Jessica Blockström

Tips som får läppstift att sitta snyggt i timmar

*Inlägget innehåller reklam för läppstift genom annonslänk till Bangerhead, Kicks och Lyko.*

Solen tittade fram och vips så översköljdes jag av lusten till färgglatt läppstift. Hittade ett i en riktigt härlig rödorange också så slog till. Jag tycker faktiskt att jag får lite extra studs i stegen när läpparna lyster sådär. Men det gäller att färgen håller sig på plats. Det är inte lika kul när man får syn på spegelbilden och det röda smitit ut i de där små rackarns rynkorna som finns utanför konturen. Så hur gör man för att få läppstift att sitta? Jag har några knep.

Grunden som får läppstift att sitta

Förutom mjuka och väl återfuktade läppar så kan du få ett läppstift att sitta och framför allt nötas av jämnare om du först målar med en läppenna i liknande färg. Inte bara konturen utan över hela läpparna. Det är bra om pennan inte är för hård, som t ex Power Line Plumping från Buxom som både är lätt att måla med, högpigmenterad, ger en smula fyllighet och har en liten pensel som gör att du kan jobba in den i läpparna. Den här grunden suger liksom tag i läppstift så det inte rör sig.

Power Line Plumping Lipliner från Buxom finns i 10 nyanser, den kostar 259 kr och du hittar den hos Kicks.

Muren som håller ditt läppstift på rätt sida

En av de smartaste produkterna till läpparna, speciellt för oss med lite små linjer här och där, är den transparenta läppennan. Den målar du precis utanför konturen för att bilda en osynlig mur som ditt läppstift inte klarar att klättra över. En favorit sedan några år är Byredos variant som jag skrivit om här. Den är ganska mjuk och vaxig vilket gör att den glider fint runt konturen. Stort plus för att den också har en liten vässare i bakvagnen.

Lip Liner Invisible från Byredo kostar 290 kr och den hittar du också på Kicks.

Proffstricket som fixerar färgen

Av Linda Hallberg har jag fått lära mig ett smart knep som tar lite längre tid men verkligen får läppstift att sitta som berget. Du målar helt enkelt läpplinjen med ett flytande läppstift och pudrar sedan med transparent puder för att sätta det. Svep sedan på ett krämigt läppstift på resten av läppen så har du en kontur som håller genom allt utan att det känns torrt. Det finns bra från LH Cosmetics men tyvärr inte i så många nyanser.

Velvet Couture Multi-Use Liquid Lipstick från LH Cosmetics finns i 5 färger och du hittar det hos Bangerhead.

 

Vill du ha fler att välja mellan så är Lip Maestro Lip Stain en klassiker med dryg formula som fungerar både som bas och för sig själv om du vill ha en matt läppfinish. Det har en applikator som också gör det lätt att få till snygg skarp kontur.

Lip Maestro Lip Stain från Armani finns i en mängd färger varav flera olika röda nyanser, det kostar 390 kr och du hittar det hos Lyko.

Läppstiften som sitter av sig själva

Det finns stjärnor bland alla de hundratals läppstift jag testat som verkligen sitter bra av sig själva. Ett av de bästa är Mad Red från Byredo som ger en ganska mustigt röd ton till läpparna. Kika på det här! Andra favoriter är YSLs the Slim i lättmålat smalt stick(reklamlänk till Kicks), Gucci’s Rouge à Lèvres Satin som har otroligt härlig formula samt Hermès Matte Lipstick som är en riktig lyxlirare med snyggaste refill-hylsan. Bland budgetlippies så har L’Oréal Paris senaste läppstift i smalt stickformat ett kap. Det finns i både härligt rött och knalligt rosa och man fyller på med fler under våren. Spana in det här.

Gillar du färgen på det läppstift jag kör med på bilden här ovan? Det är Hourglass nya Unlocked i Lava, ett lyxlippie som är väldigt trevligt att måla på, täcker på ett svep, sitter helt ok av sig själv men ännu bättre med lite stöd under, innehåller välgörande vaxer, smör och oljor och det är veganskt. Färgen blev

Unlocked Satin Crème Lipstick från Hourglass finns i 20 nyanser och du hittar det hos Bangerhead för 429 kr.

Hela dagens look är gjord med en rad nya favoriter, från basen som är MACs snackis Strobe Skin Tint till L’Oréals Telescopic Lift mascara som blivit mycket omtalad trots att den knappt hunnit landa i butik. Den kan du läsa om på Femina.se här.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

15

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.