Jessica Blockström

Veckans look med lystergivande solskydd

*Inlägget innehåller reklam för solskydd genom annonslänk till Hudoteket, Sephora och Åhléns.*

Solstrålarna blir allt starkare nu, har du hoppat solskydd i vinter är det hög tid att plocka in det i rutinen. Jag vet att rekommendationen är att ha det hela året om. Men jag är själv ganska dålig på det mörka dagar i december när jag knappt går utanför dörren. Lutar mig mot forskaren och Skinome-grundaren Johanna Gillbro här. Självklart viktigt att skydda huden om du är ute på skidtur eller går långpromme med vovven i vintersol. Men dagarna man mest skyfflar sig fram och tillbaka till jobbet i mörkret, då är min uppfattning att du har mer nytta av andra ingredienser i dina produkter. Men nu är nu och jag har bunkrat och hittat produkter som skyddar huden mot solen och samtidigt ser till att den direkt får ett snygg och mer välmående utseende.

Solskydd som concealer

solskydd som är concealer och anpassat för ögonområdet

Skinceuticals är ett hudvårdsmärke med många aktiva produkter. Här är man också väldigt duktiga på att göra solskydd som både är sköna och effektiva. Nu har man precis lanserat en helt otroligt bra ögonkräm som är både solskydd och concealer i ett. Den här silkeslena formula gör magi med huden under ögonen, jag behöver inte annan concealer när jag har Mineral Eye UV Defense Sunscreen SPF30 med filter mot både UVA och UVB. Den fungerar som filter även på andra sätt, huden ser så mycket finare och slätare ut med denna på.

Mineral Eye UV Defense Sunscreen SPF30 från Skinceuticals kostar 450 kr för 10 dryga ml men du hittar den just nu på Hudoteket till specialpris.

Solskydd som bas

solskydd som också är foundation och hudvård

Även till övriga ansiktet blev det ett solskydd med bonusegenskaper, närmare bestämt Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF50 från Colorescience. Här får du högt skydd och det är lätt att applicera ordentligt med produkt som sig bör utan att det blir kladdig. Formulan är vit med prickar men blir hudtonad när du smörjer in den, som CCC Cream från CLE. Jag applicerar med fingrarna och det blir så jämnt. Många tonade solskydd tycker jag har en tendens att flamma till sig efter några timmar men inte detta. Det håller sig snyggt hela dagen och lystern är riktigt fräsch. Det finns fyra nyanser. Det enda jag tycker är knepigt är att märket är så svårt att få tag på. Du måste köpa det genom en salong.

Sunforgettable Total Protection Face Shield Flex SPF50 från Colorescience kostar 665 kr/55 ml och du hittar salonger som säljer märket här.

Solkysst med hajpat stift

Makeupstift av olika slag har blivit stapelvara i mångas makeupväskor och det är verkligen smidigt. En ny favorit här hemma är Matte Bronzer från Milk Makeup som just nu snurrar en hel del på TikTok. Och helt välförtjänt för här blir det så lätt att få en naturligt solkysst finish till huden. Jag bara drar det över partierna där jag önskar effekten och sedan tonar med min foundationborste. Just nu har jag det längs kindbenet men borsten får också jobba lite upp på tinningen och ner vid käklinjen i den berömda trean. Den nyansen som jag har för tillfället heter Baked, det finns totalt fem.

Matte Bronzer i Baked från Milk Makeup kostar 179 kr för ett praktiskt ministift och det finns exklusivt på Sephora.

Veckans ögonlook

Ögonmakeupen till veckans look gjorde mest med produkter jag redan använt tidigare. Här använde jag Brow Felicias palett för Glossgods och färgerna som landade på locket var Paloma och SB. Efter att ha ramat in med Guccis Style Contour des Yeux i Chocolat fäste jag den och drog ut en vinge med Reverso från nämnda palett. Läs om Lychee 9 Pan Eyeshadow Palette här. Sen den ljust brons-skimrande Cream Eyeshadow Pen från Nathalie Berzelius runt hela, även vid inre ögonvrån. Sista piffen blev dock en rykande färsk nyhet, The Falsies Surreal Mascara från Maybelline, en förlängande och volymgivande mascara jag tycker slår hajpade Telescopic Lift där jag inte blir vän med borsten. Maybellines nya är väldigt lätt att jobba med, formulan fördelas jämnt och fransarna blir riktigt snyggt separerade. Ett budgetkap helt klart! Du kan se hur bra den är på min reel här.

The Falsies Surreal Mascara från Maybelline kostar 169 kr och den hittar du på Åhléns.

Sista piffen

Jag avslutade faktiskt också med ytterligare en multifunktionell produkt, dock utan solskydd denna gång. Det är Jones Roads Lip & Cheek Stick i färgen Rosy Brown. Jag tycker det här är ett av få stick som sägs fungera på både läppar och kinder som faktiskt gör det. Riktigt skönt är det på läpparna. Formulan är ej superpigmenterad så den är lätt att jobba med även om du inte är så van. Jag köpte mitt stick i London, där hittar du det på Libertys. Märket finns ännu inte att få tag på här hemma men jag hoppas det kommet hit snart för det finns flera godbitar och det är inte heller superdyrt. Spana in produkterna här.

Hela ligan som användes till veckans look – från solskydd med bonuseffekter till multifunktionellt makeupstift

 

Nu blir det hockeylördag & imorgon tidigt jobb med dottern på Bögs gård. Vill du se en massa gulliga djur så kan du kika in på min stories då. Ha en fin kväll 🧡

Affiliate-förklaring

Det här inlägget innehåller affiliatelänkar. Vissa av dem ger några ören till mig om du klickar på dem, andra ger mig några procent av summan om du klickar och sedan handlar något. Det här är ett sätt att få tillbaka lite av det jag lägger ner på bloggen och det jag investerat i den då det inte finns någon annan bakom än jag själv. Har du några frågor om affiliates, eller annonslänkar som det också heter, skriv gärna i kommentarerna.

20

Lämna ett svar

Jessica Blockström

jessicablockstrom@gmail.com

ARKIV
Kategorier
Search

©2023 Site design and maintenance by RMCK Aktiebolag. All rights reserved.