Jessica Blockström

Härliga nya rouge att pigga upp huden med

*Inlägget innehåller reklam för rouge genom annonslänk till Eleven, Hudoteket och Åhléns.*

Rouge har seglat upp som en riktig favorit i makeupen för många. Att ösa på med mycket färg på kinderna ligger också mig varmt om hjärtat. Men under några år har det varit väldig fokus på mer krämiga formulas, allt från flytande till stift. Jag gillar dem också men kan i vissa fall uppleva att det inte sitter lika bra. Fint därför att den här hösten bjuder på tre nya stjärnor med puderbas. Med det sagt så är puderformulas numera inte något som lägger sig platt matt på huden. Det är dessa rouge ett solklart bevis för.

Rouge med härligt glow

rouge i rödrosa granatäpple-ton från mrs

Mönstrad som en juvel är RMS Beautys nya rouge som precis lanserats i märkets ”Re”-serie (som jag tror står för refill). När man först öppnar locket kan man nästan bli bländad av allt glow. Men faktum är att detta puder blir till ett med huden när du arbetar in det och glowet förvandlas till en väldigt snygg och mjuk lyster. Det finns inte en tillstymmelse till pudrighet och RMS själva förklarar det med att detta är en gel. Vet inte om jag håller med men det känns att formulan gör något bra med huden. Här har man bl a mat i buritismör och jojobaolja. Dosan är, precis som de andra lanseringarna från märket den senaste tiden, förberedd för refill. Du kan dock inte köpa det än, landar någon gång efter nyår om jag inte minns fel. Den är rätt stilren och kanske inte den snyggaste men väldigt praktisk med en bra spegel i locket.

”Re” Dimension Hydra Powder Blush från RMS Beauty kostar 360 kr, kommer i 6 nyanser och det finns på Hudoteket.

Blush deluxe

lyxigt rouge från gucci med emaljerad stjärnbeströdd dosa

Gucci är så grymma på makeup, få saker de släppt som jag inte gillar. Senast ut är rouge och som alltid i vintageinspirerad emaljerad lyxförpackning. Det här är en liten goding, den får plats i min hand vilket gör att den gärna får följa med under dagen. Det är också så jag oftast applicerar det. På språng och med fingertoppen. Innehållet har den där skönt krämiga känslan som moderna puder kan ha, nästan smältande. Trots att det ser matt ut får du en otroligt fin polerad glans när det hamnar på huden. Då det inte är lika pigmenterat som ovan passar det fint om du antingen vill ha en mer naturlig blygsam rouge-effekt eller om du vill kunna bygga upp färgen och variera dig mera. För det senare går alldeles utmärkt utan att det känns kakigt. Även detta är hudvårdande med ingredienser som hyaluronsyra, sheasmör och olja från svart ros. Vad man önskar? Att Gucci gjorde refiller. Dosorna är som gjorda för det, denna vill man ju ha kvar länge.

Blush de Beauté från Gucci kostar 520 kr, kommer i sex nyanser och det finns exklusivt på Åhléns.

Plånboksvänlig rouge-palett

3 rouge i en ask från isadora

Isadoras palett med tre rouge har jag redan skrivit om men då hade den inte landat i butik än. Nu har den både lanserats och sålt slut på en del ställen. Jag förstår det för den är riktigt bra och dessutom otroligt prisvärd. Det enda jag hade önskat är att det fanns något alternativ till på färgfronten. Nu finns den du ser på bilden högst upp samt den du ser här precis ovanför. Jag använder Coral Flush mest men Blushed Fuchsia är så rolig! Underbara nyanser som verkligen lyser upp ansiktet. Det här är märkets gamla rouge-hjul i uppdaterad och väldigt mycket förbättrad version. Pudret är sammetslent och lätt att arbeta in, färgerna går som både rouge och highlighter. Trots att det är rätt bra drag i pigmenten är det inte svårt att få till en mjuk och naturlig blush-effekt. Det finns spegel i locket men den är lite knepig att se något i då den är väldigt smal.

Blush Trio 3-in-1 Palette från Isadora kostar 229 kr, finns i två färgställningar och du hittar den på Eleven.

Rouge i granatäpple-ton på galamiddag

Ikväll har det varit gala-middag här i La Baule, sista kvällen på en pressresa med lyxmärket Biologique Recherche. Det blev RMS-rouge på kinderna i färgen Pomegranate, en rödrosig ton som ger en härligt frisk rodnad. Så här såg det ut, något mer intensivt irl då kameran äter upp en del av färgen. På läpparna? Detta nya superstift.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.