Jessica Blockström

Veckans franska festlook

*Inlägget innehåller reklam genom annonslänk för produkter till festlook till Kicks, Lyko, Sephora och Åhléns.*

makeupen som fixar festlook

Den här veckan bjöd på pressresa till franska La Baule tillsammans med hudvårdsmärket Biologique Recherche. Sista kvällen var det gala och såklart en festlook när det kommer till makeupen. Jag passade på att använda några nya produkter som landat i necessesären tillsammans med några gamla trogna som man kan lita på när man verkligen vill att allt ska sitta länge. Produkterna jag använda hittar du på den här listan:

Bas till festlook

foundation med matt finish

Primer: ”Re” Evolve Radiance Locking Primer från RMS Beauty. Denna kan du läsa mer om här.

Foundation: All Hours Foundation från YSL är en uppdaterad version som  jag gillar bättre än första upplagan. Den är rätt täckande och håller huden fräscht matt varför den passar fint till festlook. Det är dock bra om huden är ordentligt återfuktad, jag använder den inte när min hy är lite åt det torrare hållet även om den ska vara vårdande och återfuktande. Finns i 43 nyanser.

All Hours Foundation från YSL kostar 535 kr/25 ml och den finns bl a hos Lyko.

Ögonmakeupen till festlook

Primer till ögonlocken: Til the end eye primer från LH Cosmetics. Den kan du läsa om här.

Ögonskugga: På Daisy Beauty Expo fick jag en palett från Art Deco som skräddarsyddes med mina färger. Det kan du också göra, den här finns i flera storlekar. Min är den största men märket har även från bara två skuggor och uppåt. Här använde jag två glittrande varianter, en i mörkt blått över hela locken som heter Pearly Blue Night och en i brons från höstlooken som jag använde likt en eyeliner. Den senare heter Brazilian Coffee.

Ögonskugga från Art Deco kostar 85 kr och båda dessa finns hos Lyko. Vill du köpa en ask att fylla med egna skuggor så kostar de från 69 kr och finns bl a på Åhléns. 

Ögonpenna: För en lite intensivare ögonlook så körde jag penna innanför franskanten på ovansidan. Här använde jag Hourglass härliga Voyeur som du kan läsa om här. 

Mascara: Prövade nya tubmascaran från Tarte, den som heter Tartelette Tubing Mascara. Gav riktigt långa och täta fransar men var ganska kladdig. Det gjorde iofs inte så mycket, festlook får gärna vara lite maffigt på mascarafronten och inte helt perfekt.

Tartelette Tubing Mascara från Tarte kostar 299 kr och den finns exklusivt på Sephora.

Sista piffen

Rouge: På kinderna borstade jag rouget jag skrev om härom dagen, närmare bestämt ”Re” Dimension Hydra Powder Blush från RMS Beauty som ger både ton och fin lyster. Här använde jag Pomegranate som blev en fin brytning till den lite mattare basen både i färg och finish.

transparent läppenna

Läppstift & läppenna: En av de smartaste produkterna som finns för alla oss där läppstiftet inte riktigt vill hålla sig på plats utan att använda vanlig läppenna är transparent läppenna du målar precis utanför konturen. Här hade jag Lip Liner Invisible från Byredo. Innanför laddade jag med Color Riche Intense Volume Matte Lipstick i den underbart knalliga Le Fuchsia Libre från L’Oréal Paris som jag skrivit om här.

Lip Liner Invisible från Byredo kostar 290 kr och den hittar du på Kicks.

Nyfiken på resultatet? Du kan kika på det här men också se hur det växte fram på Instagram här.

festlook på franska

Här kan du kika på några flera veckans look där du hittar både vardags och fest-tema.

Ha en härlig kväll! 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.