Jessica Blockström

Serum som håller händerna mjuka i vinter

*Inlägget innehåller reklam för serum till händerna genom annonslänk till Lyko, Skincity och Åhléns.*

Att hålla händerna mjuka och fina har varit en kamp de senaste åren. När kylan kommer blir det en än större utmaning. Precis som för ansiktet är det då smart att jobba i lager på lager för att motverka uttorkning och galopperande ålderstecken. Perfekt för det är att stoppa in mer lättflytande men högkoncentrerade serum som första steg. Här har jag två favoriter. Kolla här.

Drömskönt serum till händerna

Precis lagom till att allt det där handtvättande tog fart i och med pandemin så lanserade Neal’s Yard Remedies sin Frankincense Intense Hand Treatment Serum. Det är en otroligt krämig och härligt doftande gel som smälter mycket snabbt in i huden men ändå gör den len direkt. Man kan nästan tro att det skulle vara silikoner i men sånt använder ju inte NYR. Här finns däremot en mix av ekologiska ingredienser som nyponfröolja, gurkörtsfröolja, mandelolja, arganolja, glycerin, hyaluronsyra, sheasmör, extrakt från gurkmeja osv. En fin blandning. Det gör inte bara den tunna huden på  handryggen mjuk, även tonen blir jämnare. Den kostar en bra slant men du får en stor flarra och innehållet räcker väldigt länge. Jag har min på sängbordet så jag kan smörja händerna innan jag knoppar in.

Frankincense Intense Hand Treatment Serum från Neal’s Yard Remedies kostar 489 kr/50 ml och du hittar den hos Skincity. 

Ny stjärna på sersumfronten

Den här hösten har La Bruket påbörjat en lanseringskanon där man bl a tagit fram ett helt nytt koncept till ansiktet och en ny mer clean design. Samtidigt smyger man ut en riktig liten goding som komplement till ett redan härlig sortiment för händerna. Rejuvenating Hand Serum har en än mer lättflytande formula än ovan nämnda. Den smiter också ännu snabbare ner i huden. Effekten blir inte lika lent men känslan är ändå rejält återfuktad och fräsch. Denna bruna och mycket koncentrerade brygd är en ekologiskt certifierad mix av framför allt algextrakt, rosenvatten, natriumhyaluronat, mjölksyra, glycerin och C-vitaminderivat. Saker som är bra på att binda fukt, skydda och göra hudtonen  klarare. Lite samma som ovan alltså. Den har en mycket svag doft, jag känner den knappt trots att jag nästan doppar näsan ner i flaskan. Precis som Neal’s Yards variant är den också väldigt dryg men du får betydligt mindre mängd här.

Rejuvenating Hand Serum från La Bruket kostar 450 kr/30 ml och det finns hos Lyko.

Hur använder man serum för händerna?

Jag kör med serum morgon och kväll under de perioder när jag vet att händerna brukar bli extra torra. Ibland med något över och ibland för sig själv. När det blir riktigt kallt kör jag dock för det mest lager på  lager. Ingen av dessa ovan är dock handväskvänliga så jag har dem hemma.

Välgörande hand-SPA

Emellanåt blir det en rejäl SPA-kur för händerna. Det är både bra för att vara lite förekommande innan vintern men också skönt om jag slarvat med diskhandskar och handkräm. Då peelar jag med La Brukets ljuvliga Restorative Algae Hand Peeling för att få bort döda hudceller och få fart på cirkulationen. Denna har tätt packade saltkorn i en härlig oljeblandning. Hoppa detta om du har sår och sprickor. Det är inte farligt men svider rejält. Sedan några droppar handserum. På det handmask med morotsolja från Reserol. Sist en liten tunn bomullshandske ovanpå det hela. Sen sover jag så. Det enda som saknas för att det ska bli en helhetsupplevelse är att någon ger mig en hårdknådande handmassage….

Nourish Repair Hand Mask från Reserol kostar 399 kr/50 ml och du hittar även den på Lyko.  Restorative Algae Hand Peeling från La Bruket kostar 400 kr/120g och den finns på Åhléns. 

Letar du efter tips på  hur man får skruttiga naglar i form? Det hittar du här. 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

13

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Monica

    Älskar gosiga handprodukter. Klickade just hem Neal’s Yard Remedies till tassarna Tack för en inspirerande blogg Jessica!

    1. Jessica Blockström

      Tack Monica, underbart att höra ❤️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.