Jessica Blockström

Veckans look – flera nyanser av brunt

*Inlägget innehåller reklam, bl a för ögonpenna som ger sotad look, genom annonslänk till Kicks, Lyko och Sephora.*

Vem kunde tro att brunt skulle bli en superhet färg i makeupen? Jag växte upp i ett hus som hade alla nyanser av brunt, från färgen på väggarna (både ute och inne) till ränderna i heltäckningsmattan. Så brunt har liksom aldrig hamnat högst upp på min lista över favoritfärger. Men så fick jag den där otroliga In Bloom-paletten från Tarte för några år sedan och efter det har mina ögonlock penslats med alla toner från den bruna paletten.

palett från tarte med brunt tema
Min drömpalett från Tarte med alla bruna nyanser du kan behöva, så mycket jag använder denna!

 

Förra året landade Gucci och Hourglass med bruna ögonpennor i perfekta färgen för att få blå ögon att poppa. Och härom veckan dök ytterligare ett par magiska bruna makeupprodukter upp. Precis perfekt eftersom brunt är en av vårens hetaste färger. Här är flera nyanser av brunt som jag använt till Veckans look.

Perfekta bruna krämskuggan

Eye Tint från Armani Beauty är skugga och primer i ett. Den här våren har man kommit med nya nyanser, bland annat en perfekt kall brunlila som heter Cedar. Formulan är otroligt enkel att arbeta in och den sitter väldigt bra när du väl fått den på plats. Jag har den här som en slags bas att arbeta vidare på, som ger ögat djup och form. Därför har jag lagt den lite ovanför globlinjen.

Eye Tint i 30M Cedar från Giorgio Armani Beauty kostar 400 kr för dryga 3,9 ml. Den har inte riktigt landat i butik ännu men du hittar den för bevakning hos Lyko.

Smarta bruna ögonpennan

krämig och knubbig ögonpenna i mörkt brun nyans

I en mörkare brun men fortfarande kall ton kommer en av mina favoritpennor just nu, det är Cream Eyeshadow Pencil i n° 2 Dark Bronze från Nathalie Berzelius. Jag har skrivit om den tidigare här men vill lyfta fram den igen för här har du också en produkt som kan användas till så mycket, en av vårens bästa lanseringar. Jag har mest haft den för att fixa snabbsotning som i den här looken. Då målar jag den tjockt längsfranskanten och suddar med fingret. Precis som Armanis bruna Eye Tint sitter den perfekt på plats en hel kväll. Du kan få den väldigt skir men också bygga på för en kompakt matt brun effekt. Och den går att lägga tunt under ögonen. Jag har den t o m som inliner. Plus också för vässaren som kommer med.

Cream Eyeshadow Pencil i n° 2 Dark Bronze från Nathalie Berzelius kostar 298 kr och du hittar den är så länge bara hos Nathalie Berzelius Stockholm och på NK.

Välsittande glitterskugga i brunt

brunt glitter från stila

Det har kommit många olika flytande glittrande skuggor det senaste året och jag har haft lite trubbel med dem. Dels tycker jag det kan vara knepigt att få ut skuggan så glittret lägger sig jämnt men de flesta dräller också ner och lägger sig under ögat väldigt snabbt. Därför är jag så imponerad av Stilas Glitter & Glow Liquid Eye Shadow. Om du vill se hur fint den går på så kolla min senaste reel på Instagram här. Förutom det så håller den sig precis lika bra på plats som de två jag redan nämnt här i inlägget. Anledningen är att glittret på något sätt har kapslats in. Om det är svårt att få av? Definitivt inte värre än andra glittriga skuggor. Här har jag använt Smoldering Satin som är en ljusbrun färg som drar lite åt rosa.

glittrande krämskugga i brunt

Glitter & Glow Liquid Eye Shadow från Stila kostar 369 kr/4,5 ml och du hittar den hos Bangerhead.

Magisk mascarafärg

Mixed Emotions är inte längre bara en parfym från Byredo, det är också en helt galet fin mascara. Varför jag gillar den? Nyansen på formulan är brun men med en röd underton. Den blir mer åt vinrött vilket får den egna ögonfärgen verkligen lyftas fram på ett otroligt fint sätt, det ger den extra tryck på något sätt. Precis som du också kan få med ögonpenna i samma nyans. Bakom denna står färggeniet Lucia Pica, tidigare Chanel. Borsten är samma kurviga som i Astronomical och hjälper till att både fördela, kamma igenom och ge finfin böj.

Mixed Emotions Mascara från Byredo är en limited edition från kollektionen First Emotions, den kostar 440 kr och du hittar den just nu på Kicks.

2 x brunt till läpparna

Även läpparna fick gå i den bruna stilen, som grund den nya mörkare brunrosa läppennan från Nathalie Berzelius jag skrivit om här som jag målade över hela läpparna för att ge en bas och göra så att läppstiftet fäster bättre. När man gör så behöver man bara bättra på läppstiftet några gånger under kvällen utan att det nöts av ojämnt. Läppstiftet blev Satin i Nude Pink från La Bouche Rouge, ett refill-stick som finns exklusivt hos Cow Parfymeri och kostar 400 kr, hylsan som är gjord i läder går på 650 kr. Ihop blev det någon slags beigerosa färg som jag tyckte funkade till övriga looken.

Fler Veckans look kan du kika på här, de flesta finns också som reels på min Instagram.

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

 

14

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Annica

  Har sett att Hourglass har kommit med ögonskuggspennor nu i bruna nyanser och är nyfiken på att testa för pennor är väldigt smidigt. Har penna från It Cosmetics men tycker den är så dåligt pigmenterad att man nästan trycker in ögat för att det ska synas något. Så en pigmenterad penna som skönt glider på ögonlocket är på önskelistan!

  1. Jessica Blockström

   Ja, fy vad besviken jag blev på It Cosmetics skuggpennor, håller helt med dig. Hourglass ser ut att vara metallic men har inte testat. Jag gillar också By Terrys även om förpackningarna där inte alltid håller lika hög klass som innehållet. Märket har varit lite knepigt att få tag på en period men nu har man bytt distributör så det kommer bli mycket bättre ordning. Har du testat dem?

 2. Annica

  Ja, jag hade en penna från By Terry för flera år sedan och var väldigt nöjd med den! Nästa penn-inköp kanske får bli By Terry igen för än har jag bara sett reklam för Hourglass men inte hittat vem som har deras pennor i lager.

  1. Jessica Blockström

   Luskade lite och Hourglass kommer lansera sina nya skuggpennor i Sverige i april ☺️

 3. Maria

  Kan tipsa om Laura Merciers ”Caviar stick” skuggpennor också, gillar dem skarpt! Himla tjusig är du!

  1. Jessica Blockström

   Tack snälla och tack för tipset. Det var ett tag sedan jag testade Merciers variant så minns inte riktigt konsistensen. Vet du om de kanske omformulerat dem? Har för mig att de som var skimriga var ganska skira men minnet kan lura mig. Vet ju att de i alla fall finns i många fina färger!

 4. Maria

  Använder mest en mörkbrun matt som heter ”cacao” som är grym för en snabb sotning så kan inte uttala mig om de skimriga. Finns verkligen många snygga färger!

  1. Jessica Blockström

   Den ska jag kika på!

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Sök

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.