Jessica Blockström

Månadens profil – nagelgeniet Frida Selkirk

*Inlägget innehåller reklam för nagellack från London Grace x Frida Selkirk genom annonslänk till Åhléns.*

Frida Selkirk med nagellacken hon tagit fram för London Grace
Frida Selkirk med sina nagellack för London Grace.

 

Om du följt mig ett tag så har du säkert redan hört en hel del om nagelstylisten och entreprenören Frida Selkirk. Men nu vill jag lyfta henne lite extra för den här hösten har det hänt så mycket roligt kring Frida.

Förutom att hon tillsammans med Silvia Adlesic Holmgren öppnat fler nagelsalonger under namnet Nail Democracy* så är Frida Selkirk högst aktuell just nu med ett unikt samarbete. Det är första gången hon gör ett samarbete med ett nagellacksmärke. Tillsammans med London Grace har hon tagit fram sex nagellack i en otroligt härlig kollektion. Jag fick mina naglar fixade av Frida för några veckor sedan med just två av färgerna från den här humörhöjande serien. Du kan se resultatet lite längre ner i inlägget. När vi sågs passade jag på att ställa några snabba frågor kring den och vinterns trender på nagelfronten. Kolla här,

Du brukar tacka nej till förfrågningar. Vad var det som klickade rätt den här gången?

– Det handlar nog om allt, både samarbetet och villkoren kändes rätt. London Grace är ett modernt och trendsäkert nagellack som också är ett medvetet val för konsument. Så klockrent! Jag hade även en relation med dem sen tidigare vilket kändes tryggt.

Färgerna i kollektionen London Grace x Frida Selkirk.

 

Visste du med en gång vilka färger du ville göra?

– Jag var säker på färgvalen men jag hade en för mycket. Så det fick bli en ”kill your darlings”. Jag valde de färger som stack ut lite mer.

Det osar verkligen fest och glädje om färgerna. Var det meningen?

– Verkligen. Vinterns partysäsong var temat.

Naglarna målade i Stockholm, en mörkt blå som beskrivs såhär: Staden som på vintern är så mörk och kall, men ändå så vacker och klar. Med en självsäker attityd och en vilja att göra rätt är stilen minimalistisk. Denna färg är en lugn dov och riktigt mörk blå, helt täckande, helt utan skimmer och helt okomplicerad.

Frida Selkirk om favoritfärgen

Vad var svårast med att ta fram sin egen kollektion?

– Svårast men också roligast var att redan i maj ta beslut om vad jag skulle vilja ha i november. Men jag ”nailade” det! Sen är det lite knepigt för mig att rätta sig efter ett annat varumärke. Jag ville göra om massor i både design på flaskorna och namnen men fick böja mig lite. Men försöka går ju.

Frida Selkirk fixar manikyr på modell i färger från London Grace-kollektionen.
Frida med swirls i färgerna London och Tokyo och modell med Milano.

Hur kom du på namnen?

– Jag hade massor av idéer från början som tyvärr inte fungerade. Jag var inne mer på känslor men hos London Grace har de alltid namn på sina lacker. Min kollega Nicole föreslog då städer och det kändes så rätt. Jag älskar att resa och vissa städer är så starkt förknippade med en speciell vibe, en känsla, så det kändes perfekt.

Vilken är din egen favorit?

– Jag älskar alla färgerna men är alltid lite extra svag för grönt. Kanske för att grönt inte är så självklart. Det kräver lite självförtroende. Det gillar jag.

Här Fridas konstverk på mig när jag fick testa lackerna i nya London Grace-kollektionen, en kombination av den guldiga Dubai och den gröna London. Den senare beskrivs såhär: Staden som står för det rebelliska, kaxiga och pulserande, där vintagemode möter musik och pubar. Denna färg är en riktigt mörk, mättad, vintrigare grön som är helt täckande och utan skimmer.

 

Frida Selkirk om festnaglar & höstens nageltrender

Hur tänker du när du ska fixa festlook till dina egna naglar? Matchar du outfiten eller väljer du lack först och kläder sen?

– Det beror helt på humör. Jag har verkligen inga regler.

Hur ser trenden ut för jul & nyår? Något som sticker ut?

– Metall är superstort men också det nya reflekterande glittret.

Fridas senaste konstverk på mina naglar, coola flammor i silvermetallic. Kan vara den snyggaste designen hon trollat fram åt mig.

 

Nagellacken i London Grace x Frida Selkirk-kollektionen kostar 149 kr/st och du hittar dem hos Åhléns.

I helgen ska jag matcha mina silverflammor med silverkajal, det är dags för att testa två nya pennor i just den färgen. Kolla in här och på Instagram om du är nyfiken på hur det kan se ut….

Ha en fin kväll 🧡

*Nail Democracy är Sveriges första salongskedja där man ger schyssta villkor till de anställda med kollektivavtal osv. Läs mer om dem här.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

7

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.

Arkiv
Kategorier