Jessica Blockström

Nya favoritparfymer med layering

*Inlägget innehåller reklam för layering genom annonslänk till Kicks, NK och Parfym.se.*

Min absoluta favoritkombination ser du i mitten men jag gillade den både så här och tvärtom men på olika sätt. Låter det konstigt? Du måste testa själv för att uppleva hur stor skillnaden faktiskt kan bli.

 

 

Jag träffade Mr Gorgeous härom dagen och han tog mig och mina skönhetskollegor till dofthimlen. David Gorgeous är utvecklingschef och doftproffs på NCP Olfactives, Noomi Rapace parfymmärke där man riktat in sig på layering redan vid skapandet av dofterna. Han är ett lexikon, finns få dofter som missat hans näsa. Jag har alltid tyckt att det där med layering mest är ett sätt för parfymhusen att sälja fler flaskor. Har alltid tänkt att har man hittat en parfym man älskar så vad mer kan man behöva. Men efter en kväll med Mr Gorgeous är jag såld.

Därför ska du testa layering

Det finns flera anledningar till att layering är en bra idé att fundera på. En av dem, och enligt mig det allra starkaste skälet, är att du kan få ut så mycket mer av de parfymer du redan har stående hemma. Jag har en hel arsenal men det finns några jag gillar extra mycket. Som t ex de senaste årens supersuccé Baccarat Rouge 540 från Maison Francis Kurkdjian. Den har blivit så poppis att det inte är sällan man hamnar på fest med flera andra som sprayat sig med denna moderna klassiker. Man är inte så ensam helt enkelt. Och det behöver ju inte vara ett problem. Men om du älskar Baccarat Rouge 540 men samtidigt vill sticka ut så kan du med hjälp av layering tweaka doften med hjälp av layering. Den kommer fortfarande att ha samma DNA men beroende på vad du kombinerar den med så kan du göra doften djupare eller lättare, lyfta fram någon not eller dämpa annat. Och så kan du växla. Kör enbart originalet när du bara vill vara i den där knäckigt sockriga bubblan, varva den med en annan doft när du vill ha något lite annorlunda.

Min nya favoritdoft

violdoft som fungerar bra med layering
Den senaste versionen av Insolence från Guerlain har en design som påminner om de tidiga Mitsouko osv och idag har alla parfymerna, utom de i specialsortiment den här designen.

 

Jag har en parfym som jag älskat i åratal. Dock använder jag den bara när jag går på galaj och vill känna att ”här kommer jag”! Det är alldeles underbar viol men ingen timid och blyg blomma. Tvärtom rätt crazy bananas galen. Någon beskrev den som viol på syra och det säger något. Insolence heter den och Guerlain är huset som gjord den sedan 2006. Det är den första versionen jag har (du ser den flaskan högst upp och den senaste här ovan). Den senaste versionen är lite justerad i noterna men fortfarande ljuvlig. David hade bett oss ta med oss favoriten till vår session och då fick det bli denna. Vad vi skulle ha den till sades inte. Jag trodde nog att han kanske ville veta för att kunna matcha det med någon av NCPs. Så fel. Istället så fick han mig att uppleva den här stjärnan på så många olika sätt. Han gjorde min favoritdoft så mycket bättre med layering. Och så mycket mer användbar.

Insolence från Guerlain är en häftig mix av viol, iris, apelsinblom, vanilj och en liten gnutta tonkaböna. Den kostar 1410 kr/75 ml EdP och du hittar den hos Kicks.

Flera anledningar till layering

doft som fungerar perfekt till layering
Parfymflaskorna hos N.C.P. har samma form men du skiljer dem åt genom att kolla in korken. Ränderna är glesare på de luftigare och fräschare varianterna och tätnar ju kraftfullare innehåll.

 

Har du fått en julklapps-parfym? En sådan där som säkert var en god tanke men inte riktigt lirade med dig? Istället för att den bara ska stå och damma på en hylla – pröva att mixa den med något annat. Vet du inte hur du ska börja? Ta något du gillar och så tar du julklappen och håller dem tillsammans under näsan. Verkar det lovande? Testa på huden. Inte din grej? Pröva med något annat. Det man kan säga generellt är att lättare dofter kommer göra din doft än fräschare och luftigare medan tyngre dofter adderar djup. Min super-hit var faktiskt när David mixade den ganska söta Indolente med NCPs lite söta 501 där noterna består av iris och vanilj. Det blev en himmelsk match. Men det var inte bara jag som föll. Alla som var med fick något fuktigt i blicken när de sniffade på Davids mix.

No 501 Iris & Vanilla från N.C.P Olfactives har ett rekommenderat pris på 225 kr/10 ml men du hittar den hos Parfym.se för lite mindre peng.

Lager på vilket lager?

En annan sak som var så häftigt att upptäcka på den här utbildningen var att placeringen av dofterna också gör skillnad. Stor skillnad. Inte trodde jag att det spelade någon roll. Men vi provade att byta och ändra och wow. Lätt doft under med en tyngre ovanpå är inte samma sak som tvärtom även om du använder samma parfymer. David gjorde det så tydligt genom att hjälpa mig lägga upp en doftplan för min pappas födelsedag nu på lördag. Vi ska ses och spela biljard först med alla familjer, efter det blir det restaurant och sist så tänkte jag svänga ut på stan med mina bröder. Tipset? Du vill dofta gott men inte kväva någon med din parfym i den lite trånga biljardrummet så börja med Insolence som får några sprutt av NCPs 301 över sig. När det är dags att röra sig till restaurangen så blir det Insolence med 501 ovanpå. För rummel på stan? Ett lager Insolence igen för att få den där ”här kommer jag”-känslan.

Fiffigt planerat

Men hur ska jag få med mig alla de där dofterna tänkte jag? Förutom att NCP har flera storlekar på sina flaskor så har de också ett så fint halsband där du får plats med 5 ml roll on-rör. Det gör att du alltid kan få med dig favoriten för att toppa upp med mer parfym när andan faller på. Älskar det! Halsbandet finns i svart, guld och silver.

Parfym som den perfekta accessoaren är The Piece som gör att du alltid kan ha din favorit nära.

 

The Piece från N.C.P. Olfactives kommer med två roll on-ampuller à 5 ml och här är det alltid No 701 som är en mix av läder och vetiver. Men du kan enkelt byta ut den mot din favorit, det finns ampuller i alla märkets dofter. Halsbandet kostar 1990 kr i svart och silver hos Kicks. Varianten i guld finns just nu på Parfym.se för några hundringar mindre. 

Nu ska jag förbereda mig för en första kväll med fanfarer och fyrverkerier för min pappa. London-brodern är på ingång och vinet på kylning. Återkommer imorgon med en festlook i vårens trendigaste makeupfärg som ska bäras en helkväll med familjen. Kika gärna in här då!

Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

5

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.