Jessica Blockström

Mina mest använda hudvårdsprodukter 2022

*Inlägget innehåller reklam för mina bästa hudvårdsprodukter 2022 genom annonslänk till Hudoteket, Lyko, Maggie by Kakan, Sephora, Skincity och Åhléns.*

favoriterna bland årets hudvårdsprodukter

Snart har ett helt år till gått och oj så många trevliga nya hudvårdsprodukter som trillat in i min rutin. Skulle kunna bli ett väldigt långt inlägg om jag skrev om alla så bestämde mig för att ringa in det till sex stycken. Alla med något alldeles extra. Inte lätt men ändå överraskad att jag ganska snabbt hade klart för mig vilka det fick bli. Det är en hel hög nyheter men också en som kom så sent förra året att den ändå kvalar in. Kolla här.

Mina sex mest använda hudvårdsprodukter 2022

Rengöringen som gör rutinen till en SPA-ritual

balmig favorit bland rengöringar som slår många andra hudvårdsprodukter

Tycker du rengöringen på kvällen är tråkig? Då har du inte testat Golden Amber Probiotic Cleansing Balm från svenska ekolyxmärket Mette Picaut. Det här är en pärla bland hudvårdsprodukter, en len gelbalm som gör rutinen till en upplevelse. Den doftar mysigt av len honung, konsistensen smälter under masserande fingrar och smuts och smink löses smidigt upp. Den är sedan inte alls svår att skölja av med ljummet vatten. Huden känns lugn och ren och fräsch, så redo att ta emot nästa steg. Det tog tid för Mette att få till det eftersom hon ville göra ett rengöringsbalm som var ekologiskt och naturligt, något som inte var möjligt för några år sedan. Men hon gav sig inte och till slut fanns ingredienserna där. Här finns havtornsextrakt som är rikt på omega fettsyror, betakaroten som är lugnande och antiinflammatoriskt, aprikoskärnolja med naturligt A-vitamin samt prebiotika och probiotika som stärker din huds mikrobiom. Så glad att Mette är en envis typ.

Golden Amber Probiotic Cleansing Balm från Mette Picaut är en dryg sak på 125ml som kostar 399 kr och du hittar den hos Hudoteket.

Dropparna som lyser upp varje glåmig morgon

c-vitamin som olja från maggie by kakan

För några månader sedan kom ett litet vadderat kuvert med tre små labbprover. Det var nyheter på gång från Maggie by Kakan som skulle lanseras under hösten. Två av dem har redan landat men den tredje har blivit försenad och nu börjar jag bli lite otålig för min lilla flarra är snart slut. Min hy har verkligen gillat dessa gyllengula droppar med Vitamin C Oil. Många gånger tycker jag serum med C-vitamin har en lite märklig konsistens, liksom blöt men ändå torr på samma gång. Inte denna. Det här är en len olja som smälter in i huden och gör den len, lystrig och strålande fräsch. Jag upplever också att den blir finare i tonen. Doftar gott gör den också, en mjuk citrus. En fröjd att använda helt enkelt. Förutom C-vitamin så finns här andra antioxidanter som E-vitamin och Lykosol samt squalane och tistelolja. Jag använder denna på morgonen och den blir en så härlig kombo med serumet nedan, som jag har till kvällen.

Vitamin C Oil från Maggie by Kakan kostar 600 pickadorer för 30 ml och du hittar den här på deras egna hemsida där den snart går att klicka hem. Nyfiken på fler produkter från MbyK så finns recension av nattmasken här och rengöringsbalmet här.

Retinolen som ger snyggare hudkostym

Kan en produkt verkligen vara värd så mycket? Det är en av frågorna jag fått efter att ha pratat mig varm om Versos nya serum. Svaret är absolut ja om man vill investera i sin hud och såklart har råd att lägga dessa slantar. Det finns andra bra produkter för mindre pris. Men här får du något exceptionellt med helt ny teknologi. Jag har inga problem med att ett litet svenskt bolag tar betalt för all tid, genialitet och forskning man lägger på att få fram nya spännande hudvårdsprodukter. Så vad är det i denna som är speciellt? Man har för första gången lyckats få ihop A-vitamin med niacinamid i en och samma molekyl. Det gör a-vitaminet betydligt mer stabilt och du får ut max av båda dessa hudförbättrare. Huden blir också otroligt mycket finare. Klarare, fräschare, piggare, studsigare, jämnare osv. Förutom geni-molekylen (framtagen av ett italienskt snille) så finns här också annat trevligt som extrakt från lakritsrot och squalane. Jag har använt upp en flarra och sörjer lite att jag nu måste gå vidare på grund av att detta är mitt arbete. Men jag kommer tillbaka. Det är jag helt säker på.

Super Elixir with Near 1 från Verso kostar 1800 kr och du hittar det hos Skincity.

Ögonkrämen med drömmig formula

lyxig gelcreme till ögonen som är en av favoriterna bland årets nya hudvårdsprodukter

Det har inte varit någon brist på bra lanseringar när det kommer till området kring ögonen. Men en sticker ut lite extra för att den både är väldigt bra och så otroligt härlig att använda. Det är Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme från Estée Lauder. Jag har inte sovit bra den här hösten. Förutom begynnande klimakteriesymptom så har sonen på andra sidan Atlanten spelat match när det är natt här.  Jag klarar inte att titta, alldeles för nervös att han ska få en tackling osv. Det finns dock delar av familjen som envisas med att sitta uppe. Även om ljudet är nere på nästan noll så är kommentatorerna over there galna – jag vaknar varje gång det blir mål av att hela tv:n darrar av ”he scooooooooooooores”…. Tack nya goa gelcreme från Lauders ANR-serie för att jag ändå inte ser ut som ett ras. Den motverkar inte bara mörka ringar med peptider plus någon smart teknologi utan ger också djup härlig återfuktning. Formulan är otrolig, en slags studsig och sammetslen gel. Den har alla möjligheter att bli en ikon som modern i samma serie. Henne kan du läsa om här.

Advanced Night Repair Eye Supercharged Gel-Creme från Estée Lauder kostar 710 balubas för 15 ml och du hittar den på Åhléns.

Pulvret som sveper bort fnas

hudvårdsprodukter i ny skepnad, pulverexfoliering för känslig hy från dermalogica

Jag erkänner att jag är lite dålig på exfoliering, det är så ofta jag upplever att huden känns några nummer för liten efteråt. In på scenen kommer Dermalogica med den utmärkta nyheten Daily Milkfoliant, en lillasyster till märkets ikoniska storsäljare med nästan samma namn. Åh, vad jag gillar denna. Ett pulver du mixar med vatten till en mysigt len och lite lätt löddrig massa som sedan masseras över huden med fingrarna. Den slipar bort fnas utan att huden blir det minsta rodnad, irriterad eller stram. Nyckeln är kombinationen av arginin, havremjöl, kokosmjölk, vindruvsextrakt och papain (exfolierande enzymet från papaya). En perfekt hjälp till att som upplever att huden är extra känslig nu och kanske yttorr. Produkterna som följer tas upp mycket bättre.

Daily Milkfoliant från Dermalogica finns i två storlekar, en på 13 mg som kostar 195 kr och en större på 74 g som går för 755 kr. Detta är en superdrygis så den lilla räcker länge om du vill testa för en mindre peng först. Du hittar båda hos Lyko. 

Ansiktskrämen som är len njutning

fluffig ansiktskräm från drunk elephant som är perfekt när det är bistert väder

När man testar så mycket hudvårdsprodukter som jag gör är det bra att ha något som också bara är snällt och ganska neutralt. Som ger fukt och lugn till huden. Speciellt nu när det är minus på termometern ute. Här har jag hittat en ny favorit i år, närmare bestämt Lala Retro Whipped Cream från Drunk Elephant. I den här pressburken har man fått till en ansiktskräm som är rik utan att kännas tung på eller täppa till huden. Det är en vegansk mix av välgörande växtoljor som marula, baobab och ximenia (lite av märkets signaturinnehåll) tillsammans med växtceramider. En riktig goding jag återkommer till hela tiden.

Lala Retro Whipped Cream från Drunk Elephant kostar 689 kr och den finns exklusivt på Sephora.

Nu vill jag gärna veta om du fått några nya favoriter under året? Tänkte också utmana mina duktiga bloggkollegor att plocka upp tråden. Håller tummarna för att t ex Arga tanten, Agneta Elmegård, Bjooti-Katta, Elin Fagerberg, Molkan (som bygger om), My favorite beauty-Josefine och Kicki Norman vill hänga på. Älskar att se vad andra har hittat för pärlor och få inspo så hoppas att någon av dem hoppar på detta.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

23

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Josefine

  Tack för roligt inlägg och utmaning! Har börjat fundera – men det är inte helt enkelt. Blev väldigt sugen på din ögonkräm 🙂

  1. Jessica Blockström

   Den är verkligen oväntat härlig. Och bra ☺️ ska bli kul att läsa din lista!

 2. Filippa

  Jag var skeptisk länge men ska erkänna att Mantle Chill Cream har seglat upp som en vardagsfavorit, likaså Klairs Freshly juiced Vitamin E mask också har smugit sig fram, inga revolutionerande ändringar men skön och ger återfuktad lugn hy. Sen är Decubal Lips & Dry Spots nåt som finns i 3 jackfickor.

  1. Jessica Blockström

   Hej Filippa,
   Ja, Mantles Chill Cream är skön och Decubal är ju toppen, speciellt om man lätt får sprickor kring/på läpparna och så bra att den inte fryser när det kryper ner långt under nollan. Klairs mask är jag inte supertjust i, tycket konsistensen är märklig. Men kul att du har hittat en favorit där

 3. Linda

  Hittade tillbaka till Embroylisse i år och jösses vilken pärla den är!

  1. Jessica Blockström

   Oh, det var så länge sedan jag testade den. Kanske dags att ge den en chans igen ☺️

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.