Jessica Blockström

Mina mest använda makeupverktyg just nu

*Inlägget innehåller reklam för makeupverktyg genom annonslänk till Bangerhead, Kicks, Lyko, Meds och Skincity.*

Tjoohoo, nu är jag tillbaka efter att ha tagit lite oväntat långledigt från bloggen i helgerna. Hoppas ni fortfarande vill hänga med här! Jag rivstartar med ett långt inlägg om makeupverktyg. Det kommer att bli borstar, pincetter och penslar som jag gillar extra mycket – de som går varmast här hemma helt enkelt för att de har något alldeles extra. Här kommer min topplista på bästa verktyg för makeup just nu.

Bästa makeupverktyg 2023

Kanske tycker du att en kam och ett par hårspännen är märkliga att ha med i ett inlägg om makeupverktyg. Men faktum är att just dessa båda är liksom starten för mig, när jag delar luggen på mitten och klämmer fast den med dessa makeupclips så signalerar det att nu händer det. Kammen finns tyvärr inte att köpa (än) men Makeup Clips från ByBarb kan du bl a hitta på Lyko för 99 kr. Där finns de också i svart och vitt.

Bästa makeupverktyg för basen

Jag har inte varit superimpad av foundationborstar över tiden men den senaste som landade på mitt sminkbord är otrolig. Ambient Soft Glow Foundation Brush från Hourglass är en dyrgrip men med denna går det så lätt att få en helt perfekt finish på foundation. Den är ganska tät och liten med rundad topp vilket gör att man kommer åt även där det är vinklar och vrår.

Ambient Soft Glow Foundation Brush från Hourglass kostar 589 kr och den finns på Skincity. Bioblender från EcoTools är tillverkad i nedbrytbart material och den kostar 99 kr hos Bangerhead. 

 • Förutom ovan nämnda går också den mest naturvänliga makeupsvampen jag känner till varm här hemma. Den preppar jag med settingspray och duttar sedan fram en otroligt fin lystrig yta. Det får dessutom basen att sitta så mycket bättre. Min suveräna concealerborste från Bobbi Brown finns inte längre men en liknande som gör att produkten gifter sig med huden och har perfekt storlek för att också komma in vid ögonvrån är den lilla änden på Flaers duoborste 108 som du hittar här.

Bästa makeupverktyg till ögonen

När det kommer till penslarna jag använder för att rama in ögonen så är det några riktiga gamla trotjänare plus en ny stjärna jag jobbar med.

Skuggplaceraren

 

 • En av de bästa för att svepa på ögonskugga över hela locken men också lägga lite mer målriktat i globlinjen är Backstage Eyeshadow Shader Brush från Dior. Jag vet inte hur många år den funnits i min borstgarderob men trots flitigt användande är den fortfarande lika mjuk, plockar upp skugga lika bra och fördelar den lika jämnt och fint som om den var ny. Den är också perfekt storlek, inte för stor men inte heller för pluttig.

Backstage Eyeshadow Shader Brush från Dior kostar 350 kr och du hittar den hos Kicks.

Detaljskaparen

 • För att mjuka upp eller sota en ögonpenna är det oftast MACs 219 Synthetic Pencil Brush jag kör med längs franskanten. Den är mjukt rundad i toppen men har ändå en bra formad spets så att man kommer in nära fransarnas rötter och kanten under. Själva stråna sitter ganska kompakt för att inte vika sig när man arbetar.

219 Synthetic Pencil Brush från MAC kostar 215 kr och den finns också på Kicks.

Vingmästaren

 • Länge länge letade jag för att hitta en ersättare till min favoritborste för eyeliner från Linda Mehrens, som tyvärr inte går att få tag på längre. Plötsligt ramlade jag över en från Sigma och så kul är att denna faktiskt är ett kap. Inte precis lika bra som Lindas, jag tror inte jag kommer att hitta någon som den. Men ändå, detta makeupverktyg är mycket smart utformat med sin nätta och tydligt snedskurna spets med precis lagom motstånd för att kunna dra en elegant linje eller få till en tjusig vinge och den kostar knappt en hundring.

E06 Winged Liner från Sigma kostar 135 kr på Meds.

Brynplockaren

 • Förutom ovan nämnda så har jag den suveräna Slant Tweezer från Tweezerman som plockar även de pluttigaste brynen tack vare den 25 gradiga handslipade vinkeln och den spräckliga borsten från en av Flaers kollektioner. Den senare använder jag för att fylla i brynen med tonat brynvax. Du kan läsa mer om det här.

Rose Gold Slant Tweezer från Tweezerman finns för superpriset 189 kr hos Bangerhead. 

Bästa makeupverktyg för sista touchen

Rougefixaren

 • Jag har gått igenom många rougeborstar genom åren men inte riktigt hittat den där drömborsten. Men här är hon, den nästan löjligt dyra Blush Brush från Hermès. Helt ärligt så gillade jag den inte alls när jag först fick den i min hand. Jo, den är så fin och så med sitt vackra handgjorda och lackade handtag. Men jag upplevde att den var hård. Jag måste ha varit trött eller något för nu älskar jag den. Det här är en borste som verkligen smeker på rouget så snyggt och tonar ut det helt sömlöst. Fråga mig inte hur, det bara händer.

Blush Brush från Hermès kostar galna 1050 kr och den finns på NK i Stockholm alternativt på märkets egna webbshop.

Krämfavoriten

 • När jag använder krämrouge väljer jag dock en annan borste, då är det MACs duofiber-variant som heter 188S som gäller. Eller den hette ska jag kanske säga. Det här är ytterligare en stjärna som inte längre görs, kan inte förstå det. Såklart finns det liknande, kolla t ex på svenska märket Hickap där det finns många både mycket bra och prisvärda borstar. Som ersättare till min MAC-borste skulle jag välja Face Shaper 403 som också den har glesare med strån i toppen.

Face Shaper 403 från Hickap kostar 129 kr och den finns på märkets egen webbshop. 

Puderproffset

 • Puder har aldrig varit en favoritgren men jag har ändå upptäckt hur mycket bättre sminket sitter om jag har en riktigt bra variant. Jag vill dock absolut inte ha det överallt. För att kunna punktmarkera behövs en mindre men mycket fluffig borste. När Gucci Westman lanserades sitt pressade puder fick jag en som gått varm sedan dess. Powder Blush är perfekt ovalt formad och plockar upp precis så lite löspuder jag önskar för att det inte ska synas. Den är nästan löjligt mjuk och behaglig mot huden. Men så är det japanskt hantverk också.

Blush Brush från Westman Atelier kostar en bra slant, hela 980 kr men här har du en borste du kan ha hela livet om du sköter den. Du hittar den exklusivt på Cow Parfymeri. 

Har du några frågor? Bara att skriva dem här nedan eller på Instagram. Har du några favoriter när det kommer till makeupverktyg? Alltid kul att få tips och kanske hitta någon ny pärla. Tipsa gärna i kommentarerna.

Nyfiken på mina mest använda hudvårdsprodukter just nu? Spana in detta inlägg.

Nu dags att sova, imorgon har jag tidigt pressmöte på schemat. Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

 

 

13

Detta inlägg har en kommentar

 1. Soffan

  Hej fina Jessica!
  Saknar liksom du MAC 188S, har testat Hickaps 403 face shaper men tycker inte den ens är i närheten av MAC. Har du andra förslag på alternativ till MAC 188S?
  Tror vi är många som efterfrågar en efterföljare…
  Letar o letar…
  Kram!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.