Jessica Blockström

Veckans bästa beautynyheter

*Inlägget innehåller reklam för beautynyheter genom annonslänk till Bangerhead, Common Clouds, Kicks, Skincity och Åhléns*

Den här veckan har varit fullt ös från början med allt från tätt schemalagda pressmöten och roligt beautyquiz till en hel rad härlig beautynyheter. Jag har så mycket jag vill skriva om men tiden räcker inte riktigt till just nu. Det blir ett snabbt nyhetssvep med det allra bästa av det mesta.

2 x svenska doftnyheter

Byredo och Savour har båda släppt nya dofter den senaste tiden men med väldigt olika profil. Den förra bjuder på en juligt kryddad goding i form av Eyes closed där du får kanel, kardemumma, morot, ingefära, patchouli,  papyrus och något som heter Orris Butter. Den rör sig lite i samma härad som Mumbai Noise men är ändå inte samma doft.

Eyes Closed från Byredo kostar 1550 kr/50 ml EdP och den finns på Kicks.

Den senare är en blommigare doft där rosen står i centrum. Rose in the shadow är dock inte din traditionella mormorsros. Den har något häftigt jordigt, fuktigt och faktiskt lite te-likt över sig. Här ska finnas hallon och blåbär plus lite andra noter men jag känner framför allt ros, patchouli och rökelse.

Rose in the Shadow från Savour kostar 990 kr/50 ml EdP och den finns än så länge endast på parfymhusets egna hemsida här.

2 x beautynyheter på maskinhyllan

Fixar piggare blick

Ett av mina favoritredskap här hemma är Iris från Foreo, en manick som mycket lätt kan misstas för något annat. Fråga mina tonårsbarn… Syftet med denna ögleformade maskin är dock att ge huden kring ögonen stimulans. Nu har Foreo uppdaterat denna magiska manick. Iris 2 ger inte längre ”bara” märkets klassiska pulsteknologi. Här får du dessutom fingerlik akupressur. Tillsammans ger det effekt på allt från trötthetstecken och svullnader till linjer. Bonus är att din ögonkräm också tas upp bättre.

Iris 2 från Foreo kostar 1995 kr men den finns just nu hos Bangerhead för några hundra billigare.

Hemmagym för huden

Vill du hellre ha något som för hela ansiktet har hudmärket Dr Levy (grundaren är bl a känd för något som  heter the Nefertiti Lift) precis lanserat The Contour Pro. Det beskrivs som ett hemmagym för huden, man har inspirerats av den gode doktorns olika fillerstekniker på kliniken i Schweiz. Även i denna får du två funktioner i ett: EMS är en slags muskelstimulerande mikroström och RF är radiofrekvens. Med denna får du hjälp att strama upp och göra konturerna tydligare. Det ska bli väldigt spännande att se om den levererar. Precis som andra strömprylar (Bear från Foreo, Trinity från NuFace osv) ska den användas ihop med vattenbaserat fuktserum, gel eller ansiktsmask. Lägligt nog lanseras just en sådan samtidigt, den heter The Freezing Anti-Fatigue Mask.

The Contour Pro från Dr Levy kostar 3219 kr och den säljs exklusivt på Skincity. 

2 x beautynyheter på nagelfronten

Kulörta lack

På ett pressmöte härom dagen fik jag se ett ny nagellackskollektion som gjorde mig så glad. Det är London Grace som teamet upp med Daniel Paris. Nagellack på killar har verkligen slagit nu, Oscar Zia och Fredrik Robertsson syns flitigt hos Frida Selkirk och i veckan såg jag David Sundin sitta i Biancas talkshow-soffa med rostrött nagellack. Daniel Paris har lackat sina naglar i evigheter. Det tisslades om att han döpt en av färgerna efter en person som tydligen sagt att killar inte borde ha nagellack. Om det är sant är det en rolig hämnd ändå. Mina favoriter från kollektionen är den brandgula Storm, den salviagröna Julie och den lavendellila Edith.

London Grace x Daniel Paris består av 6 färger, lacken kostar xx kr/st och du hittar dem alla hos Åhléns.

Flytande magnet

Väldigt eleganta och samtidigt supercoola är Hermès nya nagellack i serien Le Mains Hermès. Inspirationen kommer från metaller och magneter och finishen är som kvicksilver i olika nyanser. Jag blev förälskad i dessa direkt. Här har du oxblodsröda Métal Violet Manganèse och mörkt asfaltsgråa Métal Gris Étain.

Nail Enamel från Hermès kostar 512 kr för en rejäl laddning lack på 15 ml och det finns exklusivt på NK eller på märkets egna  hemsida.

Lyxiga läppstiftssläpp

Jag kommer skriva mer om den här kategorin snart, mycket mer men vill ändå snabb nämna två andra beautynyheter från Byredo och Hermes. Jag har redan flera läppfavoriter från dessa två märken och nu kan jag lägga till ytterligare ett antal!

Flytande läppstift

Rouge à Lèvres Liquide Vinyl är en len och behaglig gel med rejäl dos pigment som täcker i ett dra. Du får en otroligt häftig glaslik finish och trots att det kan låta som ett läppglans så sitter färgen som ett läppstift, dvs i timmar. Det finns nio färger och en helt transparent variant.

Rouge à Lèvres Liquide Vinyl från Byredo kostar 470 kr och du hittar det än så länge endast i Byredos butiker.

Matta med djup

Om lacken från Hermès höstlook kan beskrivas som flytande metaller så kan man vid första blicken tro att de tre läppstiften i samma kollektion är precis tvärtom – lyxigt matt sammet med vackert djup. Men det lurar en lätt glimrande effekt där någonstans. Det är inte alls tydligt och jag tror det är därför dessa faller mig så i smaken. Min favoritfärg heter 81 Mat Metall Rouge Grenat.

Rouge Hermès kostar 785 kr, refill runt 500 kr. Du hittar båda i Hermès-butiken på NK,  i husets egen webbshop kan du inte köpa refill.

Innovativa beautynyheter

Manetkollagen

Sist men inte minst måste vi prata serum och plåster. Förra veckan var jag i Frankrike och fick höra allt om Biologique Recherches nya serum Collagene Originel. Dessa blå droppar ska få fart på den egna kollagenproduktionen tack vare upptäckten av ursprungskollagenet som man hittat hos maneter. Det låter otroligt lovande men måste ju testa ett tag innan jag kan säga något om detta. Biologique Recherche är lite krångligare att få tag på jämfört med andra märken. Antingen får man gå till någon av de få salongerna eller så måste du skriva in dig på hemsidan där du får svara på en del frågor. Inte en dum idé då man här har inställningen att skräddarsytt är den enda vägen till en välmående hud.

Månplåster

Common Clouds är min kollega Maria Ahlgrens fantastiska märke med en acnepositiv profil, det jag själv hade behövt som mycket finnig tonåring. Deras Cloud Patch har en strykande åtgång här hemma då det yngsta barnet giller dem skarpt, Nu har märket lanserat en av höstens roligaste beautynyheter nämligen ett plåster i lite större storlek. Dessa kolloid-plåster har formen av fina månar och kan användas både om just finnen är större eller om du har ett utbrott i kluster. Det är samma smarta mix av ingredienser som lugnar och lindrar, t ex centella asiatica, men det är ju så fiffigt med dessa plåster att man inte kan vara där och pilla på samma sätt som annars.

Moon Patch från Common Clouds kostar 159 kr/15 plåster och de finns på märkets egna hemsida här. 

Nyfiken på andra nyheter som landat den här hösten? Kolla in det här.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.