Jessica Blockström

Mina bästa verktyg för hårstyling

*Inlägget innehåller reklam för verktyg till hårstyling genom annonslänk till Bangerhead, Ellos och Lyko.*

Du har säkert hört eller läst det redan men din hårstyling börjar redan i duschen. För att få allra bästa resultat så är det viktigt att välja rätt schampo och balsam. Men det roliga jobbet, det kommer ju sen. När man ska fixa formen och finishen. Då behövs bra verktyg och efter många långa år av testande har jag fått ihop ett fint gäng jag verkligen gillar.

Fördelningsprincipen

Jag använder nästan alltid någon typ av  leave-in i mitt hår. Ibland en som bara ger vård men allt oftare blir det en kombination av vård och värmeskydd. Superviktigt när man är på det här steget är att reda ut håret och fördela produkten utan att skada stråna. Till det har jag två saker: Wonder Brush som borstar igenom fint utan att fastna (en räddare i nöden för många småbarnsföräldrar med trassliga hår att reda ut) och en bredtandad och gles megakam som just ser till att värmeskyddet hamnar över alla strån. Den senare har jag flera av, både den jag tjatat om tidigare från Budgie men också en från Kristin Ess, amerikanska märket med både hårvård och hårstyling. Oj, vad jag tjatar på den svenska leverantören att de ska släppa sin roséguldskimrande kam. För den är både bra, snygg (man hittar den snabbt i väskan) och har bättre hållbarhet än Kicks.

Wet Brush från HH Simonsen kostar 154 kr hos Bangerhead där de har den fina Dusty Rose. 

Hårstyling med värmeborste

Jag brukar vänta tills mitt hår är nästa torrt innan jag börjar forma det. Då blåser jag det först en stund upp och ner för att få in luft och fluffighet och sen är det dags att välja verktyg. Med Black Gold Volumizer Dryer från Hot Tools kan jag dock hoppa över det där första steget. Den här värmeborsten både blåser och formar. Eftersom den är stor och oval så går det i raketfart. Svårt med finlir kanske men jag kan få till lite tjusiga böjar ändå och luggen får en rund form. En detalj som är lite sådär är att knapparna är ett vred längst ner. Lite otympligt. Vissa tycker inte heller att kallknappen blir kall men säg den värmeborste som levererar perfekt iskyla med en knapptryckning. Luften blir i alla fall lite svalare. Vill du få böjar som verkligen håller är mitt tips att du virar upp dem försiktigt och fäster med en nål så de får svalna så. Jag gillar att denna är mycket gedigen, skön i handen och snäll mot plånboken. Vill du se hur resultatet blir? Kolla här.

hårstyling med varmluftsborste från hot tools

Black Gold Volumizer Dryer från Hot Tools finns just nu hos Lyko för 760 balubas.

Locktång för maffiga vågor och coolt lyft

På Daisy Beauty Expo blev jag presenterad för Amikas nya megasuperduper stora tång Jumbo High Tide Deep Waver, det största verktyg för hårstyling jag någonsin sett. Tänkte först att det där är knasigt stort och kommer bli klumpigt i mitt lite fjösiga hår. Icke. Otroligt fina lockar kan man få till med denna. Jag har inte testat ursprungsversionen som bara heter High Tide Deep Waver men tänker att den inte ger det där 70-tals lyftet vid tinningen jag annars har så svårt att få till. Cylindrarna på den är nästan hälften så stora.

dubbelt upp av vågtänger från amika
Här ser du skillnaden mellan den vanliga High Tide Deep Hair Waver och den nya Jumbo-versionen.

Bra på båda är att du kan ställa in temperaturen, sladden snurrar fritt, den är lätt att styra och toppen är kall så du kan hålla där. Jo, det finns också ett litet smart inbyggt stativ så du kan ställa ner tången även när den är varm. Så här såg det ut när jag testade denna på mässan.

stora maffiga vågor med high tide deep hair waver från amika

Jumbo High Tide Deep Waver från Amika kostar 1595 kr men finns just nu några hundralappar billigare hos The Look som är leverantörens webbshop.

Plattång för hårstyling på språng

smart liten sladdlös plattång för hårstyling på språng

Vill du ha en smidig liten plattång så är den sladdlösa Unplugged min favorit. Den kan jag ladda för att sedan stoppa ner i väskan och fixa till toppar och slingor om jag ska vidare ut efter något pressmöte eller liknande. Eftersom du inte behöver någon kontakt går det att lösa var som helst. Laddtiden håller ca 20 minuter, du kan ladda den i datorn med USB och du får samma suveräna teknologi som alltid hos GHD (185 grader plus Dual-zone teknologi). Knapparna är lätta att ratta och håret går att antingen platta eller vrida till för mjuka vågor. Läs mer om Unplugged här. 

Unplugged Hair Straightener från GHD finns i vitt och svart, du hittar den på Bangerhead för 2589 kr. 

Tidernas bästa kit för hårstyling

dysons airwrap i julens färg

Det går inte att skriva om hårstyling och värmeverktyg utan att nämna Dyson. Det var märket som gjorde att jag faktiskt tycker det är kul att föna, forma och fixa. För det är ett helt otroligt kit med så många användningsområden. Den nya versionen har dessutom en hel del nya roliga tillbehör, som Flyaway där fnisset liksom trycks in under hårsvallet och blir osynligt. Man har också fixat så att locktillbehören går att använda för att locka både åt höger och vänster. Med den första fick du byta tillbehör när du skulle locka åt andra hållet. Väldigt omständigt. Air Wrap är det verktyg jag använder allra mest här hemma för att det är så smidigt, snällt mot håret och blir så snyggt. Så här. hårstyling med dyson air wrap complete multi styler

Det finns dock en hake – Dysons succé-kit är vansinnigt dyrt. Jag tycker att den är värd eftersom du får den allra senaste teknologin och man har lagt ner så mycket tid och forskning på denna. Alla detaljer är genomtänkt, t ex sitter knapparna perfekt och är så lätta att använda. Men köp den bara om pengarna finns. Är det luftigt på kontot finns billigare redskap som också är bra, även om de ärligt inte kommer upp i samma klass. Köp inte på avbetalning, det är sånt som kommer och biter en där bak sen. Det finns faktiskt en hake till. Vill du kunna göra snygga studsiga lockar? Köp Hot rollers eller Cordless Wand, både från Babyliss. Lockar man gör med Air Wrap blir mer som mjuka vågor pga att värmen inte är tillräckligt hög.

Air Wrap Complete Multistyler från Dyson finns i flera färger, julens limiterade kollektion är den du ser här ovan. Det är den dyraste, 5990 lusidorer går den loss på. Du hittar den i Dysons egna butiker men också på Lyko. 

Sista detaljen i min hårstyling

hårspännen som inte förstör din hårstyling när du sminkar dig

Jag vet inte hur du gör men jag fixar håret först och mejken sen. Och som synes så har jag ju lugg. För att hålla håret borta utan att förstöra frisyren jag fixat så har jag införskaffat ett antal Makeup Hair Clips (de ligger lite överallt här hemma), de där som är inspirerade av hur makeupartister tidigare satte upp håret på modellerna med lite papper mellan spännet och håret. Jag älskar min sköldpaddsmönstrade, det känns lite extra lyxigt. Dessa hittade jag hos det svenska accessoarmärket By Barb. De är platta och har inga taggar men sitter ändå riktigt bra i håret.

Makeup Hair Clips från ByBarb kostar 99 kr och du hittar dessa hos Ellos. 

Har du några frågor eller funderingar? Lägg gärna in en kommentar!

Ha en fin kväll och första advent, när den kommer 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Kamilia

    hej, visste du att dyson air wrap som redan var svindyr gått upp med 2000?

    1. Jessica Blockström

      Oj, nej det hade jag inte fått info om. Det låter ju ganska så galet även om den är bra. Tycker det är så konstigt att de inte släpper bara själva ”handtaget” med ett par tillbehör och lägger priset lägre. Då skulle så mycket fler ha möjlighet att köpa den.

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.