Jessica Blockström

Härliga hårtrender på skönhetsmässan

*Inlägget innehåller reklam för produkter till hårtrender genom annonslänk till Bangerhead och Parfym.se*

på tunnelbanan med hårtrender i huvudet
Taggad på tunnelbanan inför Daisy Beauty Expo och fredagens föreläsningar som bland annat handlade om vårens stora hårtrender.

 

I söndags blev det ett inlägg om den härliga hudvården som visades upp på helgens skönhetsmässa. Nu är det dags för del två i rapporteringen. Den här gången tänkte jag gå igenom vad som hände på hårfronten. Det var inte lite kan jag lova. Kul för jag älskar verkligen hår! Vi fick kika på hårtrender och klämma på nya spännande produkter att piffa frillan med.

Vårens stora hårtrender – produkter

värmeskydd är en av vårens hårtrender
Hasse är grand master på hår och grundare av Noir Stockholm. Här visar han gängets senaste innovation.

Het spray

Vi fortsätter att locka håret den här våren och till det behövs värmeskydd. Det är en kategori som exploderar nu. Du kan numera välja mellan otroligt spännande och smarta produkter att skydda stråna med när du ska använda värme. Bland de hetaste skydden hittar du sprayerna och misterna som appliceras i torrt hår. Fiffigt då du kan styla om håret utan att behöva blöta ner det igen. En innovativ nyhet att spana in är Imperial Grace från svenska Noir Stockholm. Denna gör så mycket mer än skyddar. I den här formulan finns en slags mikrofibrer som förbättrar kvaliteten på stråna. Vi fick se det hända framför ögonen när grundaren av Noir Stockholm, Hasse Nilsson, körde stylingsessions på mässan. Glansen blev så fin och håret så slätt (fast lockigt).

Imperial Grace från Noir Stockholm kostar 289 kr/250 ml och den kommer snart att landa på Parfym.se.

Fuktboostande vård för torrt hår

Alla hår behöver fukt även om lockiga är de allra törstigaste. Anledningen är att fjällskiktet aldrig är helt slutet på den här hårtypen. Björn Axén var inte på mässan men jag vet att de är på gång med en serie som heter just Moisture. Amika följer upp Dream Routine, sin fuktbombande succélansering på förra Daisy Beauty Expo, Det är masken för torrt hår som du sover med för att vakna till ett fräschare, luftigare och finare svall. På den här mässan presenterades Hydro Rush bestående av schampo, balsam och leave-in. Jag älskar deras förpackningar, blir så glad när jag ser den här retro-designen. Men framför allt tänker jag att det här kommer pigga upp mitt något torra vinterhår.

Hydro Rush från Amika finns än så länge bara hos Hairsale.se men där hittar du bl a ett prisvärt kit med schampo och balsam.

Luftiga borstar

Den började dyka upp i smyg i höstas och nu på skönhetsmässan fanns två stycken. Jag tänker på ventilborstarna som har en elementliknande design. Den ena riktigt rolig, en rund borste i pastell från polska Ilu. Den heter Lollipop, är lätt i handen och ger skön massage av hårbotten. Den öppna designen gör att håret torkar fortare när du fönar det men storleken får den att kännas en smula otymplig. Kul dock för den som älskar gulliga pastelliga saker. Lollipop har inte landat i butik än.

Wet Brush modell är lite mer elegant. Med Flex Dry minskar du tiden det tar att föna håret torrt med nästan 30 %. Precis som borsten märket först blev känd för fungerar även denna i vått hår. Piggarna är gjorda för att glida genom stråna utan att du behöver rycka eller dra. Min frisyr Anett på Bon Hair skrattar bara åt min upphetsning över dessa borstar. Jag minns det inte men tydligen var de stora på 80-talet. Allt går igen….

Flex Dry från Wet Brush har ett ca-pris på 229 kr men kostar 155 kr hos Bangerhead.

Vårens stora hårtrender – frisyrer

En av föreläsningarna i fredags leddes av Headbrands, ett skånskt företag som är proffs på hår. Det märktes under den stund vi lyssnade till deras dragning. Förutom att jag lärde mig mer om hur man kan fixa bättre återfuktning till håret, hur fjällskiktet fungerar, att de flesta har tre olika hårtyper i ett hår (vilka tre har du?) och på vilket sätt kurer som fixar bindningar i håret fungerar så hade de en del som handlade om vårens stora hårtrender. Dessa lyckades man få till i en och samma frisyr. Hur ser det ut? Så här!

Vårens trendigaste detalj är luggen i en så kallad bottleneck-stil. Det betyder att den hänger i brynen och på sidorna är den lite längre, landar någonstans vid kindbenen för att framhäva dem och rama in ansiktet fint. Frisyren är klippt i butterfly-stil där topparna ska likna vingar på en fjäril. Vet inte vad det här med djurtema på frisyrer tog sin början. Förra årets hetaste var wolf cut och någon gång i höstas började butterfly synas både här och där. I vilket fall så gillar jag ju det här. Så långt från min egen frilla är det inte.

Nästa inlägg siktar jag in mig på makeupen och naglarna från mässan. Kika gärna in här då 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

11

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.