Jessica Blockström

Lyxlirare till läpparna

*Inlägget innehåller reklam för lyxlirare till läpparna genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Parfym.se och Åhléns*

Imorgon ska jag på äventyr och av vissa anledningar kan jag inte berätta vad som ska hända. Men det involverar lite resa och när jag är framme är det liksom fest på direkten. Så hur gör man om man är på resande fot och så ska man känna sig lite piffig direkt från färdmedlet så att säga? Jo, man packar ner något riktigt lyxigt och snyggt att svepa på läpparna. Här har det kommit en radda kul nyheter denna höst. Så något av dessa kommer att ligga och bränna i fickan!

Pigment & vinyl till läpparna

Len flytande läppcreme som är lätt att måla på tack vare smart utformad applikator, lägger sig snyggt jämnt och sitter perfekt i timmar – det är mitt nya favoritlippie. Liquid Lipstick Vinyl från Byredo ger också en härligt glossig look som trots det inte rymmer ut i linjerna jag har kring konturen. Flushed heter färgen jag gillar mest för tillfället, en djupare MLBB som blir mörkare på än den ser ut i tuben. Den funkar lika fint för att lyxa till en enklare vardagsmakeup som att sy ihop en mer sotad partylook.

Flushed som suttit på i några timmar, här på en toaselfie på Misshumasshu under dagens lunch.

 

Liquid Lipstick Vinyl från Byredo kostar 470 kr/xx ml och de finns numera att klicka hem från Kicks. 

Refill-lyx

Nästan 800 pickadorer för ett läppstift är så mycket att det nästan är svårt att ta in men med Rouge Hermès får du ändå en av de snyggaste hylsorna som du kan ha med dig i år framöver och formula av hög kvalitet. De tre limiterade varianterna i höstens kollektion är elegant matta, glider på läpparna likt mjukt smör och alla har djup i färgen. Den jag fallit för heter Mat Métal Rouge Grenat och är en mix av rött med lite lila. Jag tycker den inte bara är fin i sig utan också gör något fint med huden. Det här läppstiftet är mycket lätt på, det känns knappt. Det skiljer just den här kollektionen från de tidigare matta läppstift jag testat från Hermès. Jag tycker de brukar vara mer krämiga.

Rouge Hermès kostar 785 kr för stift och tjusig hylsa, refill går på xx kr. Du hittar dessa endast på NK och på Hermes.se.

Dramatiskt matt

Så matt att det känns som att det kanske kommer sluka allt ljus, det är Diors senaste nyhet för läpparna. Det heter Rouge Dior Forever. Märkets foundation med samma namn har också det en matt finish om än inte alls i samma liga. Det som verkligen imponerat på mig är att jag målat på det och sedan varit på event, ätit snittar och druckit öl och ändå ser det ut så här vid hemkost – utan något piffande på timmar. Älskar att det inte heller kladdar av sig så värst på glas osv. Nej det känns inte som ett krämigt läppstift, det känns matt. Men det sitter otroligt snyggt. Och här finns hela 28 färger, underbart!

Färgen på Forever här heter Forever Icone och den satt som klistrad trots minglande, kindpussande och snittätande.

 

Rouge Dior Forever från Dior kostar 469 kr och du hittar det på Sephora. 

Metallblänk till läpparna

En av de absolut tjusigaste hylsorna har Guccis läppstift. Dock ej refill.

Gucci gör väldigt härliga läppstift och jag kan inte låta bli att dras till vinterns kollektion som består av två färger som kommer i de vackert etsade och art deco-inspirerade hylsorna som här har fått en rosa ton. Mycket glammigt att dra upp ur fickan för piff när man är på fest. Glitter Lipstick är namnet på denna krämiga dröm för läpparna som ger ett närmast metallisk skimmer. Väldigt fint när vinterns festligheter drar igång tänker jag. Devotion är en varm och lite orange nyans medan Janet Rust är mustigt röd med bruna undertoner.

Glitter Lipstick i Devotion från Gucci har en härligt vintageorange ton i det röda.

 

Glitter Lipstick från Gucci kostar 435 kr och det finns exklusivt på Åhléns.

Glossy gloss till läpparna

Vill du ha något som är lite mer glossigt utan att bli klibbigt så är Cliniques nya Pop Blush toppen. Kanske inte den lyxigaste hylsan men detta är ett krämigt läppglans med hög pigmentering och det som känns mest vårdande i gänget. På INCI finns aloe vera, avocado, sheasmör och hyaluronsyra. Den lite hårdare skumapplikatorn är perfekt utformad för att du ska kunna pricka innanför konturen och smidigt svepa på formulan. Jag har fastnat för den här ganska neutrala färgen som heter Chiffon Pop, gillar att den inte är för rosa men inte heller gul. Det finns 9 färger till, bl a den du ser längst fram på bilden ovan. Det är en ny variant av märkets så hajpade Black Honey. 

Pop Plus Creamy Lip Gloss från Clinique kostar 250 kr men finns just nu hos Lyko för 212 kr.

Jag har redan hunnit med att skriva några rader om både Byredo och Hermès, du kan läsa det här. 

Inte riktigt din prisklass? Då är det här en av höstens bästa släpp!

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

14

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.