Jessica Blockström

Veckans look med snabbt sotad ögonmakeup

*Inlägget innehåller reklam, bl a för ögonpenna som ger sotad look, genom annonslänk till Kicks, Lyko och SpaceNK.*

smink för att fixa enkel sotning

En snyggt sotad ögonmakeup är en av vårens stora trender. Men kanske inte som vi är vana att se den. Färgerna den här säsongen går ofta i brunt och det är goda nyheter för alla som tycker att det är knepigt att få till den där lite rockiga sminklooken. Dessutom finns det en ny smart ögonpenna som gör det än enklare att lyckas med sotningen. Jag lekte loss med den och några andra nya favoriter i sminkväskan till veckans look. Så här såg det ut!

mjukt sotad ögonsminkning med brun ögonpenna jessica blockström

Ny lätt foundation till veckans bas

skin tint idun minerals

Skin tint är vårens it-ord när det kommer till bas, det har redan trillat in flera riktigt bra nyheter av den här typen av färgade dagkrämer. De är så mycket bättre än förr! En av dem har jag använt nästan varje dag sedan jag fick ett prov. Moisturizing Mineral Skin Tint från Idun Minerals är otroligt lätt att använda. Den går fint in i huden, ger naturlig lyster och jämnar ut tonen bra utan att lämna några som helst spår. Dessutom får du här SPF 30. I den här makeupen har jag Kungsholmen som också heter Light/Medium. Förutom den så har jag använt en annan riktigt hajpad produkt här. Närmare bestämt MACs Strobe Dewy Skin Tint som redan sålt slut i flera färger. Den är också underbar men inte i hela ansiktet. På mig tycker jag den är utmärkt för att ge mer lyster till typ kindbenen och den är enklare att använda än många andra highlighters. Dessutom hudvårdande. Du kan läsa mer om den här. 

Moisturizing Mineral Skin Tint SPF 30 från Idun Minerals kostar 279 kr/xx ml, det finns 6 nyanser och du hittar dem på Kicks. 

Ögonpenna som fixar sotad look

ögonpenna från nathalie berzelius för sotad ögonsminkning

Makeupartisten Nathalie Berzelius lanserade sitt eget märke för lite drygt två år sedan och du som hängt med här ett tag vet att hennes palett är en av de jag använder allra mest. Nu har det här geniet släppt nya produkter varav två är multifunktionella ögonpennor i lite knubbigare variant. De här är utmärkta att göra en sotad look med. Jag målar bara lite slarvigt med den mörkt bruna, trycker in den lite extra längs franskanten och lägger även en linje i globlinjen. Sedan suddar jag helt enkelt med fingertoppen. Kör sedan med den som heter Light Bronze ovanpå och i inre ögonvrån.

Cream Eyeshadow Pencil från Nathalie Berzelius Stockholm finns i två nyanser, kostar 298 kr och du får en vassare i bakvagnen.  Du hittar ögonpennorna än så länge bara på märkets egen hemsida.

Perfekt mascara till sotad makeup

Telescopic Lift från L’Oréal är mascaran som knappt hann landa innan den var upphov till en rejäl skandal på TikTok. Vill du veta mer om det kan du läsa här. Men hur är den då? Ja, du får såklart inte någon lösfranseffekt men rejält med laddade fransar blir det. Riktigt täta och det går att bygga på så att de nästan hänger av tyngden. Den har en speciell plastpiggsborste som tog lite tid för mig att ratta. De första försöken lyckades jag peta in den i ögat flera gånger. Det var väldigt oskönt. Sen fick jag häng på det och nu fungerar den toppen.

Telescopic Lift från L’Oréal Paris kostar 189 kr och du hittar den hos Kicks.

Bästa läppennan just nu

Läppenna har jag inte varit någon storkonsument av tidigare. Men sedan jag blev tipsad om livets läppenna av Lina Ekh så har jag upptäckt storheten i den här produkten. Och nu har jag en ny favorit. Även denna kommer från Nathalie Berzelius och är en nyhet. Det finns en sedan tidigare. Denna version är något mörkare och därför perfekt om du vill skapa den nu så otroligt trendiga looken där konturen à la 90-tal där man målar lite utanför och lite mörkare. Den är ändå inte brun så resultatet ser faktiskt inte alls så clownigt ut som man kan tro, inte ens på en lady 50+. Jag vinklar pennan lite när jag målar konturen, tycker det ger en mjukare linje. Målade läppennan över hela läpparna och svepte sedan på The Riviera Lip Gloss som var en av Nathalies första produkter.

Lip Pen Nude No 2 från Nathalie Berzelius Stockholm kostar 298 kr och även denna hittar du hos märket själv. The Riviera Lip Gloss i färgen Beach No 1 finns däremot sedan länge hos Lyko där den kostar 239 kr. 

Fler sminkfavoriter till sotad ögonlook

Utöver ovan nämnda så använda jag Baby Cheeks Blush Stick i Petal från Westman Atelier till kinderna, Brow Twist från Rapide till brynen samt löspudret Glass Powder från Rodial, en ny snackis jag lär återkomma till flera gånger. Det senare kostar saftiga 587 kr. det har inte landat i Sverige än men du hittar det hos SpaceNK.

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

18

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.