Jessica Blockström

Silverkajal får din makeup att glittra

*Inlägget innehåller reklam till silverkajal genom annonslänk till Eleven, Kicks, Lyko och Åhléns.*

Veckans makeuplook med silverkajal

Inte långt kvar av det här året men en av de trender som seglat upp såhär i elfte timmen är silverkajal. Förutom den stora snackispennan från Victoria Beckham har det nyligen landat en fin en från Sweed. Euphoria är en ljusare silver än Beckhams Satin Kajal Liner. Det är inte den enda skillnaden men jag återkommer till det i ett senaste inlägg. Här tänkte jag visa hur jag kombinerar den här heta nyansen på ett sätt som känns modern och snyggt och inte utspökat. Det är egentligen en ganska enkel look med får produkter och mjuka färger. Jag har också gjort en reel där du får se looken växa fram, du hittar den här.

Produkterna till look med silverkajal

Ny smart duobas

Som grund hade jag en av mina favoritprimers, xxxx från RMS Beauty. Den kan du läsa mer om här. Ovanpå den arbeta jag in Stay All Day Foundation & Concealer som är precis detta. I den undre delen av burken finns en krämig och medeltäckande foundation. Under locket döljer sig en minst lika krämig och ganska kompakt concealer. Den är trots detta väldigt lätt att tona in i huden och du behöver pyttelite av den senare så har du gömt undan det mesta av mörka ringar och rodnader. En riktigt trevlig bekantskap och precis som namnet antyder sitter den mycket bra. Du kommer få se mer av Stila här på bloggen. Det är ett gammalt favoritmärke som ny lanserats igen här i Sverige. På kinderna blev det ännu en RMS-favorit, närmare bestämt den lystergivande ”Re” Dimension Hydra Powder Blush i French Rosé. Här kan du läsa om det. 

Stay All Day Foundation & Concealer från Stila kostar 469 kr och du hittar den hos Lyko.

Lyster med hajpad highlighter

För lite extra festlig lyster så arbetade jag in Maybellines hajpade Instant Perfector som ska vara en dupe på Charlotte Tilburys mycket svåråtkomliga Flawless Filter. Jag kommer göra en noggrannare genomgång av vad som skiljer dessa snart, så håll utkik här på bloggen om du är nyfiken. Vill du ha snabb och lättapplicerad glow i flytande format är denna superenkel att dutta på kinden med den stora applikatorkudden och sedan badda in med fingrarna. Min nyans heter Light Medium.

Instant Perfector 4-in-1 Glow från Maybelline kostar 179 kr och du hittar den i hela sju nyanser hos Lyko.

Festtrick med silverkajal

Jag gjorde en väldigt enkel bas med en skugga i ljust brunt från Tarte-paletten Tartelette in Bloom bara för att jämna ut färgen på locket och ge kajalen en grund att fästa i. Sedan målade jag med Victoria Beckhams silverkajal, som heter Sea Grey, längs med hela franskanten, drog ut den i en vinge och band ihop linjen under ögat. Den var oerhört lätt att måla med, väldigt mjuk men följsam. Och den sitter förvånande bra. Det enda trista med denna är att den fick resa hela vägen från USA för att komma hem till mig och det tog typ tre veckor. Inte så hållbart tyvärr. Men så fin den är på. För att poppa den egna ögonfärgen så körde jag med ny svart kajal från L’Oréal Paris som inliner. Den är klassisk penna, sitter också toppenbra och har ett mycket trevligt pris.

Satin Kajal Liner i Sea Grey från Victoria Beckham Beauty kostar ca 24o kr minus frakt. Den kan endast köpas via märkets hemsida eller i VB-butiken i London. Le Khol Naturel by Paradise från L’Oréal Paris kostar bara 79 balubas och den finns hos Eleven.

Maffiga volymfransar

Många är tvåtaktarna som passerat mina fransar men jag brukar tycker det blir kladdigt och svårjobbat med först primer och sedan mascara. Det var till jag testade nya PRO XXL Volume. Här blir inte fransarna så stela av den vita primern. Istället gifter sig de två väldigt bra och fransarna blir otroligt fylliga. Borsten är skönt böjd men kanske lite klumpig så det blir inte riktigt något finlir. Precis som alla andra produkter i inlägget sitter formulan här så bra.

PRO XXL Volume Mascara från L’Oréal Paris kostar 189 kr och du hittar den på Åhléns.

På läpparna svepte jag en gloss som har plumpande och lätt glimrande formula, det blev väldigt fint. Dock är denna en ny stjärna från Dior som lanseras först i vår. Vill du ha något liknande så kika på MACs Dazzleglass i Sugarrimmed eller Dressed to Dazzle. De finns hos Kicks.

veckans look före och efter med silverkajal
Här veckans look före och efter.

 

Vill du se fler veckans look hittar du dem här. Nu ska jag förbereda mig på en hattig natt då sonen är på väg hem från USA för att fira jul och har en lång och lite krånglig resväg hem med flera stopp. Men som jag längtar, har inte fått krama honom sedan augusti…

Ha en fin fjärde advent 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

 

12

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.