behöver du fler lugnande tips? Då kan du hitta flera fina serum för känslig hy här. Andra knep för att lindra och lugnar kan du läsa om här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

10

Detta inlägg har 2 kommentarer

 1. Camilla

  Hjääälp, söker ett uppstramande serum, primer kräm el något, alltså något som stramar upp på morgonen när man sminkar sig. Även läppglans och läppstift som sitter länge utan att flyta ut (53 år) – vet du✊

  1. Jessica Blockström

   Hej hej,
   Om du vill ha något som funkar direkt så är det nog primern du ska satsa på och sedan ha serum som jobbar lite mer långsiktigt, t ex med retinol. Två toppenprimers är Milks Hydro Grip och RMS Re Evolve. Jag tycker både de får ansiktet att se piggare ut och makeupen att sitta bättre. När det kommer till läppstift som sitter bra så är nya från L’Oréal Paris toppen för lite mindre peng. Du hittar det i inlägget här https://jessicablockstrom.se/2022/09/15/5-nya-humorhojare-till-sminkvaskan/ Läppglans som sitter bra är ju knepigt, det ligger lite i deras natur att glida runt och försvinna. Men ett som sitter bra mycket bättre än många andra är Phantom från Hourglass. Vill du kika närmare på det så har jag skrivit om Phantom här: https://jessicablockstrom.se/2022/04/24/hajpade-produkter-smarta-hacks-fran-tik-tok/ Hojta till igen om du inte hittar det du söker!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.