Jessica Blockström

4 x ansiktskräm med extra allt

*Inlägget innehåller reklam för ansiktskräm genom annonslänk till Bangerhead, Hudoteket och Sephora.*

Dags att köpa ny ansiktskräm? Om du letar efter en variant som verkligen ger något extra kan jag tipsa om fyra nya stjärnor. De bjuder på lyx i allt från konsistenser till ingredienser. Det här är verkligen så mycket mer än bara smörjmedel. Ljuvliga att använda och fina effekter på huden. Känns som ansiktskräm har tagit ett kliv upp i rutinhierarkin. Kolla här.

Favorit med ännu bättre formula

Day Cream with Retinol 8 från Verso har varit en favorit hos många ända sedan den först lanserades för 10 år sedan. Redan då var det mer än bara en ansiktskräm med sin sudd av märkets patenterade retinol tillsammans med bl a antioxidanter, niacinamid och gurkmeja. Då fick du den dock med solfilter, något man nu beslutat att ta bort. Och jag är helt inne på Versos tankegångar här. Varför ta upp plats i formulan för filter när det går att stoppa ner så mycket annat bra! Solskydd får du lägga till själv helt enkelt. Gör det för annars är det lite bortkastat att lägga sina slantar på en sådan här bra ansiktskräm. Så vad har man istället?  Man har laddat med extra bra antioxidanter som i sig boostar ett solskydd. Huden får en fin glow direkt, den fräscha och lena formulan går in i huden ganska snabbt och den doftar lite kryddigt citrus, undrar om det är gurkmejan som slår igenom lite. På sikt blir hudtonen jämnare, pigmentering mindre och studsen bättre. Day Cream kommer i en lufttät pumpflaska som också fungerar (inte alltid fallet med pumpar). Guldstjärna för det.

Nya Day Cream with Retinol 8 från Verso kostar 950 kr/50 ml men finns just nu på Hudoteket för ett mycket bättre pris.

Ansiktskräm med C-vitamin

Dewy Deep Cream är inte bara ett namn som får mig att börja dregla. Dr Dennis Gross nya dagkräm är en dröm på så många sätt med sin lena och svalkande formula som doftar rent av något som liknar gurka. Här har man kombinerat C-vitamin (L-askorbinsyra) med mjölksyra vilket gör att den tas upp bättre av huden, ger  fukt även på djupet och du får en boostad antioxidanteffekt. Huden upplevs smidigare, mjukare och med en otroligt härlig lyster. På sikt ska den även minska sådant som linjer och fläckar och stärka barriären, förutom redan nämnda ingredienser hittar du nämligen också niacinamid, ceramider, riskliolja och squalane på INCI. Otroligt härlig till dig som har torr eller väldigt torr hud. Fungerar morgon som kväll.

Vitamin C + Lactic Dewy Deep Cream från Dr Dennis Gross har ett rekommenderat pris på 1195 kr/60 ml men du hittar den på Bangerhead för några hundralappar mindre.

Ansiktskräm för stressad hud

Dyrgripen i gänget är ny dagkräm från Dermalogica och märkets bästa någonsin om du frågar mig. Phyto Nature Oxygen Cream gör precis det namnet säger, det känns som huden får nytt syre och kan andas. Det låter kanske märkligt men var en så härlig upplevelse att smörja in denna på min lite torra och känsliga hud efter månader av testande till Swedish Beauty Awards. Den innehåller några ingredienser jag känner igen, t ex squalane, men också en rad nya för mig. Eller vad sägs om astralagus, glykogen och glansligusterfrö? Deras effekt är att förbättra cellernas upptag av just syre så jag gissar det är därför huden känns ren, fräsch och ny. Här finns också luffarot och kamelia som ger bättre spänst, stärkt barriär och samtidigt har lugnande egenskaper. Så skönt för en stressad, torr och/eller överstimulerad hud. Precis som Versos uppdaterade dagkräm kommer denna i smart och praktisk pumpflaska om än lite tyngre då denna är gjord av glas. Kan användas morgon som kväll.

Phyto Nature Oxygen Cream från Dermalogica kostar 1545 kr/50 ml men går även den att hitta på Hudoteket till en billigare peng just nu.

Uppstramande ansiktskräm

Letar du efter något som är mer uppfriskande gel än ansiktskräm men ändå otroligt återfuktande så vill jag tipsa om Sunday Rileys nya C.E.O Afterglow Brightening Vitamin C Cream igen (har skrivit om den tidigare här). Om Dermalogica och Dr Dennis Gross är toppen till torrare hud så skulle jag tipsa om denna ifall du drar åt en lite fetare hudtyp. Eller om du önskar en lättare ansiktskräm när det blir varmare ute. Den ger mycket av både lyster och fukt men har också fin effekt på porer och struktur. Den lätt gultonade formulan smälter snabbt in, här lämnas inte någon hinna på ytan. Huden känns faktiskt en smula uppstramad efteråt. Förutom C-vitamin får du lugnande allantoin och antioxidanten lutein. Jag skulle dock inte rekommendera den om du är känslig för dofter. Jag älskar doften men den är ganska stark, precis som ICE, men här noter från neroli så väldigt somrig. Kan användas morgon som kväll och som mask.

C.E.O Afterglow Brightening Vitamin C Cream från Sunday Riley kostar 759 kr/50 g och den finns endast på Sephora.

Har du funderingar kring någon ansiktskräm så bara skriva i kommentarerna. Mer på jakt en något att smörja in ögonen med? Det har trillat in några godingar på det området också som jag snart kommer att berätta om. Så länge hittar du en av mina absoluta favoriter här. 

Nu blir det vin och hockey. Imorgon kör vi veckans look med en ny reel. Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

16

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.