Jessica Blockström

Foundation på fem sätt

*Inlägget innehåller reklam för foundation genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Parfym.se och Åhléns*

Foundation är en märklig produkt. Inte så att jag inte vet vad man ska ha den till. Men jag upplever att en och samma kan bete sig helt olika beroende på vilken dag det är. Ena dagen superfin, andra lägger den sig i torra fläckar. Och just den här tiden på året blir det nästan lotto. Det är statusen på huden i kombination med vädret som bestämmer på något sätt. De senaste månaderna har jag testat ett antal nya varianter, från lättare skin tints till mer heltäckande. Gemensamt för alla är att de ska vara hudvårdande. Men hur står det egentligen till med det där? Hur mycket välgörare finns det i flaskorna egentligen?

Foundation med hudvård, eller?

Jag skulle faktiskt vilja påstå att det där med hudvård visar sig vara rätt si och så när man vänder på flaskan och närstuderar INCI. Därmed inte sagt att det kan finnas vinster. Hyaluronsyra gör ju t ex att hudens yta blir jämnare och därför kan resultatet påverkas positivt. Att det skulle ha några större långsiktiga effekter tror jag dock knappast. Det finns flera exempel på gamla favoriter som omformulerats för att bli ”snällare mot huden” med en högre andel vårdande ingredienser. Och då tappat hela sin förträfflighet. Jag ser helst inte cykliska silikoner i mina produkter. Men om där är andra silikoner och det gör att produkten faktiskt verkligen funkar – ja, då tar jag det alla dagar i veckan över en som inte sitter, blir fläckig etc. Den kommer jag ju ändå inte att använda. Så hur var det med höstens nyheter? Kolla här.

Foundation för fest

En av de allra roligaste överraskningarna den här hösten har varit YSLs uppdatering av All Hours Foundation. Jag har varit förtjust i den här seriens concealer men inte varit lika mycket kompis med basen. Med den nya versionen får man precis det som står på flaskan – luminous matte. Huden blir supersnygg och elegant matt utan att se platt ut. Formulan är lätt och skön på huden, resultatet sitter snyggt i timmar. Det här är allt jag önskade att Hourglass skulle vara men inte levererade.Finishen är rätt täckande, därför gillar jag den till fest. Jag applicerar med borste och svamp. Det finns mängder av färger, jag tror runt 40. Min heter LW4. Om den är hudvårdande? Det står att man lagt till extrakt från jasmin, hyaluronsyra osv i nya formulan men dessa kommer så långt ner på INCI att konserveringsmedlet ligger högre. Lurigt är ju också att man bara har 25 istället för de traditionella 30 ml i flarran. Med det sagt – det här är en jädra bra foundation. Vill du ser hur den ser ut på? Du kan kika här.

All Hours Foundation Illuminous Matte från YSL kostar 535 kr och den finns hos Kicks.

Foundation för alla dagar

Även It Cosmetics kör en renovering av en befintlig produkt. Jag har använt Your Skin But Better CC+ Nude Glow så mycket sedan jag fick den. Mycket positivt överraskad. Den har varit toppen när huden strulat med torra fläckar osv under klimatväxlingen. Formulan är otroligt skön, en len härlig gel som smälter ihop med huden. Den jämnar ut superfint och gör tonen klarare utan att produkten syns. Det är verkligen min hud fast bättre. Finishen är mer av en återfuktad glow, hälsosam och fräsch. Applicering går fint med fingrarna och det är som att den stretchar ut sig över huden och rör sig med den. Här får du SPF 40 och en förvånande bra hållbarhet för något som känns så lätt. I andra länder finns ett helt hudtonsuniversum att välja mellan, inte så många har man tagit in här. Den jag har nu heter Medium Light. Glycerin är andra ingrediens efter vatten och niacinamid ligger ganska långt upp, riktigt bra.

foundation med glow-effekt
Helt au naturelle till vänster, endast CC+ Nude Glow Skin Tint från It Cosmetics på höger bild.

 

Your Skin But Better CC+ Nude Glow Color Correcting Medium Coverage Skin Tint SPF 40 från It Cosmetics kostar 385 kr/32 ml och den finns hos Bangerhead. 

Missförståndets bas

Renlive är ett italienskt märke med en hel del bra produkter. Det gjorde mig förväntansfull när jag skulle få testa deras Glowing Cream. Den beskrivs som en färgad dagkräm men jag blir inte klok på den. Formulan är ganska kompakt och det känns som den torkar samtidigt som man applicerar den. Ändå ser det inte alls torrt ut, tvärtom blir huden fräsch och fin. Glowing Cream jämnar ut betydligt mer än man tänker sig att en färgad dagkräm ska göra. Det finns två nyanser: Gold och Bronze. Det får mig att tänka på highlighters. Det finns också skimrande mica på INCI men inte ett uns att detta kan jag se på huden. Samtidigt gillar jag att den väldigt enkelt blir så fräsch och fin. Jag skulle inte använda den utan att ha grundat med dagkräm. Är du mer åt det kombinerade hållet? Då kan denna vara toppen att ha för sig själv. Doften är pudrigt tvålig och kan vara lite störig om du är känslig för parfym nära näsan.

foundation fast hudvård
Ingen bas på vänster sida, Glowing Cream i Bronze på höger bild. Gold blir lite mer rosa.

 

Glowing Cream från Renlive kostar 699 kr/50 ml och du hittar den på Parfym.se.

Foundation med serum-ambitioner

Trinny Woodall startade hud- och makeupmärket Trinny London då hon slutat turnera med sin Trinny & Susannah-show. I höst har man börjat sälja här i Sverige via hemsidan. Här finns något som heter BFF Serum De-Stress. Namnet antyder att det är ett serum, ett tonat sådant. Jag gillar tanken med multiprodukter men fattar inte varför man ska ha ett serum med färg. Nä, så är det ju inte. Märken slänger sig med ordet serum lite hur som nu för tiden. Trinny använder sitt BFF Serum ovanpå sitt solskydd. Hur mycket av t ex hyaluronsyran som gör nytta då kan ju diskuteras. Men. Det är en jätteskön smidig formula som glider fint på (silikoner högt upp på INCI), är behagligt sval och gör att huden ser fräschare, slätare och jämnare ut i tonen utan att det ser mejkat ut. Inga puderrester i linjerna. Litet minus? Sitter inte perfekt hela dagen och doftar typ skumbanan.

BBF-Serum De-Stress från Trinny London kostar 520 kr/30 ml och den finns på märkets egen webbshop. 

Naturlig utmanare

Lancômes Teint Idôle Ultra Wear är favorit hos många för att den har behaglig formula som håller huden snyggt matt. Nu har fransmännen gjort en ny variant för de som önskar mer naturlig och hudvårdande bas. Teint Idôle Ultra Wear Care & Glow har en rik och krämig formula som initialt känns härligt och ser ut att pigga upp huden. Den är lätt att sprida ut och tona snyggt. Men det är som den lägger sig lite likt en andra hud ovanpå och kreppar till det där under. Den här basen lirar inte alls med min hud just nu. Kanske att den fungerar bättre om man är slätare och har perfekt återfuktad hy, jag vet inte. Hur det står till med hudvården? Första ingrediens på INCI är silikonen dimetikone, sen kommer vatten och så fuktbindande och pigmentbärande Isododecane. Betydligt längre ner finns en rad fina ingredienser men dessa kan inte ha någon synbar effekt. På plussidan? Här finns ett riktigt bra urval av nyanser.

Teint Idôle Ultra Wear Care & Glow från Lancôme kostar 499 kr/30 ml och den finns hos Åhléns.

Nyfiken på flera inlägg?

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

13

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Anna

  Go kväll!
  Vad skulle du säga är skillnaden mellan cle ccc cream och den från It cosmetics?
  Kram!

  1. Jessica Blockström

   Hej Anna,
   CLEs är lite rikare i konsistensen vilket gör att den ”känns” mer på huden. Den är mer täckande vilket ger mer utjämning av hudtonen och så har den högre solskyddsfaktor. Jag skulle också säga att hittar du rätt färg så är ITs enklare att få helt osynlig.
   kram kram

 2. Åsa

  Kul med Trinny, tack!! Har köpt hennes magical blur och använder på min pann-rynka. Gillar!

  1. Jessica Blockström

   Ja! Visst funkar den. Jag ska göra en reel med alla magic-produkter här tänkte jag ☺️ Kul att du gillar den.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.