Jessica Blockström

Veckans look med budget mascara

*Inlägget innehåller reklam bl a för budget mascara genom annonslänk till ASOS, Kicks, Lyko och Rapide.*Det var inte bara många roliga märken och nya produkter att upptäcka på Daisy Beauty Expo förra helgen. När så många skönhetsnördar ses så blir det en hel del snack även om favoriter man fått, hajpade produkter man kanske inte tyckt om så mycket och tips på lite mer dolda pärlor. En sådan klickade jag genast hem när mässan var slut för att kolla om den verkligen är så bra som alla sa, en budget mascara som kostar under hundra lappen. Den är en av nyheterna som du kan se i veckans look. Men vi börjar från början. Så här såg det ut före och så här såg det ut efter.

före och efter budget mascara
Lite lätt mosig och inte helt nyduschad version till vänster. Höger mer pigg och piffad och redo för dagen.

Lätta basen

Skin tints är en av de stora trenderna på basfronten. I veckan presenterade MAC en nyhet just i den kategorin. Strobe Dewy Skin Tint levererar en daggig lyster, ganska mycket så vilket gör att jag inte har den i hela ansiktet. Så är den också inspirerad av märkets ikoniska highlighter Strobe Cream. Precis som andra skin tints finns här en hel radda med hudvårdande ingredienser, formulan är väldigt enkel att applicera, har lätt utjämnande effekt och smälter fint in i huden. Men som sagt, lite för glansigt blir det för min näsa. Där körde jag en mix av Nars concealer och It Cosmetics CC+ Nude Glow istället. Men i övriga ansiktet – älskar denna. Tror den också kommer bli väldigt härlig när värmen stiger. Jag har färgen Light 3.

Strobe Dewy Skin Tint från MAC finns i 16 nyanser, kostar 340 kr och finns att bevaka på Lyko.

Rouge med drag i

Jag vet inte vad det är med min hy men det känns faktiskt som att den slukar rouge. Trots att jag idag testade en nyhet för mig som visade sig vara mycket pigmentrik så blev det till slut ändå inte så värst färgstarkt. Men fint! Det verkar som puderrouge är på väg tillbaka. Kanske inte så konstigt eftersom vi använder så mycket krämprodukter och blir det för många så kommer allt mest glida omkring. Everlasting Refillable Blush från KVD är inte bara en så fin produkt att se på. Den har en silkeslen formula som trots sina rika pigment går galant att tona in. Trots att jag är rätt blek vågade jag mig på Snapdragon på bilden ovan och du kan själv spana in hur det gick till när jag gjorde min senaste reel med veckans look. Plus för att det kommer refill också!

Everlasting Refillable Blush från KVD finns i tre nyanser, kostar 299 kr och du hittar det på Kicks.

Ögonlook med budget mascara

Det blev några gamla favoriter som fick rama in ögonen. Jag använde två av skuggorna i Ilias suveräna The Necessary Eyeshadow Palette i Cool Nude: Teardrop och Just. För att få lite mer tryck målade jag med favoritpennan Stylo Contour des Yeux från Gucci. Med nya linerpenseln från Sigma fixade jag till finliret. Sedan var det dags att testa min nya budget mascara. Det blev mycket snack om Lash Beats från Elf på mässan. Den kostar under hundringen men ska vara minst lika bra som Diors Pump, enligt makeupartisten och skönhetsjournalisten Emelie Johansson. Så vad tycker jag? Helt otroligt fina blev fransarna och det går verkligen att bygga med den här formulan. Borsten är en gjuten plastpiggsvariant som kammar igenom snyggt och du får enkelt färg även på den undre fransraden.

Lash Beats Mascara från Elf kostar 89 kr och du hittar den hos ASOS.

Snabbjobbad brynpenna

En produkt som verkligen växt i mina ögon är Brow Twist från Rapide. Det är en ganska mjuk penna med en snedskuren och triangelformad spets. Du kan inte göra strån med den men däremot snabbt fylla i och ge färg till även ganska glesa bryn och det ser så naturligt ut. Jag har börjat vara lite mer sparsam med färg längst in, har upptäckt att det är lättare att få till det snyggt om man mer tonar ut där och inte gör så skarpt kring kanterna. Du får också en bra spoolieborste i andra änden. Brow Twist verkar bara finnas i en färg, en askig taupe som råkar passa mig väldigt bra.

Brow Twist från Rapide kostar 259 kr och du hittar den på märkets egen webbshop här.

veckans look med budget mascara
Kanske dags att hoppa ur morgonrocken nu när hår och mejk är klart?

 

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

18

Detta inlägg har 6 kommentarer

 1. Josefine

  Kul att mascaran verkligen verkar så bra som Emelie säger! Har inte testat än, men får skynda mig innan den säljs slut.

  1. Jessica Blockström

   Ja, superkul! Och glad att jag lyckades snappa upp det. Så otroligt enkel att få av också, blev väldigt förvånad. Det enda trista är att den bara finns på Asos vad jag vet

 2. Maria

  Plastpiggar! Äntligen! Ibland känner jag att det inte finns tillräckligt många alternativ med det, jag älskar det! Tack för tips. Och min hy äter också rouge. Mycket märkligt, men skönt att höra att det finns fler med samma erfarenhet.

  1. Jessica Blockström

   Visst är det bra med piggar! Jag brukar iofs föredra böjda borstar men den här var ändå väldigt bra, kammar fint. Jo, det där med rouget är så konstigt. Kan tycka det skriker på huden och sen är där ingenting. Bra att ha något i väskan så man kan fylla på under dagen ☺️

 3. Johanna

  Jättepepp på Mac Strobe tinten! Har den på bevakning. Rouge är samma lika för mig. Ser bra ut hemma i spegeln, men väl på jobbet så lyser den med sin frånvaro. Har en fundering/önskan: det här med ”underpainting” – kan inte du visa? Och de flesta jag sett gör med Westman ateliers stick.. jag har aldrig använt stick och prislappen känns saftig (770kr).. finns det andra lite billigare (under 500 kr) stick som kanske skulle kunna funka om man vill testa men inte säker på att man gillar?

  1. Jessica Blockström

   Hej Johanna,
   Vilken kul fråga och ska absolut köra en underpainting. Westman Ateliers stift är verkligen bra men jag har flera andra här hemma som säkert kan funka fint, t ex BareMinerals variant som jag gillar mycket. Återkommer med det.
   Ha en fin kväll

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.