Jessica Blockström

Bäst ansiktskrämer för vinterväder

*Inlägget innehåller reklam för ansiktskrämet för vinterväder genom annonslänk till Bangerhead och Sephora*

tre favoriter när det kommer till ansiktskrämer för vinterväder

Vips så blev det vinterväder, hela världen blev inbäddad i vacker vit snö. Det här är mitt bästa element, att vara ute i skogen och pulsa genom lager av vitt puder är toppen. Det gäller dock att vara lite extra snäll mot huden, tänka till innan man ger sig ut när det blir riktigt kallt. Jag växlar till ansiktskrämer som bäddar in min hy i ingredienser som håller den mjuk, intakt och skyddad. Här är tre favoriter som gör just det, några gamla bekantskaper och en ny stjärna.

Prisbelönt barriärstärkare

Fortifying Barrier Cream från hudvårdsproffset Gilda Liljeblad är riktigt skön för dig som märker att huden snabbt blir torr och känslig när temperaturen sjunker. En riktig pärla när det är vinterväder. Trots att den är så mjukgörande så känns den inte ett dugg fet eller kompakt. Den ger massor av näring, bland annat tack vare aprikoskärnolja men innehåller dessutom niacinamid som dämpar rodnader och gör hudtonen jämnare. Stort plus för den smarta och hygieniska förpackningen där det döljer sig en pump under locket.

Fortifying Barrier Cream från Gilda Liljeblad kostar 499 kr för 50 ml och du hittar den hos Bangerhead.

Stora snackis-krämen för vinterväder

För några år sedan var jag i Kiruna på beautyresa. Sunday Riley var med och i bagaget hade man med sig en helt ny ansiktskräm. Den hade formulerats just för att hjälpa huden i vinterväder. Perfekt då utflyktsmålen på resan bl a var Ishotellet i Jukkasjärvi och en nattpromenad i snötäckt skog för att leta norrsken. Kallt alltså. ICE Ceramide Moisturizing Cream ser ut att ha en kompakt och rik formula men när du masserar den över huden försvinner den snabbt. Väldigt lyxigt. Den doftar mandel, ni vet så där som barndomens björnklister. Innehållet är laddat med olika varianter av ceramider som gör huden otroligt len, stärker barriären  och ger en slätare yta och en fräsch naturlig lyster utan att det ser flottigt ut. Här finns också rött algextrakt, glycerin, hyaluronsyra, squalane och en hel patrull med hudvårdande godingar.

ICE Ceramide Moisturizing Cream från Sunday Riley kostar 799 kr/50 ml och den finns exklusivt på Sephora.

Nyhet! Vinterväder-kompis med vispad formula

Senaste tillskottet i min uppställning för kyligare dagar är en riktigt mysig ansiktskräm från amerikanska Drunk Elephant. Lala Retro Whipped Cream sladdade in här på höstkanten och har blivit en av mina absoluta favoriter. Inte bara för att den har en väldigt trevlig konsistens, den är luftig och rik på samma gång. Dessutom är den toppen när man som jag byter och testar en massa olika produkter som kan vara väldigt aktiva. Den här känns som en lugnande och skön kompis att hålla i handen när hudformen börjar svaja. Precis som de två ovan stärker den barriären men här är det med hjälp av olika välgörande växtoljor (marula, baobab, ximenia osv) tillsammans med växtceramider, en vegansk formula. Huden känns skönt lugn, jämn i tonen och rejält återfuktad även efter timmars promenad i piskande snö. Här får du ett sådant där press-lock som du trycker på för att innehållet ska komma fram, ett smart knep för att minska på konserveringsmedel.

Lala Retro Whipped Cream från Drink Elephant kostar 689 kr för 50 ml och även den hittar du exklusivt på Sephora. 

Behöver du hjälp att hålla händerna mjuka i detta vinterväder? Då ska du spana in det här inlägget. 

Ha en fin söndagkväll 🧡

Idag var jag ute i timmar med hunden i vackert vinterlandskap, så härligt. Snön verkligen öste ner och ändå kan du se att jag bara fick lite mjuk rodnad på kinderna. Tackar fina krämer för vinterväder för det.

 

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

17

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Annika

  Tack för tips! Jag letar efter ungdomens vattenfria ”sport creme” från Hjeronymus som kändes som en vägg mellan iskalla vindar och mina kinder.
  Är dessa krämer vattenfria?
  Tack för all inspiration!

  1. Jessica Blockström

   Hej Annika,
   Alla dessa innehåller vatten. Tänker du kanske på cold cream? De brukar innehålla mindre mängd vatten och mer olja/vax.

 2. Maria

  Så bra med dina tips, uppskattar jättemycket!

  1. Jessica Blockström

   Vad kul, tack snälla

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.